DEVEKUŞU KABARE!
Arkadaşlar, Selam,
Hürriyet Gazetesi Cuma gününden beri Devekuşu kaberenin dvd kuponlarını veriyor.
Mesajı aldınız mı? Kendi kendilerine alamayanlara, açıklamayacağım....
Benim gözLemlediğim kadarıyla 3 tip var....
1) Lr' ye taş atıp eğlenenler ve cool olamayanlardan aldığı cevaplarla tartışmaya girip, boğulup, sıkılıp sürece son verenler...
2) Lr' ye taş atanları, biz böyle mutluyuz, siz anlamazsınız diyemeyip, yeterince cool davranmayıp, başkasını ilgilendirmeyen cevaplar verip, kendisini ve Lr' sini savunmaya çalışıp komik duruma düşenler. Niye bu kadar defansifsiniz, anlayamadım, kontra atak yapamadığınız için mi? acaba.....
3) Herkesin ortasında kalıp, ortalığın ateşini söndürmeye çalışan barış savaşçıları......
--Ben arızayım, benim grubum yok. Daha doğrusu arıza çokta bunu kabüllenip grup yapmaya cesareti olan yok.---
Benim jeep&lr yorumlarım ise:
Dünyada daha çok yerde Lr görülür. Afrika felan dahil. Çünki İngilizler Amerikalılara göre daha çok sömürge yapmışlar ve her sömürgesine doğal olarak kendi mallarını götürmüş, bu da halkta alışkanlık yapmış...... Avrupadan kalkıp Afrikaya gitmek için Lr ye binmek ise tabiki daha mantıklı. Bozulsa orda jeep afrikada, aslanların kaplanların yılanların arasında bekleki anlayan gelsin. Altında Lr olsa bi afrikalı yerli bulur, yaptırırsın. Yerli bulamazsan nasıl olsa bi BM görevlisi felan tamir eder. Amerikalı bi zengin Afrika gezisine araç yapmaya kalksa bile tabiki Lr yapar bu yüzden.
Lr sahiplerinin birbiriyle tanımadan selamlaşmaLARInın nedeni aynı fikirde, benzer karakterde, benzer cesarette ve aynı hatada olmalarıdır. Buda iyi veya kötü bi Lr ruhu oluşturmuştur dünyada. Bi ruh oluşması demek temanın en iyi olması manasına gelmez.
Lr stdda daha arazici çıkar. Buda şehre inmesini hem teknik açıdan hem de SoSyAl açıdan zorlaştırır. Jeep ise standart amerikan tarzı yaşamda olduğu gibi üretimde savurgandır. Hem şehir karizmasını dayar araca, hem de arazi becerisini. Lr ise optimumu. İngiliz alışkanlığı ve tarzı tutumluluktur. Lr' nin bi amacı var. Şehir değil. Yolu düzgün olmayan yerlere ulaşabilmek. Buda 60 70 beygirle sağlanabilir. Neden daha fazlası olsunki. Üretimdeki amaç sadece budur. Jeep ise savurganlık yapıp benim araç sahibi gaza gelsin, 4x4' üyle drag yapsın, isterse kayaya tırmansın diye araç üretir. Amaç biyere gitmekse LR yeter. Yolun ortasındaki kanala dalmazsın, cepheye tırmanır geçer gidersin veya yolu değiştirirsin. Zaten aracın amerikandan daha az yakıyor. Amaç eğlenmek veya işin kolayına kaçmayarak tatmin olmak ise jeep daha uygundur. Hangi dümdüz adam durup dururken dimdik kayaya tırmanmak isterki, vurguluyorum, durup dururken. Böyle bi ihtiyaç insan yaşamında ilaç, su, gıda gibi ihtiyaç olmadığı için Lr' yi bu amaçla üretmemişlerdir. Olası bi arızalı müşteriye uygun üretimin yülsek ar-ge maliyetide satış rakamını arttıracaktır ve İngilterede satıştaki vergi Ameriya' ya göre daha yüksek, ortalama gelir ve refah seviyesi ise daha düşüktür. En azından 2000 öncesinde böyleydi. Cesaret; prestijlidir. Türkbükünde beyaz RR sport, son model GC' den daha fazla itibar görmektedir. RR sahibi daha cesurdur. Daha zor ve pahalı servis, ikinci el de daha fazla değer kaybı v.s. v.s. İstanbul' da da öyledir heralde. Ünlülerin hiç biri daha pahalı gc almıyor. RR alıyor.... Daha cesur gözükebilmek için. Ama sıkıştırsan biyerde Tatlıses' e vaya mafia' ya sığınır korkudan...
İkiside modifiye edilmeye uygundur. İkisinede para harcarsın aynı beceriyi gösterir.
Yook birbirlerine selam veriyolarmış, o yüzden lr iyidir, yok padallar yandaymış, yok direksiyon cama yakınmış, yok amerikan konforlu imiş, yok 200 v.s bg imiiş.... Bunlar kişsel tercih, tartışılamaz. Jeepçiler sizin niyetiniz karalamak değil, bişey demiyorum. Ama Lr' ciler biraz cool olun yaaa.... Azcık size ne demeyi bilin. Off Road' la alakası olmayan, bu işlerde bezi olmayan alakasız birisi okusa yazanları, bu Lr cilerde amma kompleks varmış, bi jeepçi bi taş atıyo kuyuya laf olsun diye, elli sazan Lrci taşı almak için kuyuya atlıyo der...
Lr cilerin kendilerini bu kadar savunma ihtiyacı nereden geliyor anlamadım.....
Başta yazdığım gibi;
Hürriyet Cumadan beri 39 kupona Devekuşu kabere dvd' leri kuponu yayınlıyor. Başta mesajı alamayanların yarısı şimdi anladı mesajı diye düşünüyorum. Kaldı 1/4. Onlarında yarısı işine gelmediği için anlamadım diyecek, belkide bana zıplayıp kendilerini açığa çıkaracak. Kalan 1/8' e bişey demiyorum. Televizyon seyretsinler. Akşamları güzel yerli diziler var....
Güzel Arka Kapak Oldu bu. Beğendim....