Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - (emmez)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan emmez Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 37
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,717

emmez

artık bende gezen tilki olma yolundayım
Yer
ordu ünye
Kendi karavanımı yapmak istiyorum.iç tesisat konusunda da yarmılarınıza ihtiyacım var tüm gezenbilir dostlarında.beni ösküz bırakmayın saygılarımla

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - (emmez)

emmez' Alıntı:
Kendi karavanımı yapmak istiyorum.iç tesisat konusunda da yarmılarınıza ihtiyacım var tüm gezenbilir dostlarında.beni ösküz bırakmayın saygılarımla

Sayın emmez o nasıl söz öyle tabiki elimizden geldiğince yardımcı olacağız öğrenmek istediğinizi açıkca yazın bilgimiz dahilinde yardımcı oluruz.

yusuf hocam site bana size tanıdığı imkanları vermiyor.o sebeptende tam da çözmüş değilim bazen yazımı nereye yazdığmı arayıp duruyorum.siz saygıdeger dostlar sayesinde bunuda başaracağımı sanıyorum.tabi 20 msj olupta siteye kabul edildiğimde.benim şu an sorunum.mobilya konusunu büyük bir ihtimalle çözdüm gibi çizimleri mobilyacıya verdim.bilgisayardan modelini çıkartıp birde fiyat verecek.bazı değişiklikler duruma gre yapabilirim.ayrıca arkaya motosiklet koymak için yer yaptırmak istiyorum.projede olunca ruhsatta sorun çıkarmı,ayrıca nasıl bir sistem yaptırmalıyım.birde 12 ve 220 elektrik tesisatı ile pis su ve timiz su tesisatları konusunda birmailima çizim atma imkanınız olursa oldukca çok sevindirirsiniz.nerelere nasıl koymalıyım.vebosta olayını ruhsattan sonramı almalıyım.su depolarını aynı şekilde ruhsattan sonramı monte ettirmeliyim.geneş bir şekilde bilgilendirmeniz dileğiyle herşey gönlünüzce olsun.saygılarımla ekremyavuz35@hotmail.com

Sayın emmez aslında pc ile çizim konusunda oldukca cahil sayılırım :D kravan örnek model ve resimleri başlığı altında çokca iç tasarım fotoğrafı var bir ara oralarada göz atmanızı tavsiye ederim,daha önce yazdınızmı bilmiyorum ama aracınızın modeli nedir motosiklet taşıyıcı ile alakalı bir başlık var orayada bakabilirsiniz ama yapacaksanız araç dışına yapılacak her işlem ruhsatta olmak zorunda gerçi bölgeye ve kişilere göre uygulamalar farklılık gösterebilir ama olması gereken bu,su tesisatını sonrada yapabilirsiniz mesela ben mobilyalar bittikten sonra depodan aldığım çıkışa T koyup ikiye ayırdım sonra birini mutfak tezgahına diğerini banyoya götürdüm tabi bunun yapılışı aracınızın mobilyasına göre taşıma yeri farklı olacak onuda siz en verimli şekilde halledersiniz su tankını ben muayeneden sonra taktım ama hazır olmadığı içindi muayenede sorun olacağını sanmıyorum ama belli olmaz tabi burası Türkiye.neyse en iyisi siz aracınızdan biraz bahsedin fotoğraf ekleyin yada telefonla ararsanız daha çok ve daha sağlıklı bilgi verebilirim.

sayın hocam aracım mercedes yüksek tavan sprinter su deposunu alta bir tarafta mazot deposu olduğundan tek taraf şansım var,mobilyalar monte edilince su borularını arkadan geçirmek zor olmuyormu,ayrıca boru sitemini evlere döşenen,yarım parmak dediklerinden olsa gerek,plastik yapıştırmalı normal su borularındanmı,yoksa özel boru modelimi var,tavsiyeleriniz ilginiz için tşkr.ederim.verdiğim rahatsızlık içinde ayrıca affımı arz ederim.saygılarımla motor bölümünü arayacağım umarım bulurum.saygılarımla resim koyamıyorum.henüz steye tam üye olamadım bazı çözemediğim kuralları var.20 msj gibi.ama hangi 20 msjanlamış değilim.

sayın emmez benim temiz su deposu yatağın altında hemen çıkışına bir tane dakikada 7 litre basan jabsco hidrofor koydum,su tesisatım sadece şimdilik soğuk su olduğu için yarım parmak ebatında sağlam hortum aldım onunla dolapların alt arka kısmından delerek geçirdim muslukların altına hortum takılan ve vidalı kelepçe ile sıkılan aparat taktım iş bitti ama olurda ileride sıcak su şofbeni tarzı birşey takar isem o zaman elimde makinası var pvc boru döşerim benim yer müsait yapabilirim,rahatsızlık meselesine gelince istediğiniz kadar rahatsız edebilirsiniz krediniz çok ;) ;D

IMG_8517.jpg

sayın yusuf hocam uzunca bir suredir sizleri karavan yapma konusunda rahatsız ediyordum.fakat az önce benim gibi karavanı olmasını istyen bir dostuma karavan yapımcısı artık minibüslerinde karavan olamayacağını söylemiş .benim edindiğim bilgi 5 yaşını geçmemiş abs si olan kapalı kasalara verildiği minibüslerde ise yaş haddi arnmadığı idi,yani hocam kısaca şunu ögrenmek istiyorum.benim aracım 97 model minibüs ve karavan yapıp duhsatını alabiliyormuyum.yemin sizden olumlu bir bilgi gelene kadar uyku yok.lütfen bu konuda bilgilendiriniz.direk mailime atarsanız sevinirim.buralarda çoğu kez bulamıyorum.bu kafayla işim dahada zor olacak.ekremyavuz35@hotmail.com.umarım herşey dilediğimiz gibi olur.saygılarımla

Sayın emmez öncelikle şunu söyleyeyim burası Türkiye her an herşey olabilir,birde şu varki her il her bölge yetkilileri TSE olsun Tüv olsun tescil olsun maliye olsun kim kanunu kuralı nasıl anlıyorsa o şekilde uyguluyor illaki bir açık kapı vardır bir şekilde hallolur üzmeyin tatlı canınızı size önerim makina mühendisi karavancı sayın Cevdet Kerim Çelikörs'ü aramanız işin en doğrusunu kendisi size anlatacak yapmanız gerekenleri söyleyecektir bizim araçların projelerinide kendisi çizip onay almıştı Gezenbilir'den olduğunuzu benim ismimide verip selamımı söylerseniz sevinirim tel.no 0532 3216485 kalın sağlıcakla.

merhabalar iyi yürekli bir dost buraya bana sayfa açmış teşekkür ederim.aracımın iç mobilya işlerini sıkı bir çalışma ile bitirdik.bugünde makina mühendisi arkadaşa planları gönderdik.bu arada aracın dingil mesafesi ,uzunlugu,falan gibi bilgileri istemiş,hepsi aynı olmuyomuş,onlarıda faksladık.sigorta işinide karavah olarak yapabildik,şimdi sıra geldi,tüv muayeneye fakat burada bilemediğim.kople muayenemi yapılıyor.muayenesinin bitmesine daha 9 ay var .yoka sadece içimi tesbit ediliyor ve nelere bakıyorlar.içinin depo,elektrik tesisatı gibi işleri henüz yapılmadı.yasa falan değişir korkusu yaşıyorum.farklı fikirler söylemlerden dolayı hala huzursuzum.o sebebten bir an önce tüv muayenesinden geçmek istiyorum.bu konuda bana lütfen bilgi verin,ayrıca karavanların muayene süreleri kaç yıl bilen bir gezenbilir dosttan yardım ve bilgi bekliyorum.bu arada arkın kardeşimize de tüm içtenligi ile sıkılmadan bilgilendirdiği ve cesaretlendirdigi için de minnettarım.saygılarımla yakında benim karavanım bölümünü bulabilirsem oraya resimlerini atarım.

sn.yaybek hocam tam yapılıyor derken fenni muayene peki haricinde dışında şimdilik bir değişiklik yapmadık.içinde nelere bakıyorlar,su,elktrik musluk yapılı değil bunlara bakıyorlarmı geniş bir bilgi verebilirmisiniz

Sayın emmez muayene tam olarak yapılıyor yani frenler farlar vs.vs. ayrıca sizin projeye bakıyorlar daha doğrusu projeye uygunluğuna bakılıyor benim aracın dışına cam hariç hiçbir uygulama yapılmamasına rağmen arabanın teknik belgesinde yazılı olan değerlerede baktılar yani aks aralarını,arabanın boyunu,genişliğini hepsini ölçtüler,araç içinde ise projedeki mutfak,yatak,dolaplar,vs.ölçülerine bakıyorlar projedeki değerlere uyuyormu diye benimde eksiklerim vardı ama onlar için birşey demediler gerçi uygulamalar yerine göre değişiyor ama siz yinede temkinli olun,umarım sorunsuz bir şekilde geçersiniz.

sayın yusuf hocam ilginiz için sglun. zannedersem p.tesi veya salı size bu konuda sevindirici bir bilgil.verebilirim bu konularda çok şeyler söylendi hayırlısı bana şans dileyin.sanki sınava gidecekmişm gibi hissediyorum.biraz abarttım galiba.

yusuf hocam umarım yaşamam fakat maalesef ülkemizde yere zamana göre bazı degerler değişebiliyor.birazda o sebepten sıkıntım.herşeyi nizami ve yasaya uygun yaptık.bazı yapmak istediklerimi sıkıntıya sokar düşüncesi ile yapmadım ertedeledim,fakat ne olursa olsun pes etmek yok buraya kadar geldim geriye dönemem.kendime biraz gaz veriyom.iyi haberleri vereceğimi düşünüyorum.grş.mek dileğiyle herşey gönlünüzce olsun.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,987
Kayıtlı Üye Sayımız
166,736
Kaydolan Son Üyemiz
S_Erdem

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR