Kamikaze Düğümü

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan huzzik Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 50
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,898

Etiketler

Ynt: Kamikaze Düğümü

evet galiba zor olmuş :D aslında düğümleri bilen biçok kişi bilir diye düşünüyorum ama ben tırmanış konusunda çok sıkı değilim düğümleri unutuyorum aklıma takıldı aydınlanmaya ihtiyacım var :D

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=2179.0

Bu başlıkta dağcılıkta kullanılan düğüm çeşitleri anatılmış ama arasında sizin istediğiniz varmı bilmiyorum

Kamikaze düğümü nasıl bir düğüm, nerede kullanılıyor? belki biliyoruzdur ama terminoloji farklı olabilir

yukarı tekrar çıkıp ipi kurtaramayacağımız ama ipide feda edemeyeceğimiz yerlerde aşağıya inildiğinde ipi sallayarak düğümün çözülerek tekrar alınabildiği bir düğüm ip gergin olduğu sürece çözülmüyor

Benim de hep merak ettiğim bir konuydu.Nasıl yapıldığı ve ne kadar güvenli olduğu konusunda bilgi verebilecek biri çıkacakmı bakalım.

güvenlik konusunda adı yeteli bilgiyi veriyordur sanırım :D :smiley: ip gergin olduğu sürece güvenli diye biliyorum

BİLEN BİR ARKADAŞ AÇIKLASADA BİZDE ÇATLAMASAK MERAKLANDIK ARKADAŞLAR NEDİR BU KAMİKAZE DÜĞÜMÜ ::smiley:

Google'ı kurcalayınca biraz buldum ne olduğunu;

http://www.animatedknots.com/sheepshank/index.php

Burada yapılışını gösteriyor.İpin bir ucunu bağlamak istediğiniz nesneye bağlıyorsunuz; daha sonra bu düğümü atıyorsunuz ve düğümün ortasındaki kolu kesiyorsunuz.İp gergin olduğu sürece çözülmüyormuş.Sert iplerde biraz sorunlu olduğunu söylüyorlar.İndikten sonra ipi sallayınca çözülüyor; fakat bağın ucundaki kısa bir bölüm yukarıda kalıyor tabi.

Denermiyim? ::smiley: ::smiley:

Hayatta denemem ;D ;D

mesela şöyle düşünelim çantanı attın sırtına tracking yapmaya gittin ne olur ne olmaz yanına ip falanda aldın bilmediğin bir parkurda yürüyorsun ve bir uçuruma geldin uçurumdan ineceksin ama bir daha çıkmayacaksın ee malum ip dediğinde ucuz değil ipi bırakmamak için bu düğümü kullanıyorsun ve aşağı iniyorsun sonrasında ipi silkeleyince ip geri geliyor ama ucundan birazı kestiğin için yukarıda az bir parça kalıyor

çok iyi gerçektn.. ama sakat olabilir bnce. çünkü aşağı inerkende sallanmıcak mı ip ama gergin oldğundan kurtarabilir tabi.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,031
Kayıtlı Üye Sayımız
166,775
Kaydolan Son Üyemiz
rouge7336

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.