Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
evet galiba zor olmuş aslında düğümleri bilen biçok kişi bilir diye düşünüyorum ama ben tırmanış konusunda çok sıkı değilim düğümleri unutuyorum aklıma takıldı aydınlanmaya ihtiyacım var
yukarı tekrar çıkıp ipi kurtaramayacağımız ama ipide feda edemeyeceğimiz yerlerde aşağıya inildiğinde ipi sallayarak düğümün çözülerek tekrar alınabildiği bir düğüm ip gergin olduğu sürece çözülmüyor
Burada yapılışını gösteriyor.İpin bir ucunu bağlamak istediğiniz nesneye bağlıyorsunuz; daha sonra bu düğümü atıyorsunuz ve düğümün ortasındaki kolu kesiyorsunuz.İp gergin olduğu sürece çözülmüyormuş.Sert iplerde biraz sorunlu olduğunu söylüyorlar.İndikten sonra ipi sallayınca çözülüyor; fakat bağın ucundaki kısa bir bölüm yukarıda kalıyor tabi.
mesela şöyle düşünelim çantanı attın sırtına tracking yapmaya gittin ne olur ne olmaz yanına ip falanda aldın bilmediğin bir parkurda yürüyorsun ve bir uçuruma geldin uçurumdan ineceksin ama bir daha çıkmayacaksın ee malum ip dediğinde ucuz değil ipi bırakmamak için bu düğümü kullanıyorsun ve aşağı iniyorsun sonrasında ipi silkeleyince ip geri geliyor ama ucundan birazı kestiğin için yukarıda az bir parça kalıyor