CİNCİN' Alıntı:Tüketimleri lt/100 km olarak da paylaşırsak daha açıklayıcı olacaktır arkadaşlar. Malumunuz yakıt fiyatları her geçen gün değişiyor.
tahaozak' Alıntı:Euro mazot kullanan araçların yakıt sarfiyatı artar ama performans yükselir.
tahaozak' Alıntı:Fırsatını yakaladığım gibi lpg taktıracam. Petrol ofisinden aldığım yeni tip kalın mazot bana göre diğerlerinden daha uzun gitti gibi geldi. Hepsini teker teker denemek gerek
sertem41' Alıntı:Ciddi olarak müthiş bir fazla yakıt yakmaya başladık, bir de buna güç kaybı eklendi. Benim DEF te 0,550 KR rakamı gördüm kafayı yiyecektim az daha.
İşimiz zor, bakalım şu dizel+lpg olayına takmış durumdayım, + güç ve yakıt tasarrufu sağlıyormuş maliyeti de düşük. Böyle bir çözüm olabilir diye düşünüyorum.
alican4153' Alıntı:0,550 kr :-\:S:S bir an acaba almaktan vazmı geçsem diye düşündüm:S
merhaba serhat abi;sertem41' Alıntı:Alican merhaba;
Sanırım sıkıntı bende diye düşünüyorum. Aracı aldığımdan beri; yağ değişimi olmadı, hiç bir filtre değişimi olmadı, mazot besleme filtresi bakımı temizliği yapılmadı, acaba benden önce ne zaman yapıldı onu da tam sağlıklı bilgi alamadım. Öümüzdeki hafta tüm bunları yapacağım, Petrol Ofisinden de yakıt alıcam, sonra hafta sonu Düzce ye doğru yola gidicem. Dönüşte bakalım ne olacak. Şunu da unutmamak lazım benim lastikleri sen biliyorsun, 265 ebat lastik, gezdiğim yerleri sen daha iyi biliyorsun hep tırmamma, acaba normal mi diye de düşünmüyor değilim. Dağda gezerken özellikle aşağıya inerken genelde hep mavi duman atıyor, bu da demektir ki yanmadan mazotu dışarı atıyoruz.
Sen dizel den vaz geçeceksin de ne kullanacaksın kivarsa daha farklı yakıt bizede söyle
![]()
![]()
sertem41' Alıntı:Hayırlısı ne ise o olsun Alican, gönlüne olur umarım herşey. Bizim bu Seymen dekiler Dizel mi, bilirsin sen.
Rica ederim Serhat Abi ne demek.sertem41' Alıntı:Sağol Alican, bir arkadaşımız soruyordu. Teşekkürler.