İtiraf...!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan beatrix Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 602
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 55,897
Ynt: İtiraf...!

discovery-V8' Alıntı:
13-14 anahtar olmaz , ya 12-13 yada 14-15 olacak ;D LR şaftları 14 le sökülür cırcırlı 14 tek anahtar en ideali ;D ;D
abi onu ben diyecektim azımdan almissin hatta serieslerde metrik anbahtar yerine inc anahtar kullanılır 12-13 yerine 7/16-1/2 :smiley:

Etiketler

yunus bager' Alıntı:
abi onu ben diyecektim azımdan almissin hatta serieslerde metrik anbahtar yerine inc anahtar kullanılır 12-13 yerine 7/16-1/2 :smiley:
yunuscum bu saatde anahtarın buçuklusu bile olur konu o değil ;D

duman' Alıntı:
türbüne oynuyorsun yavuz abi...burası gezenbilir en tecrübelisi ve en tecrübesizin, her marka aracın ve sahibinin buluştuğu bir platform.bizim camiiaya dön bak istersen.gezilerde,kurtarmalarda,kim var kim yok.hangi araç var hangisi yok.önceki yazılanlar şahısları bağlar ama moderator olarak laf yetiştirip biz tosbacıların bile senelerdir yaptığı selamlaşma ağırlama edebiyatı yapmak yerine daha makro bakıp ortalığı yazılanları silmek yerine toplayabilsen sana daha çok yakışır.anahtar konusuna gelince alet işler el övünür derim...

??? Silmek, ben asla sahibine sormadan bir yazıyı silmem. Silinmesinede karşıyım. Benim insiyatifim dışında tartıştığım kişilerin mesajları geçmişte silinmiştir, ama ben bunu kendim yapmadım, yapılmasınıda tasvib etmedim. Yönetimdeki arkadaşlara sorabilirsin. Kendi mesajlarım dışında bugüne kadar hiç bir şahsa ait mesajı silmediğimi gönül rahatlıyla söyleyebilirim, asla ama asla yapmadım.

Senin deyiminle "Tosbağa" klüpleri yada sahipleri tam adlarını bilmiyorum, yaptıkları şey anlattığın gibiyse hoş birşey, Belki Landrover e da onlardan geçmiştir, tam bilmiyorum hiç Kaplumbağam olmadı, keşke her markanın sahipleri böyle bir bağ kurabilse. Bunun nesi kötü anlayamadım.

Ayrıca hiç bir gezidede ben marka ayırmadım , ayırmamda, Hatta ilk defa yakından gördüğüm marklarıda sonuna kadar incelerim. Ama bana şu şudan iyi demeyin orası tartışılır hepsinin kendine göre özellikleri var. Hiç biri diğerinin yerini tutmaz.

Selamlar

duman' Alıntı:
yunuscum bu saatde anahtarın buçuklusu bile olur konu o değil ;D
Çüneyt abi ben konuyu dağatmaya çalışıyorum genelde böyle başlıyor ama böyle bitmiyor
sen hiç gördünmü butür tartışmaların tatlıya bağlandıgını
saygılar..

yunus, yavuz tatlıya bağladı bile işi söylenecek söz yok, ben de son yazdıklarına katılıyorum.aslında araziye giren herkes neyin ne olduğunu ve kimin ne ile girdiğiyle uğraşmıyor.benim aklım ne land ne de jeep yaratıcılarından üstün.test pilotuda değilim ve benden çok önce üretilmiş bir aracı kullanıyorum.üzerine inşa edebileceğim tek bir şey var dostluk.özü budur.en kısa sürede görüşmek üzere

Ynt: ?tiraf...!

98 yilindan beri vosvoscuyum.bizler tanidik
Tanimadik her vosvosa selam veririz.ariza yapan vosvosun yanindan
Vosvosu olmayan baska bir aracla gecen her vosvoscu durur.
suana kadar arizali vosvosun yanindan durmadan gecen vosvos gormedim.
3 yildir lr 110 sahibiyim.lr sahipleri arasinda vosvoscular arasindaki
Selamlasma ve yardimlasma benzeri hic bir olaya raslamadim.
Acik konumak istiyorum. Lr sahipleri araclarinda gezilerde bile sIkIntikar
Yasanabiliyor. Sollamak icin cabalayan. Ariza yapan aracin yaninda durmamak
icin araci gecmeye calisan lr sahibi oldugu gibi yardim sever elinden geldigince
Karsisindaki insani mutlu etmeye calisan. Sevgi ve nese dolu lr sahibide var. Kisaca 10 parmagin
Onu biri birbiri degil. Genelleme yapmak yanlis olur.hepimiz burda veya off roadda niye variz?
Tv basinda zaman oldurmek varken niye daglarda araclari camura batirmak icin ugrasiyoruz? Neden sitede yazilan
BIr konuda bildigimiz kadar yardimci olmaya calisiyoruz?
Cevap olarak tek sey var paylasim bizi mutlu ediyor. Bu paylasimi yakalamisken neden bozmaya calisiyoruz ?
A marka b marka ne olursa olsun biri birbiri guler yuz iki cift muhabbet bana yeter.

Bu tip başlıklardaki mesajları bazen yerinde ve güzel esprilerinden dolayı gülerek , bazen de atışma dozajının ayarlanamaması yüzünden üzülerek okuyorum.Bir bakıma kendimi şanslı olarak görüyorum.Yakında Gezenbilir 1.ci Acmat buluşması ve gezisini düzenleyeceğim ve tek başıma vuracağım kendimi dağlara.

mogzilla' Alıntı:
Bu tip başlıklardaki mesajları bazen yerinde ve güzel esprilerinden dolayı gülerek , bazen de atışma dozajının ayarlanamaması yüzünden üzülerek okuyorum.Bir bakıma kendimi şanslı olarak görüyorum.Yakında Gezenbilir 1.ci Acmat buluşması ve gezisini düzenleyeceğim ve tek başıma vuracağım kendimi dağlara.

süper oldu....

mogzilla' Alıntı:

Abii okadar emin olmaaaaa ;D ;D ;D

Belkide bir acmat daha vardır grupta ??? hatta daha net söyliyeyim bir tane daha acmat sahibi var, yakında kendisi söyler ben yazmıyayım.

Selamlar

bu işi tatlıya bağlamak için güzel bir gezi düzenlemek lazım şöyle spacial olacak jeep, LR, vs falan ama arazide yol alırken kıyas yapılmayacak :smiley: gezilecek, yenecek ,gülünecek ,eğlenilecek ve bu iş tatlıya bağlanacak :smiley:

discovery-V8' Alıntı:
Tabi kolay değil önce ruhsatta Landrover yazacak. ;D Ama dostluk için üye olmak şart değil, Dediklerimin arkasındayım , eğer Defender kullanıp bu dediklerimi yapmayan biri varsa çıksın açık açık söylesin.

Selamlar

LRO'a üye olmak hakketen kolay değil.Bir kaç defa başvuru yaptım adamlar cevap bile vermedi.Hani defenderımızda war.Sanırım LRO yetkilileri garajda sadece lr markası olan üyeler istiyor.

Belki avatarını değiştirip defenderının resmini koysan LRO ya alırlar Umut abi :smiley:

şaka olarak dedim ama LRO ların hepsinin avatarında araçları var :D

Benim avatarda ki fotoyu marka için değil enstantane için koydum.
Özgür bey dediğiniz gibi avatardan almıyorlar galiba ben yeni bir üyelik açayım kendime :smiley:

land kaptan :D

Hatta avatarımda alttaki resim olsun
[attachment=1]

rnli.jpg

DEVEKUŞU KABARE!

Arkadaşlar, Selam,

Hürriyet Gazetesi Cuma gününden beri Devekuşu kaberenin dvd kuponlarını veriyor.

Mesajı aldınız mı? Kendi kendilerine alamayanlara, açıklamayacağım....

Benim gözLemlediğim kadarıyla 3 tip var....
1) Lr' ye taş atıp eğlenenler ve cool olamayanlardan aldığı cevaplarla tartışmaya girip, boğulup, sıkılıp sürece son verenler...
2) Lr' ye taş atanları, biz böyle mutluyuz, siz anlamazsınız diyemeyip, yeterince cool davranmayıp, başkasını ilgilendirmeyen cevaplar verip, kendisini ve Lr' sini savunmaya çalışıp komik duruma düşenler. Niye bu kadar defansifsiniz, anlayamadım, kontra atak yapamadığınız için mi? acaba.....
3) Herkesin ortasında kalıp, ortalığın ateşini söndürmeye çalışan barış savaşçıları......

--Ben arızayım, benim grubum yok. Daha doğrusu arıza çokta bunu kabüllenip grup yapmaya cesareti olan yok.---

Benim jeep&lr yorumlarım ise:

Dünyada daha çok yerde Lr görülür. Afrika felan dahil. Çünki İngilizler Amerikalılara göre daha çok sömürge yapmışlar ve her sömürgesine doğal olarak kendi mallarını götürmüş, bu da halkta alışkanlık yapmış...... Avrupadan kalkıp Afrikaya gitmek için Lr ye binmek ise tabiki daha mantıklı. Bozulsa orda jeep afrikada, aslanların kaplanların yılanların arasında bekleki anlayan gelsin. Altında Lr olsa bi afrikalı yerli bulur, yaptırırsın. Yerli bulamazsan nasıl olsa bi BM görevlisi felan tamir eder. Amerikalı bi zengin Afrika gezisine araç yapmaya kalksa bile tabiki Lr yapar bu yüzden.

Lr sahiplerinin birbiriyle tanımadan selamlaşmaLARInın nedeni aynı fikirde, benzer karakterde, benzer cesarette ve aynı hatada olmalarıdır. Buda iyi veya kötü bi Lr ruhu oluşturmuştur dünyada. Bi ruh oluşması demek temanın en iyi olması manasına gelmez.

Lr stdda daha arazici çıkar. Buda şehre inmesini hem teknik açıdan hem de SoSyAl açıdan zorlaştırır. Jeep ise standart amerikan tarzı yaşamda olduğu gibi üretimde savurgandır. Hem şehir karizmasını dayar araca, hem de arazi becerisini. Lr ise optimumu. İngiliz alışkanlığı ve tarzı tutumluluktur. Lr' nin bi amacı var. Şehir değil. Yolu düzgün olmayan yerlere ulaşabilmek. Buda 60 70 beygirle sağlanabilir. Neden daha fazlası olsunki. Üretimdeki amaç sadece budur. Jeep ise savurganlık yapıp benim araç sahibi gaza gelsin, 4x4' üyle drag yapsın, isterse kayaya tırmansın diye araç üretir. Amaç biyere gitmekse LR yeter. Yolun ortasındaki kanala dalmazsın, cepheye tırmanır geçer gidersin veya yolu değiştirirsin. Zaten aracın amerikandan daha az yakıyor. Amaç eğlenmek veya işin kolayına kaçmayarak tatmin olmak ise jeep daha uygundur. Hangi dümdüz adam durup dururken dimdik kayaya tırmanmak isterki, vurguluyorum, durup dururken. Böyle bi ihtiyaç insan yaşamında ilaç, su, gıda gibi ihtiyaç olmadığı için Lr' yi bu amaçla üretmemişlerdir. Olası bi arızalı müşteriye uygun üretimin yülsek ar-ge maliyetide satış rakamını arttıracaktır ve İngilterede satıştaki vergi Ameriya' ya göre daha yüksek, ortalama gelir ve refah seviyesi ise daha düşüktür. En azından 2000 öncesinde böyleydi. Cesaret; prestijlidir. Türkbükünde beyaz RR sport, son model GC' den daha fazla itibar görmektedir. RR sahibi daha cesurdur. Daha zor ve pahalı servis, ikinci el de daha fazla değer kaybı v.s. v.s. İstanbul' da da öyledir heralde. Ünlülerin hiç biri daha pahalı gc almıyor. RR alıyor.... Daha cesur gözükebilmek için. Ama sıkıştırsan biyerde Tatlıses' e vaya mafia' ya sığınır korkudan...

İkiside modifiye edilmeye uygundur. İkisinede para harcarsın aynı beceriyi gösterir.

Yook birbirlerine selam veriyolarmış, o yüzden lr iyidir, yok padallar yandaymış, yok direksiyon cama yakınmış, yok amerikan konforlu imiş, yok 200 v.s bg imiiş.... Bunlar kişsel tercih, tartışılamaz. Jeepçiler sizin niyetiniz karalamak değil, bişey demiyorum. Ama Lr' ciler biraz cool olun yaaa.... Azcık size ne demeyi bilin. Off Road' la alakası olmayan, bu işlerde bezi olmayan alakasız birisi okusa yazanları, bu Lr cilerde amma kompleks varmış, bi jeepçi bi taş atıyo kuyuya laf olsun diye, elli sazan Lrci taşı almak için kuyuya atlıyo der...

Lr cilerin kendilerini bu kadar savunma ihtiyacı nereden geliyor anlamadım.....

Başta yazdığım gibi;

Hürriyet Cumadan beri 39 kupona Devekuşu kabere dvd' leri kuponu yayınlıyor. Başta mesajı alamayanların yarısı şimdi anladı mesajı diye düşünüyorum. Kaldı 1/4. Onlarında yarısı işine gelmediği için anlamadım diyecek, belkide bana zıplayıp kendilerini açığa çıkaracak. Kalan 1/8' e bişey demiyorum. Televizyon seyretsinler. Akşamları güzel yerli diziler var....

Güzel Arka Kapak Oldu bu. Beğendim....

Alfonse yüksek bir zeka seviyesinden hitabettiğin için değil, Türkçeyi düzgün kullanamadığın için anlaşılamıyorsun...
Ama bu mesajını kapak olarak nitelendirdiğine göre espri kabiliyetin fena değil sanırım ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,058
Kayıtlı Üye Sayımız
166,805
Kaydolan Son Üyemiz
huseyin.sami.sari@gm

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR