Kırsal Motorinsiz ne yapalım..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan PajeroCat Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 68
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,663

Etiketler
Ynt: Kırsal Motorinsiz ne yapalım..

CİNCİN' Alıntı:
Tüketimleri lt/100 km olarak da paylaşırsak daha açıklayıcı olacaktır arkadaşlar. Malumunuz yakıt fiyatları her geçen gün değişiyor.

100 km de 11.402 litre yakıyorum şu an şehir içi kullanım

Kullandığın trafik nasıl bilemiyorum ama benim araç da İstanbul trafiğinde 12 lt yakıyor. Bunda otomatik vites ve MT lastiklerin de etkisi vardır sanırım. (çok aşırı dur kalklı trafiğe girmemeye çalışıyorum) Uzun yolda da 9,5 lt altına inemiyorum. Eurodizelde de kırsal motorinde de lt olarak rakam çok farketmiyor.

yakıtımız aynı saylır aradaki küçük farkda otomatikten kaynaklanıyordur litre düşükte yakıt pahalı sorun burda

Euro mazot kullanan araçların yakıt sarfiyatı artar ama performans yükselir.

tahaozak' Alıntı:
Euro mazot kullanan araçların yakıt sarfiyatı artar ama performans yükselir.

Ne anladım bu işten, ben hatta tam tersini düşünüyorum, performans olarak da zayıfladı motor. Güvenemiyorum artık. Fakat şunu test ettim, petrol ofisi ve shell in yakıtları briaz daha uygun (karışım olarak) BP den aldığım yakıt beni hç tatmin etmedi, bayağı güzel şeyler söyledim bu markaya.

Ben LPG-DİZEL kombinasyonunu beğendim, turbo olmayan araçlar için en ideali olduğunu düşünüyorum, mantık olarak silindir içine giren mazotun, %75 yanıyor ve geri kalan dışarı atılıyorsa, LPG bunun tamamını yakıyorsa, hem yakıt tasarrufu sağlıyor, daha fazla yanma olduğundan dolayı + güç kazanımı sağlanıyor. Daha ne istiyoruz arkadaşlar, buda normal makul bir fiyata yapılıyorsa neden olmasın ki?

İleride motorda yapacağı hasar denmiş, onada daha önce yazdım, zaten aracınız çok yakıyordu, motorla ilgili projeleriniz vardı diyelim, onları yapmadınız da cüzi bir fiyata bunu yaptırdınız, ama ilerde olmadı, en azından denemiş olursunuz ve yine aratsınız yeni bir motor yola devam edersiniz.

Bu işlem turbo araçlara da uygulanabiliyormuş, oda çok güzel. Beni sadece düşündüren YASALLIĞI, eğer yasallığı yoksa nasıl olur bu iş bilmiyorum, ama gerçekten işe yarıyorsa hiç düşünmem.

Selamlar.

Fırsatını yakaladığım gibi lpg taktıracam. Petrol ofisinden aldığım yeni tip kalın mazot bana göre diğerlerinden daha uzun gitti gibi geldi. Hepsini teker teker denemek gerek

tahaozak' Alıntı:
Fırsatını yakaladığım gibi lpg taktıracam. Petrol ofisinden aldığım yeni tip kalın mazot bana göre diğerlerinden daha uzun gitti gibi geldi. Hepsini teker teker denemek gerek

Çekişi de bana farklı geldi Petrol Ofisinin, yani ben beğendim. Diğerleri ..oktan. :D

sertem41' Alıntı:
Ciddi olarak müthiş bir fazla yakıt yakmaya başladık, bir de buna güç kaybı eklendi. Benim DEF te 0,550 KR rakamı gördüm kafayı yiyecektim az daha.

İşimiz zor, bakalım şu dizel+lpg olayına takmış durumdayım, + güç ve yakıt tasarrufu sağlıyormuş maliyeti de düşük. Böyle bir çözüm olabilir diye düşünüyorum.

0,550 kr :-\:S:S bir an acaba almaktan vazmı geçsem diye düşündüm:S

alican4153' Alıntı:
0,550 kr :-\:S:S bir an acaba almaktan vazmı geçsem diye düşündüm:S

Alican merhaba;

Sanırım sıkıntı bende diye düşünüyorum. Aracı aldığımdan beri; yağ değişimi olmadı, hiç bir filtre değişimi olmadı, mazot besleme filtresi bakımı temizliği yapılmadı, acaba benden önce ne zaman yapıldı onu da tam sağlıklı bilgi alamadım. Öümüzdeki hafta tüm bunları yapacağım, Petrol Ofisinden de yakıt alıcam, sonra hafta sonu Düzce ye doğru yola gidicem. Dönüşte bakalım ne olacak. Şunu da unutmamak lazım benim lastikleri sen biliyorsun, 265 ebat lastik, gezdiğim yerleri sen daha iyi biliyorsun hep tırmamma, acaba normal mi diye de düşünmüyor değilim. Dağda gezerken özellikle aşağıya inerken genelde hep mavi duman atıyor, bu da demektir ki yanmadan mazotu dışarı atıyoruz.

Sen dizel den vaz geçeceksin de ne kullanacaksın ki :D varsa daha farklı yakıt bizede söyle :D :D

sertem41' Alıntı:
Alican merhaba;
Sanırım sıkıntı bende diye düşünüyorum. Aracı aldığımdan beri; yağ değişimi olmadı, hiç bir filtre değişimi olmadı, mazot besleme filtresi bakımı temizliği yapılmadı, acaba benden önce ne zaman yapıldı onu da tam sağlıklı bilgi alamadım. Öümüzdeki hafta tüm bunları yapacağım, Petrol Ofisinden de yakıt alıcam, sonra hafta sonu Düzce ye doğru yola gidicem. Dönüşte bakalım ne olacak. Şunu da unutmamak lazım benim lastikleri sen biliyorsun, 265 ebat lastik, gezdiğim yerleri sen daha iyi biliyorsun hep tırmamma, acaba normal mi diye de düşünmüyor değilim. Dağda gezerken özellikle aşağıya inerken genelde hep mavi duman atıyor, bu da demektir ki yanmadan mazotu dışarı atıyoruz.

Sen dizel den vaz geçeceksin de ne kullanacaksın ki :D varsa daha farklı yakıt bizede söyle :D :D
merhaba serhat abi;
inşallah dediklerinizi yaptırdıktan sonra yakıtınızda düşüş olur sonucu büyük bir merakla bekliyorum,evet gittiğiniz yerlerlede ilgisi olabilir dediğiniz gibi hep tırmanma malum yakıt sarfiyatı artıyor. abi dizelden vazgeçersem heralde clio'yla yola devam ederim başka çözüm yok:D gerçi öyle bir içime işlediki DEFENDER sevdası vazgeçemem hiç bir şekilde :smiley: hele bir alalımda olmadı ayda 1 kere kullancaz napalım:smiley:

Hayırlısı ne ise o olsun Alican, gönlüne olur umarım herşey. Bizim bu Seymen dekiler Dizel mi, bilirsin sen.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

SON KONULAR

Geri