kızgın yağ kokusu geliyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan özgür denizci Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,869

özgür denizci

Yeni Üye
arkadaşlar selam
aracım 2009 4x4 actyon sport 6 otomatik

bu sabah 4x4h moduna geçtikten 20 dakika sonra arabanın içine kadar gelen kızgın yağ kokusuyla karşılaştım.camı açıp havalandırmak zorunda kaldım.aracın altına da baktım duman ,yağ sisi gibi bir durumda yoktu.etrafta başka araç ta yok tu yandaki araba desem.
durdum ve 4x2 ye aldım.koku yok.
bir süre sonra 4x4 L ye geçtim yine 15-20 dk sonra aynı koku yine geldi.
koku bir süre duyuluyor sonra kayboluyor.bu arada vites geçişlerinde sorun olmuyor.4 çeker de yürüyüş tede sorun olmuyor sadece koku hissediliyor.
aracı dikkatli kullanan biriyimdir.hareket halinde 4 çeker e geçmem falan titizimdir yani .yanlış kullanma gibi bir durumda olamaz.

duruma yorum yapabilecekler lütfen yazsın.

2 yıldır ilk kez böyle bişey le karşılaşıyorum.

Etiketler
Ynt: kızgın yağ kokusu geliyor

Aracınızın km.si ne kadar oldu.60 bin bakımda şanzıman yağı değişiyor.Siz genede bir servise uğrayıp bilgi alın.

özgür denizci' Alıntı:
şu an 60 000 km de zaten.
inşallah yağ değişimiyle kurtarırım.kafayı yiyecem yaa
60 000 km. bakımı ağır bakımlardan o yüzden fazla geciktirmeyin.750 ila 800 TL. arasında tutuyormuş bu bakım.

Egzost borusuna biryerlerden yağ damlıyor.
Bazen yağ kaçağı altta çanağımsı biryerlerde birikip daha sonra belli durumlarda birikinti yağ egzost borusu üzerine akıyorda olabilir.

otamatik sanzimanın icinde ısı sensoru var .... aşiri ısınma durumunda 4 wd check isigi yanar ....

belki on saftın veya difransıyelin mafsallarında yaglanma olabilir .....

ancak fırsat bularak bugün gidebildiğim kocaeli yetkili servisi GÜLÜNCE OTOMOTİV de sorun halloldu.
başta servis müdürü ibrahim usta'ya ve diğer çalışanlara dikkatli ve itinalı çalışmaları için teşekkür ederim.gerçekten memnun kalarak ayrıldım servisden.

4wd modunda yağ kokusu şikayetim arazi şanzımanı diyerek tabir ettikleri -transfer case -in yağının değişmesi ile halloldu.

bu işlem zaten 60.000 km ağır bakım programı içinde imiş. hepsi bir arada yapıldı.
4 teker fren balatası yenilendi
otomatik şanzıman yağları yenilendi.
diferansiyel yağları yenilendi.
motor yağı yenilendi.
motor yağ filitresi yenilendi.
şanzıman yağ filitresi temizliği yapıldı.
polen filitreleri yenilendi.(2 adet olduğunu gördüm)
yakıt filitresi yenilendi.
eksoz dan motora bir boru var -egr- gibi birşey diyorlar o temizlendi.
motor kayış gergi si sökülerek bakımı yapıldı.sanırım rulmanı değişti yada yağlama yapıldı.göremedim çünkü o sırada yemek ikram etmişlerdi sağolsunlar.
el fren i ayarı gevşemişti sıkıldı.
ön arka şaftların istavroz larında ki gresörlüklere gres yağı basıldı.
motorda 3 ve 4 üncü silindirin ısıtma elektrodları yenilendi.
her bir işlemi büyük bir dikkatle ve sanki kendi araçlarıymış gibi yaptılar. ellerine sağlık.

fiyat bilgisi de vereyim 840 tl.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,056
Kayıtlı Üye Sayımız
166,957
Kaydolan Son Üyemiz
iom44r

Çevrimiçi üyeler