Karbüratörlü Araçlarda Blos Lpg Mikseri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tafa4196 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 95
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 115,997
Ynt: Karbüratörlü Araçlarda Blos Lpg Mikseri

madem bu parçanın yerlisi tutulmuyor bir firma bu parçanın orjinalinden yeteri kadar getirse burdan alsak yada brcnin kendisi getirtip bütün lpg servislerinde bulunsa taktırsak daha iyi olmazmı internetten bunu alan var alamayan var bu kadar faydalı getirip satmaya değmezmi ?

Etiketler

bekirgümüş' Alıntı:
ben birkaç gazcıya sordum böylebir cihazdan haberleribile yok
Googleda "murat usta lpg blos" yazın, uygulama örneklerini görürsünüz. Çok iyi bir usta ve insan kendisi, ankarada tabi dışarıdaki arkadaşlar nasıl yapar bilemiyoum. Kendisi yelisini satmasına rağmen ben açık açık söyledim, dışarıdan kendim getirteceğim yine de takarsın değil mi diye, sağolsun aynı hassasiyetle montajını yaptı. Başka lpgciler de yapar aslında ama meraklı olmak lazım, basit birşey bnce.

Bende Kocaeli'de atikerin bayisine sordum haberleri yok Gölcükteki karbüratör ustama gittim o tavsiye etti araçtaki stop etme ve benzeri sorunları ortadan kaldırır dedi. Önce bir aracı alayım taktıracağız, Emre gelsin onunkine de uygularız diye düşünüyorum.

tam olarak nasıl getirtirim bu aleti birde 5700 4 bare makineyi 1 tanesi doyuracakmı oda var ;)

Aracimi aldiktan sonrailk is bursa da tomurcuk oto ya gittim. Her daim ugrarim zaten. Lpg ve benzin ayarlari yapilirken zsten soylemisti. Her yerde bulunabilecegini ama iyisinin Izmir de oldugunu ve fiyatinin 240 to oldugunu soylemisti. Mikser in takilmasindan sonra silkeleme ve bazen de istop etmesi Gobi sorunlarin tek cozumu oldugunu ayrica performans ve ekonomi icinde gerekli oldugunu soylemisti.

Donunce yapilacaklar listemde ilk 5 icinde.

Dün benzinli (lpg) li bir arac kullandım açıkçası lpgdeki performansını görünce hayret ettim.Blos taktığını öğrendiğimde benim binek araca gaz takan (bayağı bilgili ve kaliteli iş yapan) BRC nin servisine sorduğumda blosu telafuz bile edemedi yani bir haber.
Salı günü ilk işim Ankrada Murat ustaya gidip şu cihazı incelemek hatta taktırmak olacak.

ürünün orjinalini yıllar evvel ebaydan satın almıştım yaklaşık maliyeti kargo üyelik ücreti vs 450 lirayı bulmuştu.
sonrasında ürünü 2-3 yıl kullandım sorunsuz ve mikemmeldi ancak lpg beynindeki bir sorun nedeni ile ayar yapan ustan bir patlatma sonucu blos mikserin içerisinde plastin parçayı kırdı ve kaucuk diyaframı yırttı.
sonrasında araştırma yaparken türkiyede ürünün varlığını ve fiyatının hemen hemen yarı yarıya olduğunu öğrendim
firmayı aradım bahsettiğim ürünün eksik parçaları ile elimde olduğunu söyledim kendileri de kendi ürettikleri ürünün orjinalden farklı olduğunu uymayacağını söylediler ve orjinali eksik parçaları ile kenarda duruyor
şimdi asıl söyleyeceğim ürünün yerlisini aldım ve montajladım inanın bir fark göremedim hatta daha az bile yaktım yakıt olarak.
bunu belkide ürünü montajlayan propanturk blos mikser bayisine yada ürüne borçluyum ancak ikisini de kullanmış birisi olarak daha az yaktırdı. gerçi daha önceki orjinali biz kendimiz takmıştık.
ancak bir avantajı var türkiyedeki firma bana yedek diyafram gönderdi ve olası bir sorunda hemen yedek parça gönderebileceklerini belirtti. henüz sorun yaşamadım yaklaşık iki yıl oldu yerlisini kullanıyorum. şahsi fikrimce telefon kaldırınca muhatap bulmak bile yerlisini kullanmaya yeter zira ülkemizde üretilen yedek parça kalitesi dünya standartlarında. polonyanın bizden teknoloji olarak ileride olduğunuda sanmıyorum. toyota runnera istanbulda bir arkadaşımız taktırdı 3 yıl oldu elini bile sürmediğinden bahsediyor hep memnun olmasada söylerdi runnerda şikayet eden arkadaşın aracında başka sorun olabilir.
nacizane tecrübem ve fikirlerim bunlardır.
saygılar.

ogunozhan' Alıntı:
ürünün orjinalini yıllar evvel ebaydan satın almıştım yaklaşık maliyeti kargo üyelik ücreti vs 450 lirayı bulmuştu.
sonrasında ürünü 2-3 yıl kullandım sorunsuz ve mikemmeldi ancak lpg beynindeki bir sorun nedeni ile ayar yapan ustan bir patlatma sonucu blos mikserin içerisinde plastin parçayı kırdı ve kaucuk diyaframı yırttı.
sonrasında araştırma yaparken türkiyede ürünün varlığını ve fiyatının hemen hemen yarı yarıya olduğunu öğrendim
firmayı aradım bahsettiğim ürünün eksik parçaları ile elimde olduğunu söyledim kendileri de kendi ürettikleri ürünün orjinalden farklı olduğunu uymayacağını söylediler ve orjinali eksik parçaları ile kenarda duruyor
şimdi asıl söyleyeceğim ürünün yerlisini aldım ve montajladım inanın bir fark göremedim hatta daha az bile yaktım yakıt olarak.
bunu belkide ürünü montajlayan propanturk blos mikser bayisine yada ürüne borçluyum ancak ikisini de kullanmış birisi olarak daha az yaktırdı. gerçi daha önceki orjinali biz kendimiz takmıştık.
ancak bir avantajı var türkiyedeki firma bana yedek diyafram gönderdi ve olası bir sorunda hemen yedek parça gönderebileceklerini belirtti. henüz sorun yaşamadım yaklaşık iki yıl oldu yerlisini kullanıyorum. şahsi fikrimce telefon kaldırınca muhatap bulmak bile yerlisini kullanmaya yeter zira ülkemizde üretilen yedek parça kalitesi dünya standartlarında. polonyanın bizden teknoloji olarak ileride olduğunuda sanmıyorum. toyota runnera istanbulda bir arkadaşımız taktırdı 3 yıl oldu elini bile sürmediğinden bahsediyor hep memnun olmasada söylerdi runnerda şikayet eden arkadaşın aracında başka sorun olabilir.
nacizane tecrübem ve fikirlerim bunlardır.
saygılar.
Orjinalinin tamir takımı satılıyor. Getirtip burada değerlendirebilirsiniz belki. Linki:

http://www.best-shop-lpg.eu/index.php?id_product=176&controller=product

umut401' Alıntı:
Orjinalinin tamir takımı satılıyor. Getirtip burada değerlendirebilirsiniz belki. Linki:

http://www.best-shop-lpg.eu/index.php?id_product=176&controller=product

kargosu vs si bir sürü para yerlisinin diyaframını üstüne oring koyup uyduracağız plastiğinide zaten yapıştırdık oldu
ayrıca yerlide diyafram daha esnek ve ucuz gördüğüm kadarı ile ithal olanı çekince esnemiyordu yerlisi baya daha fazla elastik ve uzuyor

ogunozhan' Alıntı:
kargosu vs si bir sürü para yerlisinin diyaframını üstüne oring koyup uyduracağız plastiğinide zaten yapıştırdık oldu
ayrıca yerlide diyafram daha esnek ve ucuz gördüğüm kadarı ile ithal olanı çekince esnemiyordu yerlisi baya daha fazla elastik ve uzuyor
Ok, ben de bilakis yerlisinde iki adet diyafram kaynaklı kötü referans duyduğumdan orjinal tercih etmiştim. Ancak sizin de dediğiniz gibi bu işlerde esas önemlisi montaj kalitesi.

kesinlikle montaj ancak dediğim gibi yerlisinin diyaframı daha çok esniyor ben ikisinide gördüğüm için söyleyebileceğim bunlar yani anlatmak istediğim esnekliği daha fazla olan bir malzeme daha az sorun çıkarması gerekmez mi mantıken ithal malzeme daha kalın ve asılınca kopuyor tabi işin fizik kurallarını bilemem uzman olanlara sormak lazım

internet ten çok araştırdım bulamadım ama lpg cilere bakmadım. bide gerçekten memnun kalırmıyım korkusu var.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR