Jeep kaynak ünitesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyit Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 35
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,237
Ynt: Jeep kaynak ünitesi

vosdost' Alıntı:
Avartar resmımdekı su gecısının devamı. Ilk once karsı kıyıya gectım, baska bır yerden donuste motor su aldı ve sımdı yukluyecegım yerde motoru ben stop ettım. 3 sılındır su almıstı.
Bu derinlikteki sularda zaten sorun yok.Jeep ile Land Rover arasında pek fazla yükseklik farkı olmadığını düşünürsek bu resime göre Land Rover'ın farının ortalarına veya belki hemen altına denk gelebilecek yüksekliklerde zaten distribütör ve hele hele hava emişin altında kaldığından ve ayrıca vantilatör kayışı da gevşetilmiş olursa sorun olmuyor.
Şöyle bir karşılaştırma yapayım ,ortalama derinlik konusunda belki daha iyi anlatımda bulunmuş olurum ; Benim boyum 1,78cm.Oratalama bir binek otosuna bu boylarda birini normal sürüş konumunda oturtup düz bir zemin üzerinde yerden çene veya ağız hizasına kadar olan yüksekliği ölçün.Vantilatör kayışı gevşetilmiş ise böyle bir derinliği tık demeden geçiyorum.Ancak zemin de ani derinlikler olupta birden burnu suya dalar ve kaput ortalarına kadar gelirse kaputun altında da distribütörü de ıslatıyor ve o zaman stop ediyor.( İşte o zaman elektirikli vinç önem kazanıyor)

Etiketler

Avartar resmı ıncelersenız suyun daha derın oldugunuu anlarsınız. Aracın kaldıgı noktada arka kasa ve on taraf koltuk sevıyesıne kadar suydu. Hatta koltukların arka kısmındakı kasaylı bolen kısım arkadan gelen suyla dolmustu. Suyun hava emısın altında kalmasına ımkan yok. Cunku motor su aldı. motorun hava emısınden baska yerden su alma ıhtımalıde yok.
Fan kayısınıda gevsetmedım.
Dıstrıbutorden bır defa sorun yasadım oda camurlu suda.
Elımde 2-3 fotograf var boyutları yuksek olması sebebıyle yukluyemıyorum. Maıl adresınızı verırsenız maıl atabılırım

vosdost' Alıntı:
Avartar resmı ıncelersenız suyun daha derın oldugunuu anlarsınız. Aracın kaldıgı noktada arka kasa ve on taraf koltuk sevıyesıne kadar suydu. Hatta koltukların arka kısmındakı kasaylı bolen kısım arkadan gelen suyla dolmustu. Suyun hava emısın altında kalmasına ımkan yok. Cunku motor su aldı. motorun hava emısınden baska yerden su alma ıhtımalıde yok.
Fan kayısınıda gevsetmedım.
Dıstrıbutorden bır defa sorun yasadım oda camurlu suda.
Elımde 2-3 fotograf var boyutları yuksek olması sebebıyle yukluyemıyorum. Maıl adresınızı verırsenız maıl atabılırım

Size inanmama gibi bir durum kesinlikle söz konusu deyil.Benim verdiğim ölçü bir kez merak edip sonuçlarını test etmek için bu 1962 jeep le girdiğim ve stop edip kaldığım (ancak motora su emişi olmadı) bir olay sonrası düz bir zeminde su kotunu Ford Taunus taksi ile karşılaştırmış lmama dayanıyor.Su seviyesi tam benim oturduğum koltuğun oturağının üst hizasıyla silme aynı hizadaydı.O yüksekliği ölçüp hemen yanındaki Taunus'a geçtim ve arkadaşlar dışarıdan ölçüyü aldılar.Burun deliklerimin hizasına geliyordu.Demekki çene hizama kadar sorun yok,bu da benim jeepin oturduğum koltuğun oturağının üst hizasından 4 parmak aşağısına denk gelen bir yükseklik demektir.Zaten bu yüksekliği motor bölümünden ölçtüğümde hem distribütör ve hem de hava emiş yüksekliği bunun üzerinde kalıyor.Aslında hava emiş epey yukarıda kalıyor.Distribütör ve bobini kurtardıkmı araç içerisinde dizimin yüksekliğine kadar su geçişleri stop etmeden ve motor da sorun yaşamadan mümkün görülüyor.
yine de mailim aşağıdadır.
skocaker@hotmail.com

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,955
Kaydolan Son Üyemiz
meh

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR