Kırsal Motorinsiz ne yapalım..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan PajeroCat Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 68
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,666
Ynt: Kırsal Motorinsiz ne yapalım..

Arkadaşlar, mazot pompalarımızın ayarı kırsala göre ayarlı olduğu için fazla sarfiyat oluyor. Bunun anlamı araçlarımızın emme, püskürtme senkronizasyonu değişti. Pompa mazotu silindirlere yolluyor ama mazot değiştiği için zamanlama ayarı da tutmuyor. bu nedenle sistemde senkronizasyon yapılması gerekiyor. Ben pompayı temizletip, ayarlattım. 300 lira civarı para ödedim. Ancak ayar yapılmazsa Euro daha ince olduğu için silindirlere fazla yakıt gidiyor ve sarfiyat artıyor. Ama bu arada güç kaybını anlayamadım. Acaba motor mu boğuluyor? Şu an Euro Dizel kullanıyorum, doğası gereği daha yanıcı ve performanslı bir yakıt ama gaza da o orada daha az basıyorum. Fakat daha pahalı olduğu için aynı kapıya geliyor o ayrı. Kısacası pompayı ayarlattıktan sonra herşey normale döndü. Belki memelerde de bir değişiklik gerekebilir ama henüz bir sorun yok. Soğuk havalarda Euro Dizele yağ karıştırmaya gerek yok ama benim ustam yazın bir depoya bir litre mobilet yağı ekle diyor. Benim tek korkum euro'nun kayganlığı daha az, bu nedenle uzun vadede pompada sorun yaratabilir. Aslında en mantıklısı havalar biraz ısındı mı, euroya az bir miktar yağ karıştırmak. Diğer yandan lpg, düz dizel motoru öldürür diye düşünüyorum. Performansını ise mutlaka düşürecektir, yokuş gördü mü bayılan düz dizelleri lpg ile düşünemiyorum. Doğu'da kaçak yaptıranlar varmış, aslında denk gelip sormak lazım.

Etiketler

Eğer aracımda lpg isteseydim dizel almazdım ne kadarlık bir istifadeniz olacak önce onu hesaplamak lazım hadi biz böyleyiz kamyoncu minübüsçüler ne yapıyor yazık adamlara şu düştüğümüz hallere bakın

yigit uygur' Alıntı:
Arkadaşlar, mazot pompalarımızın ayarı kırsala göre ayarlı olduğu için fazla sarfiyat oluyor. Bunun anlamı araçlarımızın emme, püskürtme senkronizasyonu değişti. Pompa mazotu silindirlere yolluyor ama mazot değiştiği için zamanlama ayarı da tutmuyor. bu nedenle sistemde senkronizasyon yapılması gerekiyor. Ben pompayı temizletip, ayarlattım. 300 lira civarı para ödedim. Ancak ayar yapılmazsa Euro daha ince olduğu için silindirlere fazla yakıt gidiyor ve sarfiyat artıyor. Ama bu arada güç kaybını anlayamadım. Acaba motor mu boğuluyor? Şu an Euro Dizel kullanıyorum, doğası gereği daha yanıcı ve performanslı bir yakıt ama gaza da o orada daha az basıyorum. Fakat daha pahalı olduğu için aynı kapıya geliyor o ayrı. Kısacası pompayı ayarlattıktan sonra herşey normale döndü. Belki memelerde de bir değişiklik gerekebilir ama henüz bir sorun yok. Soğuk havalarda Euro Dizele yağ karıştırmaya gerek yok ama benim ustam yazın bir depoya bir litre mobilet yağı ekle diyor. Benim tek korkum euro'nun kayganlığı daha az, bu nedenle uzun vadede pompada sorun yaratabilir. Aslında en mantıklısı havalar biraz ısındı mı, euroya az bir miktar yağ karıştırmak. Diğer yandan lpg, düz dizel motoru öldürür diye düşünüyorum. Performansını ise mutlaka düşürecektir, yokuş gördü mü bayılan düz dizelleri lpg ile düşünemiyorum. Doğu'da kaçak yaptıranlar varmış, aslında denk gelip sormak lazım.

Yiğit bey bilgileriniz ve paylaşımınız için teşekkürler..
Evet pompa ayarı gerçekten çok mühim bir konu..Aynı zamanda 1 litre kadar mobilet yağı, ne olduğu belli olmayan teneke yağları
kullanmaktan çok daha mantıklı geldi inanın..
Birde aracınızın modeli, markası ve motorunu paylaşabilir misiniz?
sevgiler..

Opet in kırsal motorin spesifikasyonu ilgili linkte arkadaşlar..
http://www.opet.com.tr/tr/Icerik.aspx?cat=10&id=67

Umut Bey kararınıza üzüldüm doğrusu. Ben sizden bir 80 projesi bekliyordum. Vazgeçmeyin. Aynen ben de offroad yerine uzun yol gezilerini tercih eden biriyim sizin gibi. Offroad'un keyfi, adrenalini başka olabilir, fakat ben görmediğim ve merak ettiğim yerleri görmeyi tercih ediyorum. Ama bizim ülkemiz gibi trafiğin çok tehlikeli olduğu bir yerde bu araçlar uzun yolda en güvenli araçlar değil mi sizce de.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,955
Kaydolan Son Üyemiz
meh

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR