Karbüratörlü Araçlarda Blos Lpg Mikseri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tafa4196 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 95
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 118,587
Ynt: Karbüratörlü Araçlarda Blos Lpg Mikseri

tafa4196' Alıntı:
Hakkı bey,

Ümraniye'de motajını yapan biri varmış hatta bir arkadaşım orada taktırmış 1 sene önce kendisi aldığımda orda taktırabilceğimizi söylemişti. isterseniz kendisinde öğrene bilirim.

eğer böyle bir imkan varsa tabiki elimdeki ürünü değerlendirmek isterim ;) teşekkürler...

Etiketler

Herkese iyi akşamlar. Ben BRC nin orjinal BLOS markasını değil de yerli malı yurdum malı çakması YLOS kullanıyorum.

Ayrıntıları daha doğrusu fotoğrafları aşağıdaki linkte mevcut. Konu dağılmasın diye buraya yazıyorum.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=99585.msg1367965#msg1367965

sorularınız var ise seve seve yanıtlamaya hazırım. İstenmesi durumunda temin edilmesine de yardımcı olurum ancak takılması kısmında sorun yaşayabilirsiniz. Daha önce diğer arkadaşlarımızında belirttiği üzere kendilerine "usta" diyenlerin tak/geç ten öteye gidemediklerini görünce hak vermemek pek mümkün değil.

Buralara yakın olanlar buyursunlar gelsinler... Hem biraz gezer tozarız hem de gönül rahatlığı ile YLOS larını takarız.

Selamlar / Sevgiler...

Emre bey ben bu ylosun baş taliplilerindenim ama benim anladığım bu blos sistemlerinde de iki çeşit var biri karbüratörün üzerine delinerek Monte edilen ki bu ustalık ister birde hava filtresi hortumuna bitiştirilen silindirik olanlar ki koyduğunuz fotodan anladığım normal lpg mixerinin biraz büyük haline benziyor bu, montajında zor olan ne var, yani bir ucu hava filtresine diğer ucu karbüratörün girişine kelepçeliyoruz gaz giriş hortumunu karbüratörden söküp ylosun tepesine bağlıyoruz oluyor bitiyor, değilmi yanlış mı biliyorum göremediğimiz altta bir yerlerde başka elektriksel filan bağlantısı varmı bu velette?

voyvoda4' Alıntı:
Emre bey ben bu ylosun baş taliplilerindenim ama benim anladığım bu blos sistemlerinde de iki çeşit var biri karbüratörün üzerine delinerek Monte edilen ki bu ustalık ister birde hava filtresi hortumuna bitiştirilen silindirik olanlar ki koyduğunuz fotodan anladığım normal lpg mixerinin biraz büyük haline benziyor bu, montajında zor olan ne var, yani bir ucu hava filtresine diğer ucu karbüratörün girişine kelepçeliyoruz gaz giriş hortumunu karbüratörden söküp ylosun tepesine bağlıyoruz oluyor bitiyor, değilmi yanlış mı biliyorum göremediğimiz altta bir yerlerde başka elektriksel filan bağlantısı varmı bu velette?

montajı sizin dediğiniz gibi çok basit elektriksel bir bağlantı yok tamamen motorun emiş kuvveti ile çalışıyor.benimde aynı şekil montajlanmıştı ama ayarlar tutmadı belkide benim araç uygun değildir bilemedim doğrusu.

Sorun zaten montajında değil arkadaşlar. Sıkıntı ayar tutturabilmekte. Yoksa sizlerinde yazdığınız gibi ne bir elektrik işi var ne de karbüratörde olduğu gibi delme sabitleme işi.

O yüzden sök/tak tan öteye geçemeyen ustalar dedim.

Eğer dikkatlice baktıysanız ayar kısmında bir de plastik kelepçe kullandık ki zaman içerisinde titreşimler dolayısı ile yapılan ayar bozulmasın.

Ayar esnasında bilgisayar a bağlanarak gaz oranlarının anlık ölçümle yapılması lazım. Ha bu kısım zaten her yerde var yani bir nevi egzost muayenesi gibi. Orada gördüğünü anlayıp ayar tutturacak adam lazım. İşlerde orada karşıyor zaten.

Ayrıca atmosferik olmayışı dolayısı ile 1000 ve üzeri rakımlarda belki daha hassas davranmak gerekebilir.

Bilgisayara bağlanma kısmında beni kaybettin, bizim buralarda öyle lpgci nerdee, en fazla kulağına bağlayabilir bizim usta ama iyi kulak var adamda şimdi hakkını yemeyelim

mrdnmz' Alıntı:
Sorun zaten montajında değil arkadaşlar. Sıkıntı ayar tutturabilmekte. Yoksa sizlerinde yazdığınız gibi ne bir elektrik işi var ne de karbüratörde olduğu gibi delme sabitleme işi.

O yüzden sök/tak tan öteye geçemeyen ustalar dedim.

Eğer dikkatlice baktıysanız ayar kısmında bir de plastik kelepçe kullandık ki zaman içerisinde titreşimler dolayısı ile yapılan ayar bozulmasın.

Ayar esnasında bilgisayar a bağlanarak gaz oranlarının anlık ölçümle yapılması lazım. Ha bu kısım zaten her yerde var yani bir nevi egzost muayenesi gibi. Orada gördüğünü anlayıp ayar tutturacak adam lazım. İşlerde orada karşıyor zaten.

Ayrıca atmosferik olmayışı dolayısı ile 1000 ve üzeri rakımlarda belki daha hassas davranmak gerekebilir.

emre bey sizin paylaştıklarınızdan sonra şansımı bir daha denemek istedim ve lpg ciye gidip mikserin montajını yaptırdım.ayar la ilgili baya uğraştık rolentisi falan tamam yüksek devirlerde sıkıntı yok ama düşük devirde gaz yemiyor ayar tutturamadık.kalkış yaparken gaz yemede zorlanıyor gibi.sizde böyle sıkıntılar oldumu?

Yok hiçbir sıkıntı yaşamıyorum ben. Rölantimi de 900/1000 arası ayarlattım. Ne kalkışta ne düz giderken gaz yemede ne de üst devirlerde sorunsuz kullanıyorum

Yanlış hatırlamıyorsam 2.2 benzinliydi değil mi sizin araç?

mrdnmz' Alıntı:
Yok hiçbir sıkıntı yaşamıyorum ben. Rölantimi de 900/1000 arası ayarlattım. Ne kalkışta ne düz giderken gaz yemede ne de üst devirlerde sorunsuz kullanıyorum

Yanlış hatırlamıyorsam 2.2 benzinliydi değil mi sizin araç?

evet 2.2.valla ne bilim ayar tutturamıyoruz bilen birinide bulamadık bakalım yarın bidaha ayar için götürücem.

hakkı57' Alıntı:
evet 2.2.valla ne bilim ayar tutturamıyoruz bilen birinide bulamadık bakalım yarın bidaha ayar için götürücem.

şimdi ki sorularım anlamaya yönelik komik gelebilir kusura bakmayın...

ilk gaza basışta bir yığılma mı oluyor?
ara hızlanmalarda da oluyor mu?
yüksek devirlerde bu sıkıntı var mı?

ya da tam olarak yaşadığınız sıkıntı ne ise yazın ben yarın ustamla bir görüşeyim bir de ondan feyz alalım... İnşallah işinize yarar...

mrdnmz' Alıntı:
şimdi ki sorularım anlamaya yönelik komik gelebilir kusura bakmayın...

ilk gaza basışta bir yığılma mı oluyor?
ara hızlanmalarda da oluyor mu?
yüksek devirlerde bu sıkıntı var mı?

ya da tam olarak yaşadığınız sıkıntı ne ise yazın ben yarın ustamla bir görüşeyim bir de ondan feyz alalım... İnşallah işinize yarar...

estağfurullah komik gelicek bir durumu yok ;)

ilk gaz basışta evet bir yığılma sanki gaz yemiyomuş gibi oluyor ama sonra açılıyor.ara hızlanmalarda aynı biraz yığılıp sonra normale dönüyor.ayrıca teşekkürederim.

hakkı57' Alıntı:
estağfurullah komik gelicek bir durumu yok ;)

ilk gaz basışta evet bir yığılma sanki gaz yemiyomuş gibi oluyor ama sonra açılıyor.ara hızlanmalarda aynı biraz yığılıp sonra normale dönüyor.ayrıca teşekkürederim.

Blos değil YLOS değil mi bizim bu İzmir işi... bir de çevreniz başka kullanan var mı acaba? hani cihazın kendisinde mi bir sıkıntı var diye soruyorum...

mrdnmz' Alıntı:
Blos değil YLOS değil mi bizim bu İzmir işi... bir de çevreniz başka kullanan var mı acaba? hani cihazın kendisinde mi bir sıkıntı var diye soruyorum...

evet ylos made in turkey olandan :smiley: valla çevremde yok bende tamamen buradaki konudan görüp aldım.cihaz normal dir diye düşünüyorum.

hakkı57' Alıntı:
evet ylos made in turkey olandan :smiley: valla çevremde yok bende tamamen buradaki konudan görüp aldım.cihaz normal dir diye düşünüyorum.

tamam. bir danışalım bakalım ne yorum gelecek... ona göre devam ederiz...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,955
Kayıtlı Üye Sayımız
166,957
Kaydolan Son Üyemiz
aygut

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR