İtiraf...!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan beatrix Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 602
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 55,923

Etiketler

Ynt: İtiraf...!

Herkes olayı tatlıya bağlamaya çalışırken hiç olmamış bu yazı:

Alfonse' Alıntı:
Arkadaşlar, Selam,

Hürriyet Gazetesi Cuma gününden beri Devekuşu kaberenin dvd kuponlarını veriyor.

Mesajı aldınız mı? Kendi kendilerine alamayanlara, açıklamayacağım....

Ben senin demek istediğini anladım ama ben de Anlamak istediğim şekilde yazayım

Burdaki Deve olsa olsa LR dir, Biz çölü geçiyoz a o manada. Tabi Kuş ve Kabare yakıştırmalarını yazmıyorum, sonra laf başka yerlere gider.

Alfonse' Alıntı:
Benim gözLemlediğim kadarıyla 3 tip var....
1) Lr' ye taş atıp eğlenenler ve cool olamayanlardan aldığı cevaplarla tartışmaya girip, boğulup, sıkılıp sürece son verenler...

Eğlenmenin bir uslubu ve sınırı var. Sınırı geçtinmi K.k. oluyor.

Alfonse' Alıntı:
2) Lr' ye taş atanları, biz böyle mutluyuz, siz anlamazsınız diyemeyip, yeterince cool davranmayıp, başkasını ilgilendirmeyen cevaplar verip, kendisini ve Lr' sini savunmaya çalışıp komik duruma düşenler. Niye bu kadar defansifsiniz, anlayamadım, kontra atak yapamadığınız için mi? acaba.....

hiç öyle bir derdimiz olmadı. Zaten yazıların çoğunda da hep cümle şu anlamla bitiyor, Offroad ruhu olsun yeter. Tabi sen heralde anlayamıdın. Bazen Kompleks düşünmek yerine basit düşünseydin bulacaktın ne demek isteğimizi.

Alfonse' Alıntı:
3) Herkesin ortasında kalıp, ortalığın ateşini söndürmeye çalışan barış savaşçıları......

Sen de o barış çubuklarının üzerine bir kova su döktün bakıyorum.

Alfonse' Alıntı:
--Ben arızayım, benim grubum yok. Daha doğrusu arıza çokta bunu kabüllenip grup yapmaya cesareti olan yok.---

Valla seni kim hangi guruba alsa ikilem yaratıp dağıtırsın. O yüzden lütfen LR falan alma. Göründüğün gibi ol.

Alfonse' Alıntı:
Benim jeep&lr yorumlarım ise:

Dünyada daha çok yerde Lr görülür. Afrika felan dahil. Çünki İngilizler Amerikalılara göre daha çok sömürge yapmışlar ve her sömürgesine doğal olarak kendi mallarını götürmüş, bu da halkta alışkanlık yapmış...... Avrupadan kalkıp Afrikaya gitmek için Lr ye binmek ise tabiki daha mantıklı. Bozulsa orda jeep afrikada, aslanların kaplanların yılanların arasında bekleki anlayan gelsin. Altında Lr olsa bi afrikalı yerli bulur, yaptırırsın. Yerli bulamazsan nasıl olsa bi BM görevlisi felan tamir eder. Amerikalı bi zengin Afrika gezisine araç yapmaya kalksa bile tabiki Lr yapar bu yüzden.

işte bu yüzden biz de LR kullanıyoruz.

Alfonse' Alıntı:
Lr sahiplerinin birbiriyle tanımadan selamlaşmaLARInın nedeni aynı fikirde, benzer karakterde, benzer cesarette ve aynı hatada olmalarıdır. Buda iyi veya kötü bi Lr ruhu oluşturmuştur dünyada. Bi ruh oluşması demek temanın en iyi olması manasına gelmez.

Aynı hata da olma konusu tartışmaya açık, sadece sizin yorumunuz ben hiç katılmıyorum. Ayrıca sadece selamlaşmak değil, misafir etmek, edilmek, yardım etmek vs.vs.vs.

Alfonse' Alıntı:
Lr stdda daha arazici çıkar. Buda şehre inmesini hem teknik açıdan hem de SoSyAl açıdan zorlaştırır. Jeep ise standart amerikan tarzı yaşamda olduğu gibi üretimde savurgandır. Hem şehir karizmasını dayar araca, hem de arazi becerisini. Lr ise optimumu. İngiliz alışkanlığı ve tarzı tutumluluktur. Lr' nin bi amacı var. Şehir değil. Yolu düzgün olmayan yerlere ulaşabilmek. Buda 60 70 beygirle sağlanabilir. Neden daha fazlası olsunki. Üretimdeki amaç sadece budur. Jeep ise savurganlık yapıp benim araç sahibi gaza gelsin, 4x4' üyle drag yapsın, isterse kayaya tırmansın diye araç üretir. Amaç biyere gitmekse LR yeter. Yolun ortasındaki kanala dalmazsın, cepheye tırmanır geçer gidersin veya yolu değiştirirsin. Zaten aracın amerikandan daha az yakıyor. Amaç eğlenmek veya işin kolayına kaçmayarak tatmin olmak ise jeep daha uygundur. Hangi dümdüz adam durup dururken dimdik kayaya tırmanmak isterki, vurguluyorum, durup dururken. Böyle bi ihtiyaç insan yaşamında ilaç, su, gıda gibi ihtiyaç olmadığı için Lr' yi bu amaçla üretmemişlerdir. Olası bi arızalı müşteriye uygun üretimin yülsek ar-ge maliyetide satış rakamını arttıracaktır ve İngilterede satıştaki vergi Ameriya' ya göre daha yüksek, ortalama gelir ve refah seviyesi ise daha düşüktür. En azından 2000 öncesinde böyleydi. Cesaret; prestijlidir. Türkbükünde beyaz RR sport, son model GC' den daha fazla itibar görmektedir. RR sahibi daha cesurdur. Daha zor ve pahalı servis, ikinci el de daha fazla değer kaybı v.s. v.s. İstanbul' da da öyledir heralde. Ünlülerin hiç biri daha pahalı gc almıyor. RR alıyor.... Daha cesur gözükebilmek için. Ama sıkıştırsan biyerde Tatlıses' e vaya mafia' ya sığınır korkudan...

Hepsine yalnış demek doğru olmaz ama coğu dedikodu olmuş dayanağı yok.

Alfonse' Alıntı:
İkiside modifiye edilmeye uygundur. İkisinede para harcarsın aynı beceriyi gösterir.

Evet katılırım ama LR ye kesin daha az para harcarsın ;)

Alfonse' Alıntı:
Yook birbirlerine selam veriyolarmış, o yüzden lr iyidir, yok padallar yandaymış, yok direksiyon cama yakınmış, yok amerikan konforlu imiş, yok 200 v.s bg imiiş.... Bunlar kişsel tercih, tartışılamaz. Jeepçiler sizin niyetiniz karalamak değil, bişey demiyorum. Ama Lr' ciler biraz cool olun yaaa.... Azcık size ne demeyi bilin. Off Road' la alakası olmayan, bu işlerde bezi olmayan alakasız birisi okusa yazanları, bu Lr cilerde amma kompleks varmış, bi jeepçi bi taş atıyo kuyuya laf olsun diye, elli sazan Lrci taşı almak için kuyuya atlıyo der...

Sen yazmışsın ben söyliyeyim diğer arkadaşlara ayıp olmasın : SANA NE !

Alfonse' Alıntı:
Lr cilerin kendilerini bu kadar savunma ihtiyacı nereden geliyor anlamadım.....

Başta yazdığım gibi;

Hürriyet Cumadan beri 39 kupona Devekuşu kabere dvd' leri kuponu yayınlıyor. Başta mesajı alamayanların yarısı şimdi anladı mesajı diye düşünüyorum. Kaldı 1/4. Onlarında yarısı işine gelmediği için anlamadım diyecek, belkide bana zıplayıp kendilerini açığa çıkaracak. Kalan 1/8' e bişey demiyorum. Televizyon seyretsinler. Akşamları güzel yerli diziler var....

Güzel Arka Kapak Oldu bu. Beğendim....

Deve - Kuş ve Kabere konularında başta yorum yapmıştım iki kez baskı yapmıyayım. Biz öyle arka kapakla falan uğraşmıyoz TAM kapak la ilgineyoz.

Ha bu arada benim gördüğüm bütün Kumarhane sahipleri de RR kullanıyor, müşterileri için de Chrysler. GC görmedim daha ama görünce selamını ve yorumlarını iletirim.

Saygılar, Offroad dolu günler.

Ben bir kısmını anladım , arızayı tamir etmek için 14 anahtarmı kullanayım yoksa levyemi ona karar veremedim ;D

Tabi aslında cesur olmadığım için Landrover la cesurmuş gibi yapıyorum , bu işi mafyaya yada tatlısese havale edeyim daha iyi ;D

Bende yeni anladım connect kullanırken trafikte önüme atlayanlar ,arkama fazla yanaşanlar LR kullanırken böyle şeyler olmuyor herkez uzaktan takip ediyor kimse önüme atlamıyor
demek beni mafya zannediyorlarmışş ;D ;D ;D ;D ;D

Ha bu arada benim gördüğüm bütün Kumarhane sahipleri de RR kullanıyor, müşterileri için de Chrysler. GC görmedim daha ama görünce selamını ve yorumlarını iletirim.

Saygılar, Offroad dolu günler.

kumarhane sahipleri genelde ya cadillac escalede yada lincoln navigator kullanır ;) RR ise ya reinanın önünde ,yada caddebostanda hatun tavlamaya çalışanlarda görürsünün yani daha baba parası yiyenlerde ;) LR ise ben daha katıldığım hiç bir offroadda denk gelmedim ki yanımda 14 anahtar taşıym yardım için .. :D

[/quote]

Ateş genelleme yapmışsın, şimdi RR kullananlar hep baba parası yiyenlermidir? Gurupta Senin GC ile yaşıt RRlerle off-road yapan bir sürü insan var, ki kanımca o yaşlardaki RR ler GC den daha araziye yatkın, parça ve servis maliyetleri çok düşüktür, oldukçada sağlam ve sorunsuzdurlar.

abi ben genellemeyi kumarhane sahibi denen sport tayfasına dedim :D arazi konusundada hafta sonu yapılan gezide bir RR varmış ben katılamadım ama bu hafta görücem arazidede neler yapıyomuş diye :D

RR ları LR saymıyorum ben onlar ayrı bir marka
:D

defender ve discovery ler bizimdir
:smiley:

cj lerde kardeşimiz gerekirse arkada römorka alır onları uzun mesafelerde yardımcı oluruz
:D

Aaaaa....! ne güüüzeeelll;
Yeni konu başlığı;

RR' yi kimler kullanır,
LR'yi kimler kullanır,
GC'yi kimler kullanır,

;D ;D ;D ;D ;D

I LOVE GEZENBILIR FORUM

beatrix' Alıntı:
Aaaaa....! ne güüüzeeelll;
Yeni konu başlığı;

RR' yi kimler kullanır,
LR'yi kimler kullanır,
GC'yi kimler kullanır,

;D ;D ;D ;D ;D

I LOVE GEZENBILIR FORUM

Ergun abi böyle başlık açma ben yazamam , ama sana özelden yazabilirim ;D

Niye tartışıyoruz o zaman???

LR'ciler aralarında 5 LR seçsin,
JEEP'ciler aralarında 5 Jeep seçsin,

Ortak kararlaştırılacak bir etap tespit edilsin,
Ve ezeli rakipler tüm diğer markaların hakemliğinde 1. GEZENBİLİR EZELİ MARKA KARŞILAŞMALARI' nı yapalım.

Bu tartışmada böylece tescillenir.

beatrix' Alıntı:
Niye tartışıyoruz o zaman???

LR'ciler aralarında 5 LR seçsin,
JEEP'ciler aralarında 5 Jeep seçsin,

Ortak kararlaştırılacak bir etap tespit edilsin,
Ve ezeli rakipler tüm diğer markaların hakemliğinde 1. GEZENBİLİR EZELİ MARKA KARŞILAŞMALARI' nı yapalım.

Bu tartışmada böylece tescillenir.

Etabı LR ciler seçerse jeeplerin menzili yetmez, yada jeepleri suda boğarlar ;D ;D

Jeepciler Seçerse genellikler sanayi çevresinde biryer olur, ortak etap zor bulunur. ;D ;D ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,058
Kayıtlı Üye Sayımız
166,806
Kaydolan Son Üyemiz
keremmerall

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR