Kermit Geri Dönüyor!!! 34 YJ 4909

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan impress Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,291

impress

Yeni Üye
selamlar

şubat ayında aldığım niva mı (adı kermit :D ) son 15 gün içinde yollara geri dönderiyorum... valla onu toplarken ömrümden ömür gitti. mükemmel bir arkadaş oluyor. onu bir ev gbi yapıyorum. kahve makinesinden, sürekli basınçlı hava kompresörüne kadar olacak...

resimleri ufak ufak ekleyeceğim. önce kermit ile olan hikayemiz...:smiley:

çok küçüklüğümden beri off-road a ilgim vardı benim. kendime uzaktan kumandalı jip yapar toza toprağa sokardım. almanın vakti geldiğinde osmaniyede bulduk bir tane. aramızda var 1200 km yol... yeni toplanmış (mış). araç da resim de çok güzeldi. atladık arkadaşımla uçağa gittik. tahmin ettiğimiz kadar temiz değildi ama biraz da pazarlık yaparak aldım kermiti.. önce ön şaftı söktük çıktık yola. arkadaşım sürüyor ben yattım. 50 km sonra çekti sağa. bişey koptu zıpladı gitti dedi. aradık arabada eksik sağ paçalıktı bir tek. dedik o uçtu heralde...

pozantıda ben aldım yavru ceylanı yola devam 80 km/s ile. 170. km de km teli koptu. kısmet dedik devam ettik. meğerse şanzıman ilk sinyalleri o şey koptuğunda vermiş.

her yakıt alışımızda yeni bir ses veriyor ama bir önceki sesten eser yok. istanbula 18 saatte geldik. köprü trafiğinde orta diferansiyel kulağından çıkarakk tek tarafından düştü Cheesy vites kolundan çekerek oturttuk. bir kere daha düştü yine oturttuk.

artık evime 100 metre yok araçtan çıkan ses dehşet. sanki şaft yerde sürünüyor. parkettim aracı çıktım iki saat uyudum indim yine düşmüş şanzıman Cheesy taktım 200 metre aşağıdaki dükkanıma gittim parkettim.

ertesi sabah benim arkadaş işe gideyim derken olduğu yerde şaftın istavrozunu kırmış. tabi sağlam bir fırça Smiley

aracı dükkana aldığımda gördük ki 50. km de kopup giden şey altı köşe takozun yarısıymış. yarım altıköşe takoz ile 1150 km yol yaptı kimsenin beğenmediği niva.

bizi yolda bırakmadı evimize kadar getirdi, evimizin önünde bıraktı kendini.

şimdi heryerini güzelce söktüm kaportası yapılıyor. hiç beklemediğimiz yerde çürükler çıktı ama canlandıracam onu.

çok güzel çok farklı bir niva geliyor yakında...

saygılar...

ilk hali bu kermit'in...

19080654rjv.jpg

19080654992.jpg

19080654ojo.jpg

sırasıyla bütün resimler gelecek...

bizi izlemeye devam edin 8)

önce kermit i güzelcene anadan üryan soydum :smiley:
55175604.jpg

bağırsaklarını dışarı çıkardım
98480073.jpg

kaportasına başladık ki tutup 5000 tl versem bu kadar güzel toplanamazdı...
55175604.jpg

kermit e can veren Cengiz Usta! her akşam iş çıkışı gelip gece yarılarına kadar bıkmadan usanmadan en ufak ayrıntısına kadar yaptı. ne kadar teşekkür etsem azdır...
17069310.jpg

bagaj problemi bu araçların olmaz ise olmazı. Halil Ustamız 2 mm sertleştirilmiş sacdan lpg yuvasını yaparak cuk diye oturttu. 60 litre lpg tankı artık görünmüyor :smiley: teşekkürler Halil Ağa!
20746245.jpg

44211691.jpg

kardeşimden öte ortağım Kadir Usta ile altını kaplarken... alt taraf komple temizlendikten sonra 1 kat astar atıldı. onun üzerine bütün ek yerleri çekomastik yapıldı, üzerine 4 kat arayla pütür atıldı. 12 tane pütür yedik altta :D
54129294.jpg

ve kaporta işi bitti :smiley: sırada boya var...
26116363.jpg

boya işlemi 2.5 hafta sürdü. aracın büyük bir bölümü soyulduktan sonra gerekli yerler çekomastik ile desteklenerek iki kat astar ve iki kat boya atıldı... hiçbir işçilikten kaçmayan muammer ve muhammet usta ya teşekkür ederim. çil çil oldu kermit :smiley:
42808033.jpg

78390074.jpg

boyadan çıktıktan sonra doğru egzosa götürdüm. 3 gün egzoscuda kaldıktan sonra Şükrü Usta bir amerikanın sesini vermeye başardı :smiley: sanki V8 motor var :D çekiş acayip arttı. çift çıkış olarak arka çamurluğun önünden dışarı çıkartıldı...
89268917.jpg

36568932.jpg

76509381.jpg

38569780.jpg

50260280.jpg

daha önceden 4 kat antipas boya, bağlantı yerlerine çekomastik çektikten sonra 4 kat pütür atmıştık. bu pazar da akşama kadar aracın içi ile uğraştık... tabaka zift ile aracın içini tamamen kapladık. gerçi henüz bitmedi hala devam ediyoruz. şimdilik bu kadar. bitirdikce resimleri ekleyeceğim ;)
19692790.jpg

73156913.jpg

saygılar...

Etiketler
Ynt: Kermit Geri Dönüyor!!! 34 YJ 4909

Baya emek vermişsiniz, kolay gelsin. Yürüyeninde ek bir sorun çıkmamıştır umarım?

teşekkür ederim 5 aydır dükkanımda topluyoruz. çok ciddi emek var araçda. ben oto elektrik-elektronik, ortağım da mekanikci olunca hem özenerek hem de bilerek topluyoruz. yürürün maşallahı var. biz almadan 3 ay önce bütün alt takımlar değişmişti. elektrik ile iç kısım bitince her ihtimale karşı motor içi bir çok aksamını kendimizi garantiye almak adına değiştireceğiz. sonuçta ucuz parçası da :smiley:

devam ediyoruz

cam, kapı çerçeveleri, kapı içleri ve kalan bağlantı yerleri teroson mum spreyi ile mumlandı

dsc00339so.jpg

alt zift uygulaması bittikten sonra alev almaz sünger tabaka ile kaplanıyor. halen devam etmekte...

dsc00341ga.jpg

dsc00340ik.jpg

aracın elektrik tesisatı komple değişiyor. kafayı yemek üzereyim... motor içi çıkışı arıyorum bir gündür... bu arada yeni model sıfır torpidomuz geldi...

dsc00343vm.jpg

dsc00344ec.jpg

işlemlere devam ediyoruz...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,092
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR