Jeep G. Chorekee mi? Freelander mı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nitel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,933

nitel

Yeni Üye
Yer
Kayseri
Arkadaşlar,
Yeni bir araç alıcam paylaşımlarınıza ihtiyacım var.
Aracı asfallta ve hafif road 'da kullanıcam.
Tahmin ettiğiniz üzere belirli bir bütçem var
İki araç gözüme kestirdim, Grand Chorekee ve LR Freelander

Model Yakıt Vites Motor Vergi Donanım Fiyat
Freelander 2001 Benzin Tiptronik 2.5 V6 1.200 Full İkiside aynı
Grand Chorekee 2001 Benzin Otomatik 4.7 V8 4.000:( Full İkiside aynı

Ne diyorsunuz????
Paylaşımlar için şimdiden teşekkürler... :smiley:

Etiketler
Ynt: Jeep G. Chorekee mi? Freelander mı?

Off-road işinin zamanla hafif kalmayacağını düşünerek, ikisi arasında tercihim GC olurdu.

Kesinlikle G.Cherokee WJ alırdım. 4.7'ye Lpg bile taksam (sorunsuzdur) gücün ve teknolojinin keyfini yaşardım.

2000 yılında alacağıma karsılık bir freelander 1.8 5 kapı ya bir ay binmiştim tam bir benzin canavarı sadece 1 kez ava gittim 2 kişi sadece tarlada sürdum aracın heryerınden sesler geliyordu dönüş yolunda ankara borusan servise goturdugumde ustabaşının tek soyledıgı seyı aynen yazıyorum ''abi ne yaptın sen ne arazısı bu aracla asfaltı bıtırıp stabılıze yola dusunce el frenini çek yuruyerek git'' demişti bende hak verdim kendisine vites kolundaki sarı duğmeyle sadece yokuş inişinde traction control olayına giriyordu tek ozelliği bu olan jeep neden yapılırki halen anlamıs değılım ...
Kesinlikle ikisi arasında Grand Chorekee derim

cenkcc' Alıntı:
....... vites kolundaki sarı duğmeyle sadece yokuş inişinde traction control olayına giriyordu tek ozelliği bu olan jeep neden yapılırki halen anlamıs değılım ...

Compass ve Patriot neden yapılıyorsa aynı sebepten olsa gerek. Değişik, farklı modeller ile daha fazla tüketiciye satış yapma kaygısı.

Kesinlikle Grand Cherokee ...

JeepGC kesinlikle offroadanlamında da isteneni verecektir . Hatta offroad için daha uygun olan Mesela 97-98 ZJ de düşünebilirsiniz . Hem Off modifikasyonlarını rahatça yaptıracak bütçenizde kalmış olur .

Freelander sanırım en sorunlu Land Modeli ... Tabi bu benim edindiğim izlenim ...

Konu başlığını gördüğümde Nadir Abiyle aynı şeyi düşünmüştüm, ancak illa bir kıyaslama yapılacaksa vergi dışında tüm ibreler WJ'den yana... Vergi olayı kararınızı etkileyecekse, Freelander yerine Pajero Pinin, Nissan X-trail, Toyota Rav4, Suzuki Grand Vitara gibi bir sürü güzel seçenek var...

bildiğim kadarıyla Kayseri'desiniz. Zaten iki araç kesinlikle mukayese bile olmaz arazi için de yol için de ikinci el için de GC.
ama sunu da belirteyim, Freelander zaten müşteri memnuniyeti dunya genelinde yerlerde surunen bir araba. ve Kayseri'de yetkili servisi olmadığı gibi anlayan ustası da yok. Kayseri şartlarında haddinden fazla başınızı ağrıtır Freelander.alın mis gibi GC'yi, yas haddinden dolayı vergisi de azalmıstır iyice. her sartta memnun kalır, sanayide de istediğiniz gibi oynayabilirsiniz.

tercihiniz şimdiden hayırlı olsun..

ee artık, bu kadar yorumdan sonra LR Freelander alırsam haksızlık olur :smiley:
araştırmalarıma devam ederken, 2001 Grand Chorekee 3.1 TD gördüm, peki GC'nin bu modelinde problem varmıdır?? bu araçta benim için avantajlı görünüyor...

hocambumakinaların italyan üretimi ve srunlu oldukları daha önce forumda konuşulmuştu ki bende çevremden ve servisten sıkça duydum . Gerçi forumdakullanan bir arkadaşımızda vardı ve dikkatli kullanıldığında sorun olmadığını söylüyordu ... Yinede genel kanı tavsiye etmeyiz yönünde sanırım ...

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=13648.0
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=9833.0

Offroad ve Arazi araçlarıyla ilgili inanılmaz bir kaynak gezenbilir . Almayı düşündüğünüz marka başta olmak üzere forumları baştan sonra okumanızı tavsiye ederim . Bu sayede servislerin bile bilmediği bazı bilgilere dahi ulaşabilirsiniz ...

bu aracta dizele bulasma bence. sorunlu olmasını gectim parcası da bulunmaz dizelinin. ama benzinlisinin hurdacılarda bile peynir ekmek gibi her seyi var.
ayrıca iyi bir LPG kitinde bu aracların sorun cıkartmadığı da biliniyor..

Paylaşımlarınız için çok teşekkürler arkadaşlar, sonunda doğru yolu buldum ve de tüm alternatifleri iptal ederek artık sadece GC 4,7 arıyorum... :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,031
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR