Jimny Kum Performansi Nasildir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan barış demirci Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,932

barış demirci

Yeni Üye
Oncelikle herkese selamlar,
Binek otomobilimi satarak ve Suzuki Jimny (2010 uzeri) alarak Off Road sevdasina bulasmak istiyorum. Su anda Katarda yasiyorum. Malum Katarin sartlari herseyiyle Turkiyeden farkli. Iklim olsun, arazi yapsisi olsun, benzin fiyati vs vs...
Colde veya kumda kullanmak gerekecek mutlaka. Youtubedan izledigim kadariyla sikinti yok canavar gibi kullaniyorlar. Belki benim bilmedigim biseyler vardir. Jimnynin performasi nasildir kumda? Ne gibi seyleri dikkate almaliyim? Yorumlarinizla aydinlatrsaniz sevinirm :smiley: Birde klima preformansi nasil?

Ynt: Jimny Kum Performansi Nasildir?

sakyuz' Alıntı:
O videoları bende gördüm, siz onlar gibi kullanmasanız iyi olur...

Klima işte, polen filtresi temiz olduğu sürece hepsi aşağı yukarı aynı...
- Zaten oyle kullancagimdan degilde gidebilecegini dusundugum icin ornek verdim
-Klima ayni degil her arabada, bazi model arabalar araba park halindeyken bile buzdolabi gibi soguturken bir onceki kullanidigim araba(0 km) 100km hiz yaptiktan sonra sogutuyor iceriyi. Malum sicaklik 50 derece olunca klimalar arasindaki fark anlasiliyor.
Evet abiler/arkadaslar kum performansi hakkindaki degerli yorumlarinizi ve tecrublerinizi bekliyorum. :smiley:

Malum sicaklik 50 derece olunca klimalar arasindaki fark anlasiliyor.

Bence klimayı katarlılara sorun o zaman, bizim memlekette o sıcaklık yok, o yüzden bence hepsi aynı.

Katarda jimny satılıyorsa alın bence kliması araç dururkende soğutur klimanın ayrı bir fanı var ve zaten kutu gibi içi var buz gibi oluyor buralarda amaa katarı bilemem tabi

varmış yaaa
http://qatar.dubizzle.com/en/doha/cars/suzuki/listing/19-listings-6d335321adaa5250ab65ebd6c3801dec/show/

sahin05' Alıntı:
varmış yaaa
http://qatar.dubizzle.com/en/doha/cars/suzuki/listing/19-listings-6d335321adaa5250ab65ebd6c3801dec/show/
Cok sukur var :smiley: Genelde bayanlar kullaniyor ama bi iki moifiyeden sonra tas firin olacak insallah :smiley:

sahin05' Alıntı:
Katarda jimny satılıyorsa alın bence kliması araç dururkende soğutur klimanın ayrı bir fanı var ve zaten kutu gibi içi var buz gibi oluyor buralarda amaa katarı bilemem tabi
Alicam zaten de malum kum agirlikta oldugu icin merak ediyorum yapabileceklerini

Alicam zaten de malum kum agirlikta oldugu icin merak ediyorum yapabileceklerini

Boşuna düşünmeyin birtane kiralayın almadan önce deneyin. Genelde herkes kendi fikrini söyler en iyi araç ta kendileri hangisini kullanıyorsa odur. Eh öyle olmadığını da bildiğimize göre, demek ki geriye denemekten başka birşey kalmıyor.

Land cruiser var istemedigin kadar. Patrol var, Pajero var, 4 ceker her turlu amerikan var. Adamlar 3.8lt asagisi arabaya araba gozuyle bakmadiklari icin Jimny yok. En azindan ben goremedim.

Bizim memlekette de Katar kumu olmadığı için ne desek boş, offroad meraklılarının favori araçlarından biridir ama genelde kumda değil çamurda yüzdürüyorlar. Normal araba olarak kullananlar ise daha büyük araçları tercih eder genelde, arazi performanının herşey olmadığı zamanlarda daha dengeli bir araç tercih edilir çünkü.

kumda yuruycek aracin lastikleri daha etli olmasi lazim performans olarakta amerikan gibi bastiginda gitmesi lazim diye dusunuyorum.jimny dedigimiz arac ormanda camurda harikalar yaratir cunki hafif ve lastik mesafesi kisa araclarlardir.ama colde kisa olmasinin bi avantaji yok sadece hafifligi avantaj olabilir.burdakiler ince extreme lastik kullaniyo siz colde ne kullanicaksiniz ? kalin lastik belki ufak motoru yorabilir diye dusunuyorum.o video dakileri izledim bence onlarda farkli bir motor var.genelde turkiyeye 1.3 motor geliyor diye bikiyorum vergiden dolayi belki orda 1.5-1.7 motorlari vardir daha hizli olabilir daha guclu olabilir motoru.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Burda, diger arabalarda, bizim balon lastik diye isimlendirdigimiz, yanagi genis, dissiz, kuma girilecegi zaman indirilip girilen lastikler kullaniyolar. Motor olayinida acikcasi tam bilmiyorum bir arastirayim.

dissiz lastikle nasil yol alinir kumda aklim ermedi.turkiyede olmayan motor secenekleri orda olabilir.alip gucunu test etmekte fayda var.1.3motorda kuma girer ama buyuk motor gibi yol alamaz.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,839
Kayıtlı Üye Sayımız
166,940
Kaydolan Son Üyemiz
acelyakaratas

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR