KARAVAN İLE RİGA-TALİNN-HELSİNKİ-ST. PETERSBURG-RİGA

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bulentk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,708

bulentk

Ana Kamp
Arkadaşlar merhaba Temmuz ayında karavan ile 7-8 günlük Rigadan çıkıp Talinn Helsinki St. Petersburg. akabinde Rigaya dönmeyi planlıyorum bildiğiniz karavan campları park ları varmı? Benim düşüncem de gündüz şehirleri gezilip akşamda bir göl yada nehir kenarında çadır kurup kamp yapmayı düşünüyorum, bu yüzden bundan önce böyle bir gezi yapmış yada buralardan geçmiş kişiler varsa tavsiyelerine ihtiyacım var,
1: Nerde konaklanır?
2: Ne yenir?
3: Nereler görülmesi gerekir ?
4: Neler yapmalıyım ?

Etiketler

Ynt: KARAVAN İLE RİGA-TALİNN-HELSİNKİ-ST. PETERSBURG-RİGA

Bülent bey serhat bey bu konuda tecrübelidir serhat beyin tüm yurt dışı gezilerini bire bir inceledim cok detaylı bi gezi yapan arkadaşımız size cok yardımcı olacağı kesin bu arada güle güle gidin güle güle gelin

Bülent bey Ferhat Şirin (Fsirin) bey Serhat bey diye yanlış yazmışım Sağolsun Cavit hocam uyardı bu arada ferhat bey sizdende özürdilerim

Rusya bölümünü henüz yazmadım ama kısaca değineyim. Rusya sınır geçişleri biraz sıkıntılı. Çok incelemeler yapıyorlar. Sınırdaki görevli neredeyse incelemekten nerdeyse pasaportu parçalayacaktı. Yollar oldukça kötü. Biz Finlandiya sonrası girmiştik. St petersburg ise çok güzel bir şehir. Ancak yollar kötü trafik istanbul gibi. Bu nedenle derhal iskandinav modundan İstanbul Moduna geçiş yaptım. Rusya'da kamp alanına rastlamadım. Biz şehir merkezindeki bir caddede kenara parkedip orada kalmıştık. Kamp filan görmedim, bilemiyorum. Bir diğer alternatif ise St-Petersburg'un hemen güneyinde havaalanı yakınlarındaki alışveriş merkezinin otoparkı olabilir. Toplu taşıma ile merkeze kolaylıkla gidilebilir. Alışveriş merkezleri 24saat açık. Mazot çok ucuz gıda maddeleri ucuz ve lezzetli. :smiley:

Petersburg (Leningrad-Petrograd) gibi bir inciyi görebilme adına bu sıkıntılara girmeye değmez mi yani Ferhat? :smiley:

Cavid Sezen

Şehir çok güzel. Sadece biraz düzensizlik var. Tıpkı bizim büyük şehirlerimiz gibi. Her tarafta curcuna. Bununla birlikte muhteşem bir tarihi dokusu var. Meydanlar, kanallar, kiliseler saraylar çok güzel. :smiley:

Bence de mutlaka gidilmesi gereken bir yer, keşke daha uzun kalınabilseydi veya bir kamp yeri bulabilseydik. Ama zamanımız da yoktu. :-\

Gidecek arkadaşlara gördüğümüz sorunları da bildirmeliyiz ki ona göre hareket etsinler. ;)
Rusya'da karavan görmediğimi de ifade etmeliyim. :eek: Gerçi hepsi benimki gibiyse farkedememiş de olabilirim. ;D

Ferhat bey umarım resimlendireceksiniz bekliyoruz

Ferhat Bey, takipteyiz.Nerelerdesiniz? Haber alamadık ta.Ergun

İnanın büyük bi merakla bekliyoruz ferhat bey

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,920
Kayıtlı Üye Sayımız
166,948
Kaydolan Son Üyemiz
neyzenx

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR