Karavan-Camper İçin En İdeal 4X4 Araç

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan lns Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,117

lns

Ana Kamp
Arkadaşlar bayadır konular takip ediyorum, sorumla ilgili de bir çoğunu okudum ancak kafamda netleşenler acaba yanlış mı diye düşünüyorum.

Şöyle ki; alımıyla ve üzerinde çalışılmasıyla en iyi fiyat performansa sahip 4x4 karavan nedir sorusu.

Bunun yanısıra yakıt tüketimi de önemli tabi. Unimog vb araçlar liste dışı,sonuçta olursa binek bir araçtan geçeceğim ve çok büyük araç sıkıntılı olur.

Elma armut gibi karışık olmasın diye diğer aklıma gelen ihtiyaçları da yazayım;yukarıdakelere ek olarak karavan kapasitesi konforlu olacak,çok geniş olmasına gerek yok 2+1 kişi olur muhtemelen.Şehiriçi sıklıkla kullanılacağı için yormayacak şekilde.Karavan olması dışardan çok sırıtmayacak şekilde.

Çekme karavan düşünmüyorum,hem yer hem de kullanım sıkıntısı durumları.

Şöför kısmı arkaya bağlantılı olursa çok daha tatlı olur(defenderda pek rastlamadım :-\).
Kriterleriniz içinde arazi aracına ve karavan olaylarına ilk geçecek olduğumu da gözardı etmeyin.

4x4 dediysem de offroad ya da zorlu arazi şartlarına gireceğimi sanmıyorum. Karavanım varsa madem tepenin yanından değilde üstünden seyredeyim yıldızları,yada yolun kenarına bırakmak yerine denize yaklaşayım biraz daha diye.

Aklımda en uygun Land Rover defender 110 ya da 130 ambulans kasa ya da sw olanı var. Grand vitara da olur ama dönüştürmesi zor olabilir gibi. Disco yakıttan eleniyor, Niva küçük olmasından eleniyor.

Sonuçlardan land defender çıkarsa onunda detaylandırmasını ayrıca yaparız.

Anket açabilseydim daha hoş olabilirdi ama yapamadım.

Etiketler

Ynt: Karavan-Camper İçin En İdeal 4X4 Araç

boxeralfa' Alıntı:
4x4 dodge S100...

Düşünmedim değil ancak konuları gezerken gördüğüm kadarıyla biraz sıkıntılı,özellikle şehir içi sürüş ve yakıt bakımından. Genel cümle "macera arıyorsan dodge".

land rover defender ambulans modelleri var onlar rahatlıkla bu işe uygunluk göstermekte

sitemizde motokaravan bölmünde kullanan üyelerimiz var

Selamlar
Land Rover genelde ambulans'tan cikan araclar "allaha sukur" cok fazla kullanılmadıkları icin mekanik olarak da iyi durumda oluyorlar. Yapılı olanlarda sofor ile arka tarafın birlikte oldugunu da gordum. Tabii, nasılsa Land Rover'im var deyip, agır araziye kalkışmayacağınızı varsayıyorum. Zira, aracın dengesi değişiyor ve ağır arazi sartlarına uygunlugu kalmıyor haliylen ... iyi gunler, reha

Ynt: Karavan-camper İçin En İdeal 4x4 Araç

Merhaba,
Uzun süre önce açılmış bir başlık ancak yeni aramalar yapan arkadaşlar için faydalı olabileceğini düşündüğüm bir yazı dizisinden haberdar etmek istedim sizleri. Bir Iveco Daily aracı Moda Karavan'la dönüştürdüm ve köy yollarında kullanmaktan çok memnunum. Ancak çamurun söz konusu olduğu mevsimlerde de yolda olabilmek ve dar dönüşler yapabilmek için uzun süredir bir Land Rover Defender 110 Ambulans kasa araştırıyordum.

Nihayet birinde karar kıldım. Henüz karavan dönüşümüne başlamadım, temel bakımlar sürecindeyim. Kayırlarda bulunması amacıyla adım adım yazıyor ve fotoğraflıyor olacağım.
Detayları bu linkten de talip edebilirsiniz: http://aybudak.blogspot.com.tr/2015/01/land-rover-defender-110-ambulans.html

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,869
Kayıtlı Üye Sayımız
166,942
Kaydolan Son Üyemiz
esesleem

Çevrimiçi üyeler

Geri