Kocaeli Yuvacık - Aytepe - Beşkayalar Parkuru Doğa Yürüyüşü ( 31 Mart 2013 )

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan EpsilonEridani Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,474

EpsilonEridani

Ana Kamp
Yer
Antalya
Merhaba, 31 Mart Pazar günü KODOSK’un düzenlediği doğa yürüyüşüne katılacağım.
Edindiğim bilgiye göre buluşma İzmit’te gerçekleştirilecek, yürüyüş ise Aytepe’den başlayacak
ve Soğukpınar güzergâhı izlenecek, akşam saatlerinde ise tekrar İzmit'e geri dönülecektir.

Etkinlik fotoğraflarını paylaşacağım.

dipnot: katılmak ve etkinlik hakkında bilgi almak isteyen arkadaşlar olursa
Kodosk’un sayfasını ziyaret edip, kayıtlarını yaptırabilirler.

Etiketler
için
Ynt: Kocaeli Yuvacık - Aytepe - Beşkayalar Parkuru Doğa Yürüyüşü ( 31 Mart 2013 )

Merhaba, 31 Mart Pazar günü katıldığım KODOSK doğa yürüyüşünün notlarını paylaşacağım.

Saatler 1 saat ileri alındığı için pazar günü sabahı uyanıp toparlanma ile ilgili ilk aksiliğimi yaşamış oldum.

İkinci yaşadığım aksilik ise buluşma yerinin Anıtpark - Perşembe Pazarı yeri olarak yazılmış olması ve benim bu bilgiden
hareketle İzmit Anıtpark'ta bir süre beklemem oldu. Benden başka kimseyi göremeyince ve daha önceden derneğe atmış
olduğum yer bilgisi ile ilgili netleştirme sorularıma cevap alamayınca derneğin telefonundan ulaşmaya çalıştım ama telefonum
yanıtsız kaldı. Lakin önümden pazaryerine doğru giden sırt çantalı kişileri görmeye başlayınca peşlerine düşüp takip ettim.

09:11'de İzmit pazaryerindeki buluşma alanındaydım.

09:42'de yürüşümüz hakkında bilgilendirme verildi ve zorlamamak için parkuru birkaç km kısalttıklarını söylediler. Saat değişikliğinden
dolayı geciken olursa diye beklemeye başladık. Toplamda iki otobüsü dolduracak kadar kalabalıktık.

09:53'de yola çıktık. Kişi sayımı yapıldı.

10:03'de Yuvacık girişine ulaştık ve erzak alımı için Karaarslaner Süper Market'in önünde duruldu. ( Merkez Kasabı 2, İtimat Emlak'ın
hemen yan tarafında. Tlf: 0262 344 22 73 )

10:15'de otobüsle tekrar hareket ettik.

Yol boyunca ilerlerken sol tarafımızda Yuvacık Barajı vardı. Yeşillikler ve kuşlar bize eşlik etti. Sudan yansıyan güneş ışıklarıyla birlikte
kıvrıla kıvrıla ilerleyen ve sürekli yukarı doğru çıkan yol ve manzara insanın içini açıp rahatlatan türde. Özel araçla ya da tabanvay
gidilirse eğer fotoğraf çekebilmek için güzel kareler yakalamak mümkün.

Çevreyi merak eden ya da kamp atmak isteyen arkadaşlar için yol boyunca sırasıyla gözüme takılan tabelaları not ettim:

Gazinin Yeri Camping Tesisleri
Şelale Alabalık Tesisleri
Ogzala Çiftliği
Kirazdere Piknik Alanı
Karaarslan Camping
Karhan Piknik Yeri
Aytepe Yürüyüş Parkurları

10:53'de Aytepe'ye varış ve yürüyüş başlangıcı.
http://500px.com/photo/29848845?from=set/723233

12:01 Yaklaşık yarım saat kadar önce Veysel Amca'nın Yeri'nde mola verdik. Bu noktada yaşadığım üçüncü aksiliği paylaşmak istiyorum.
Bu benim bu şekilde katıldığım ilk yürüyüşümdü. Doğal olarak bir yandan grup düzenini bozmayacak ve kalabalığı gözden
kaçırmayacak şekilde arka sıralarda fotoğraf çekerken bir yandan da etrafı seyrediyordum ve hava o gün gerçekten çok sıcaktı.
İlk yürüyüşüm olduğu için kimse kendini tanıtmadı, rehberlerin kim olduğuna dair ancak yürüyüşün sonunda bir fikrim olabildi ki hala
isimlerini bilmiyorum ancak ne olur ne olmaz dalgınlığımı bilip bilir kişi gibi görünenlerin yüzlerini hafızama kazımıştım.

Mola vermeye yakın nasıl becerdiysem grubumu kaybettim ve Veysel Amca'nın Yeri'nin önünde bir ileri bir geri dolanmaya başladım.
Kafamı karıştıran bir diğer nokta ise bizle birlikte başka organizasyonlara ait +2 grup daha vardı ve ben "herhalde bunlardır" diyerek
önümde ilerleyen grubu takip etmeye başladım. Batonlarla tırmanış başladı ben de yarısında durumdan işkillenerek takip ettiğim
grubun ismini öğrenip yanlış grubu takip ettiğimi anlayarak geri döndüm.

Arkamdan başka bir grup daha ilerliyordu bu sefer onları takip edeyim derken iyice paniklemeye başladım, arayıp sorabileceğim
bir iletişim numarası verilmemişti dahası zaten dağ başında telefonlar çekmiyordu. Arkamdan ilerleyen grup lideri mola yerinde
beklememi ve bizim gruptan birileriyle karşılaşırsa onlara haber vereceğini söyledi. Ben de tekrar Veysel'in yerine geri döndüm.
Bir ileri bir geri dolanırken grubuma ait rehberle kapıda tamamen şans eseri karşılaşıp durumumu anlatmaya çalıştım ve iletişim için
telefonunu rica ettim. Meğersem grubumuz içeri geçmiş ve mangalları yakmaya başlamışlar. Veysel Amca'nın Yeri'nde tuvalet, çay,
kahve, su ihtiyacınızı giderebilmeniz mümkün. Bu yere yakın bir mağara olduğu bilgisini okumuştum ancak yürüyüş esnasında
aklımdan çıktığı için bakma fırsatım olmadı.
http://500px.com/photo/29848861?from=set/723233
http://500px.com/photo/29848855?from=set/723233
http://500px.com/photo/29848849?from=set/723233

13:09'da Yuvacık Barajı - Soğukdere Şelalesi istikametine doğru sürekli bir iniş gerçekleştiriyoruz. Buradaki yol çoğunlukla
ıslak ve büyük taşlardan oluşuyor. Bolca çamur var. Dikkatli basılmazsa çok kolay bir şekilde takılıp talihsizlikler yaşamak mümkün.
http://500px.com/photo/29848863?from=set/723233
http://500px.com/photo/29852481?from=set/723233

15:09'da Servetiyecami Köyü'ne varış. Bu noktaya varana kadar Yuvacık girişinde su tedariği yapmadıysanız ya da Veysel'in Yeri'ne
uğramadıysanız parkur boyunca su ya da yiyecek bulabilmeniz zor fakat köye giriş yaptıktan sonra ilerlediğinizde sağda solda
ufak su birikintilerine ve şişeleri doldurabilmeniz için musluk benzeri akan sularla karşılaşıyorsunuz.
http://500px.com/photo/29848869?from=set/723233
http://500px.com/photo/29848867?from=set/723233

15.33'de Yine kişi sayımı yapıldıktan sonra İzmit'e dönmek için tekrar otobüslerimize binip yola çıktık. Dönüş yolu
üzerinde Yuvacık Barajı çevresinde gruplar halinde piknik ve mangal yapanlar çoğunluktaydı.

16.15'de İzmit pazaryerine varış.

Özet: Parkur zorluğu olarak kişisel yorumum kolay ile orta seviye arasında diyebilirim ( karşılaştırma yapabilecek kadar
deneyim sahibi olmasamda bana göre normal geldi ). Kaygan ve taşlık zemin epey fazlaydı. Yürüyüş esnasında bisikletiyle
inmeye çalışan bir arkadaşın kaydığını gördük. Bilekleri sarmayan ve tabanı sağlam olmayan bir ayakkabıyla bu güzergahta
ilerlemek zor olabilir. Servetiyecami Köyü'ne doğru arıların yoğunlukta olduğu bir yoldan geçtik; alerjisi olanlar buradan
geçerken daha dikkatli olmak zorunda.

Yuvacık'a ulaşım içinse düzgün tarif edebilmek amacıyla Nevzat Çetin - Gündüz Mutluay'ın kaleme almış olduğu Trekking kitabından
alıntı yapacağım: "Özel araçla gitmeyenler otobüs veya trenle İzmit'e ulaşacaklar. Yuvacık minibüslerinin kalktığı alt geçidi bulup
sık işleyen minibüsle 20 dakikada Yuvacık'a ulaşacaklar. Yuvacık'tan çevresindeki dağ köylerine de minibüsler çalışıyor." "... Özel
araçla İstanbul'dan gelenler için İzmit'te TEM otoyolunun Batı çıkışından ayrılıp İzmit içine devam ettikten sonra üst geçitten geçerek
sağı izleyince Yuvacık yoluna girilmiş olur. Yol İstanbul'dan yaklaşık 1.5 saat sürer. Baraja gelindiğinde biraz daha ilerleyip kıyıda
Karaarslan Alabalık Tesisleri'ne ulaşılıyor. Geçişli turlar dışında turların başlangıç ve bitiş noktası genellikle burasıdır."

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR