ürünün orjinalini yıllar evvel ebaydan satın almıştım yaklaşık maliyeti kargo üyelik ücreti vs 450 lirayı bulmuştu.
sonrasında ürünü 2-3 yıl kullandım sorunsuz ve mikemmeldi ancak lpg beynindeki bir sorun nedeni ile ayar yapan ustan bir patlatma sonucu blos mikserin içerisinde plastin parçayı kırdı ve kaucuk diyaframı yırttı.
sonrasında araştırma yaparken türkiyede ürünün varlığını ve fiyatının hemen hemen yarı yarıya olduğunu öğrendim
firmayı aradım bahsettiğim ürünün eksik parçaları ile elimde olduğunu söyledim kendileri de kendi ürettikleri ürünün orjinalden farklı olduğunu uymayacağını söylediler ve orjinali eksik parçaları ile kenarda duruyor
şimdi asıl söyleyeceğim ürünün yerlisini aldım ve montajladım inanın bir fark göremedim hatta daha az bile yaktım yakıt olarak.
bunu belkide ürünü montajlayan propanturk blos mikser bayisine yada ürüne borçluyum ancak ikisini de kullanmış birisi olarak daha az yaktırdı. gerçi daha önceki orjinali biz kendimiz takmıştık.
ancak bir avantajı var türkiyedeki firma bana yedek diyafram gönderdi ve olası bir sorunda hemen yedek parça gönderebileceklerini belirtti. henüz sorun yaşamadım yaklaşık iki yıl oldu yerlisini kullanıyorum. şahsi fikrimce telefon kaldırınca muhatap bulmak bile yerlisini kullanmaya yeter zira ülkemizde üretilen yedek parça kalitesi dünya standartlarında. polonyanın bizden teknoloji olarak ileride olduğunuda sanmıyorum. toyota runnera istanbulda bir arkadaşımız taktırdı 3 yıl oldu elini bile sürmediğinden bahsediyor hep memnun olmasada söylerdi runnerda şikayet eden arkadaşın aracında başka sorun olabilir.
nacizane tecrübem ve fikirlerim bunlardır.
saygılar.