Kırklareli İğneada - Demirköy Civarı Kamp ve Hafif Off-Road Turu (18-19 Mayıs 08)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BolbuzJack Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,467

BolbuzJack

Zirve
Geçen hafta o bölgede olduğumuz için bu hafta başka yerlere gitmeyi planlıyorduk aslında. Hatta bir önceki haftada ben Kıyıköy'deydim. Kazdağları planları vardı ancak hem zeminin tozlu ve kırıcı oluşu, hem rahatça kamp yapma ve gezme imkanı olmaması nedeniyle vazgeçtik. Bolu planlarına başlamışken kene kaynaklı bir ölüm haberi geldi, tadımız kaçtı. Geçen hafta Demirköy'de birimiz kene saldırısına maruz kaldı ama herhangi bir hastalık gelişmedi, bunun verdiği rahatlıkla bu bölgede farklı yerlere gitme fikri gelişti. Bu dağlar doğa harikaları bakımından çok zengin, gezecek çok yer var.

Pazar sabahı İstanbul'dan çıkacağız, kamplı bir gezi olacak, pazartesi akşama döneceğiz. Şu an dört aile iki araba görünüyor, araçlar D sınıfı. Katılan arkadaşlarımızın çocukları olduğu için kamp yeri ve gezi parkuru konusunda daha hassas olacağız.

Tam olarak nereden başlayacağımız belli değil, belki İğneada'nın güneyindeki göller (Pedina, Saka, Mert, Hammam) olabilir. Belki Kıyıköy'ün kuzeyinden girebiliriz. Belki Demirköy'ün batısında ki Sarpdere köyü civarında ki Dupnisa mağaraları tarafına geçeriz. Yola çıkınca belli olacak. Muhtemel gezi alanlarına ait google earth kaynaklı bazı resimler aşağıda. Katılmak isteyen benimle irtibata geçebilir: GSM: 0533 491 85 24, MSN: mrtclb@hotmail.com; Murat Çelebi...

Mert Gölü:

4804096.jpg

Pedina Gölü:

4804135.jpg

Hammam Gölü:

4804096.jpg

Saka Gölü:

4804174.jpg

Deniz Gölü:

4804041.jpg

Yada: Dupnisa ve civarı:

3460425.jpg

3460300.jpg

2016221.jpg

3552737.jpg

Etiketler
Çok güzel bir aile gezisi olacağı doğasından belli :smiley: Aracım standart bakımda, yoksa hiç düşünmeden eşlik ederdim. Sizlere iyi geziler :smiley:

Ah be Murat bu yapılırmı be yav. :eek: :eek: Bu hafta sonu oralara gitmeyiz dedin.Hafta sonu için başka planlar yaptım.Ne çok istiyordum oralara gitmeyi ama neyse birdahakine gideriz.Fotoğraf ve gezi notlarını bekliyoruz Murat.

Dün akşam döndüm, yorulduk biraz. Bu akşam evde atarım resimleri artık ;)

Yolculuğumuzun güzel anları Yıldız dağlarının manzaralarıyla başlıyor.

112.jpg

Ağaçların arasında yolculuk yapmak çok keyifli...

111.jpg

Orman içine girip sahile ulaşmak için mücadeleye başlıyoruz.

113.jpg

114.jpg

115.jpg

Orman içinde yollarda bizi bekleyen tuzaklar vardı. Çamur, balçık üzerindeki tabaka 1 cm falan kurumuş, üzeri yapraklarla kaplı, kuru sanıp girdiğiniz yer bir anda bataklığa dönüşebiliyor. Bu nedenle bir kaç kez çamura saplandık ancak en ağırı ve yorucusu bu oldu.

116.jpg

117.jpg

Zemin gevşek olduğu için çekme çabalarımız boşa çıktı, çeken araçta çamurda patinaja kaldığında bir gelişme kaydedemedik. ::smiley:

118.jpg

Neyseki yanımızda el vinci vardı...

119.jpg

Biraz terlemişim sanki... ;D

120.jpg

121.jpg

122.jpg

Takım çalışması...

123.jpg

Sonunda çıkartabiliyoruz, şase çamura oturduğundan baya uğraştık...

124.jpg

El vinciyle şasesi çamura oturmuş yaklaşık 2100 kg.lık bir aracı 3-4 metre çekebileceğimiz aklıma gelmezdi. :eek:

125.jpg

Kuru görünen yer yerine, hızlanıp bataklık görünümdeki yeri denemek sonuca ulaştırıyor...

126.jpg

Kamp yapılacak sahile inmeye yaklaşmışken kutlamalara başlayabiliriz...
:D

127.jpg

128.jpg

Bu kadar terlemenin ve yorulmanın üzerine denize girmek iyi geliyor...

128a.jpg

129.jpg

130.jpg

Akşam güneşinde sahilde dalga sesleri arasında uyuklamak çok keyifli olsa gerek...

131.jpg

132.jpg

133.jpg

Kamp ateşi yanmış, çay demlenmiş bile...

134.jpg

Resmini çekmeyi başaramasamda; sahilde ay ışığında kamp ateşinde muhabbet...

135.jpg

136.jpg

137.jpg

138.jpg

Ertesi gün yine yollardayız, orman içinde böyle şirinliklere rastlıyoruz... :smiley:

139.jpg

Aynı senarya tekrardan önümüzde, üstü kurumuş bataklık yerler, bu yüzden çok daha bataklık olan göl bölgelerine olan gezimizi sonraya erteliyoruz. Araçlarımızda vinç ve çamur lastiği olmaması bize engel oluyor... :-[

140.jpg

141.jpg

143.jpg

144.jpg

144a.jpg

145.jpg

Ormanların içinde baya yol yaptıktan sonra, güzel bir dere kenarında mola veriyoruz.

146.jpg

147.jpg

Deniz suyundan arınmak için derede duşumuzu alıyoruz...

148.jpg

Bu da derenin içinden bir görüntü...

149.jpg

Yeşile doyduk yine...

150.jpg

151.jpg

152.jpg

Bende Atlas dergisinin köy yolları haritası var, o bölgeye ait sayfaları renkli fotokopi çekip verebilirim baya detaylı, bununla birlikte Windows tabanlı PDA yada GPS.ler de çalışanbilen IGO programıdan bazı geniş toprak yollar bile var, çok faydasını görüyoruz, bu programın 2008 sürümünüde bulabilirim ;)

hafif off-road bayağı ağırl olmuş. bu arada su ve yeşil nefis bir ikili.. birde araçlarımızda artık kene için ilaç cımbız filan bulunduracağız herhalde..

jeep' Alıntı:
hafif off-road bayağı ağırl olmuş. bu arada su ve yeşil nefis bir ikili.. birde araçlarımızda artık kene için ilaç cımbız filan bulunduracağız herhalde..
trakya bölgesindeki keneler kesinlikle tehlikesiz.bir kaç kez bu bölgede kene tarafından ısırılmış biri tecrübesiyle söylüyorum.zira uzmanlar;izmit'i sınır olarak gösteriyorlar,batısında kalan bölgede tehlike yok.
bu arada sitenize yeni üye oldum.tüm arkadaşlara merhaba diyorum.
saygılarla.....

Bir hafta önce bu bölgede kene vakası yaşadık, ancak herhangi bir hastalık oluşmadı çok şükür; kene bir gün boyunca vucutta kaldığı halde. Bildiğim kadarıyla bu bölgede bir KKKA vakası yok.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,868
Kayıtlı Üye Sayımız
166,941
Kaydolan Son Üyemiz
aydin

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.