Kar Sürüş Rehberi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan YOL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 124
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 40,251
Ynt: Kar Sürüş Rehberi

ya yok kusur olarak değilde... hani şöyle sadece bilimsel bilgi olarak sinüs kosinüs olarak anlatsak diyorum ben...sevgiler...

Etiketler

neticede aracın yere bastığı aksam en önemli husus. ben icabında yayaların bile zincir takması gerektiğini düşünüyorum. benim baba düştü kalçayı kırdı karda. zincir taksa bişey olmayacaktı. ameliyatlar şunlar bunlar olmayacaktı. hayati tehlikesi var belli bi yaşın üstünde. polis engelleyecek mesela zincirsiz yola çıkan yayaları....

mirkan' Alıntı:
tuttun yağmur+performans lastiğinide yaz+performans lastiği yaptınya helal olsun :D ...
verdiğiniz goodyearın sitesine bir çok defa girdim + bu lastiği her defasında yağmur lastiği olarak gördüm ...
bu lastikden 4 takım kullandım bmwden hyundai minibüse kadar ... 15 yıllık goodyear bayisi amcam dahi bu lastiklerden vazgeçmiyor ...

emin olmadığım bilmediğim tecrübe etmediğim şey hakkında konuşmam konuşanıda sevmem ... kullanacaksın tecrübe edeceksin sonrasında yorum yapacaksın ...

hangi markalara hangi konuda expertiz hizmeti sunuyorsunuz anlamadım ?
19 yıllık mesleğiniz experlikmi ?

Peki,neyse.
Siz nasıl biliyorsanız,öyle olsun.

Aracınız 4 çeker dahi olsa eğer ki soğuk bir iklimde yaşıyorsanız en doğrusu kış lastiği kullanmaktır bence. Kış lastiklerinin özellikle fren ve yol tutuş performansı herhangi bir arazi lastiğinden çok daha iyidir.

Kar kış başladı. Ufak bir hatırlatma..

Kış Koşullarında Araç Kul

Nejat selam ;)

Baba herşey tamamda şu cümle fazla iddalı olmuş. :smiley:

Karlı ................................... ABS li araçlarda frene basmaktan çekinmeyin .... diye olanı.

1-ABS li araç le ABS siz araç arasında fren mesafesinde fark olduğu unutulmamalı.Yani;
ABS li aracın fren mesafesi daha uzundur. :smiley:
2-Zemin karlı v.s ise her ne olursa olsun,frene basmaktan mümkün olduğunca çekinilmeli.
İş,frene ihtiyaç duyulacak duruma düşmemek.Yani kabaca mümkün olduğunca yavaş,yada takip mesafesine dikkat etmek.(Bu tip zeminler için )

Hani rahat olun baba,ABS varsa sorun yok,frene basın felan havasını dağıtmak için yazdım ;D

Erkan hocam doğru demişsiniz , + olarak gördüğüm kadarı ile karlı zeminde abs şaşırıyor hafif bir frenlemede bile aşırı kuvvet uyguluyor balatalara :smiley: ... belkide test ettiğimiz absli araçdan kaynaklanıyordu ...

CDM-SUBARU' Alıntı:
Nejat selam ;)

Baba herşey tamamda şu cümle fazla iddalı olmuş. :smiley:

Karlı ................................... ABS li araçlarda frene basmaktan çekinmeyin .... diye olanı.

1-ABS li araç le ABS siz araç arasında fren mesafesinde fark olduğu unutulmamalı.Yani;
ABS li aracın fren mesafesi daha uzundur. :smiley:
2-Zemin karlı v.s ise her ne olursa olsun,frene basmaktan mümkün olduğunca çekinilmeli.
İş,frene ihtiyaç duyulacak duruma düşmemek.Yani kabaca mümkün olduğunca yavaş,yada takip mesafesine dikkat etmek.(Bu tip zeminler için )

Hani rahat olun baba,ABS varsa sorun yok,frene basın felan havasını dağıtmak için yazdım ;D

Anlatılmak istenen sanırım ABS'li araçlarda frenin ABS'siz araçlarda olduğu gibi doğrudan kaymaya sebep vermeyeceği, bundan dolayı frenin kullanılabilir olduğunu hatırlatmak. Bilgiler bir filo kiralama şirketinin müşterilerine gönderdiği mesajdan alıntıdır.

nkurtkaya' Alıntı:
Anlatılmak istenen sanırım ABS'li araçlarda frenin ABS'siz araçlarda olduğu gibi doğrudan kaymaya sebep vermeyeceği, bundan dolayı frenin kullanılabilir olduğunu hatırlatmak. Bilgiler bir filo kiralama şirketinin müşterilerine gönderdiği mesajdan alıntıdır.

Nejat,dostum ;)
ABS kaymaya karşı değil,panik frenlerde aracın mümkün olduğunca dengeli kayması yada kontrolü diyelim,işte onun için.
Yani kafanın sağa sola ani sapması diyelim :smiley:,bunu engellemek için yapılan bir sistem.

ABS olsun yada olmasın,aracın doğrudan kayması terimi bu sistemlerin etkisi altında değil.(Doğrudan kayması terimini doğrumu anladım,yanlış anladıysam düzelt lütfen ;) )

Bu tip ABS yada ABS siz araçlarda,bahsi geçen zeminlerde duruma göre frene bastığın anda zaten kayıcaksın.Zaten kaymaya başladığı anda (bu tip zeminde) ABS nin vurmaya başlıyor ama nafile,bu zeminde nafile ;D

Kiralama şirketi biraz abartmış ;D

mirkan' Alıntı:
ya esp :D
hem arazide dahi zorluk çıkarıyor abs dimi :smiley:

Benim bi sapık arkadaşım vardı ;D
Çok aptal bi sistem diyipte ABS yi iptal etmişti. :D

Tabi bunu savunmuyoruz,yanlış anlaşılmasın.
Ama,ABS malum,fren mesafesini aslında uzatır. :smiley:

Tabi,esp felan onlar farklı sistemler :smiley:

evet arkadaşlar soğuk dostumuz 'kış'' geldi...azami dikkat lütfen
tedbirinizi alın takdir Allahın

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,092
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR