Kum Paletini Neden Hep Land Rover Ailesinde Görürüz ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Jeep34 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 69
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,633
Ynt: Kum Paletini Neden Hep Land Rover Ailesinde Görürüz ?

meriçbager' Alıntı:
Senin lastiklerin 28.4 inç yapıyor. Defender 235 .85.16 lastiği 31.8 inç . İki lastik arasında 87mm fark var zaten sizde aracı standart kitlerle bukadar yükseltiyorsunuz. Yani bizim seviyeye geliyorsunuz
peki haklısın..

Etiketler

32 inc deyip orada kalıyorlar. 35 takalım dersen V8 ler haricinde kaldırabilecek motoru yok. Onuda yeniden yapman gerekir. Ama defender sevenler orjinale sağdık kalmak ister. Uzun yolculuklara çıkıp gizemli adamı oynarlar. Defender severlerin fiziksel olarak sol omuzları ve kolları mutasyona uğrayıp direksiyonla cam arasında rahatça hareket eder.Alüminyum kutu içerisinde tavanda bulunan küçük pencerelerden geceleri gökyüzünü izleyip, ertesi gün hangi ülkeye EKSPEDİZE edeceklerini düşünürler. İşte bu yoğun duygular arasında doğmuştur kum paletini tavanda taşıma düşüncesi. Madem lastik büyütemiyoruz, madem motoru değiştirmeden beygir artmıyor, yokuş yukarı 60 km yi geçemiyoruz, madem sol tarafımız mutasyonlu, o zaman yapılacak tek birşey var . Tavanda kum paleti taşıyalım. Her gören Dakarda kazandığımız inalınmaz zaferi hatırlasın, bilmeyenler de bu makine çok techizatlıymış Dakar'a gitse kesin derece yapar desin, diye mi ACABA ??? Neyse şaka bir yana kum paletini çamurda kullanılabileceğini düşünmüyorum. Kullanılsa bile o çamurun içinden tekrar çıkarıp araca yüklemek için vinç gerekir sanırım.

V8 ede gerek yok 35" ede gerek yok defenderle gururda duyarız kullanmaktan keyifte alırız (ben 23 senedir kullandıgım gibi) sizin kıskandıgınız sey 65 ps bir araçla nasıl 120-160ps araçlara kafa tutabildigimiz

Şaka biryana kum paleti işe yarayacagından degilde aksesuvar olsun diye kendim yapmayı düşünuyorum

Yunus bey sizin evin önünde ki askeri renkte olan dizel mi? Dizel ise satmayı düşünürmüsünüz?

jeep' Alıntı:
32 inc deyip orada kalıyorlar. 35 takalım dersen V8 ler haricinde kaldırabilecek motoru yok. Onuda yeniden yapman gerekir. Ama defender sevenler orjinale sağdık kalmak ister. Uzun yolculuklara çıkıp gizemli adamı oynarlar. Defender severlerin fiziksel olarak sol omuzları ve kolları mutasyona uğrayıp direksiyonla cam arasında rahatça hareket eder.Alüminyum kutu içerisinde tavanda bulunan küçük pencerelerden geceleri gökyüzünü izleyip, ertesi gün hangi ülkeye EKSPEDİZE edeceklerini düşünürler. İşte bu yoğun duygular arasında doğmuştur kum paletini tavanda taşıma düşüncesi. Madem lastik büyütemiyoruz, madem motoru değiştirmeden beygir artmıyor, yokuş yukarı 60 km yi geçemiyoruz, madem sol tarafımız mutasyonlu, o zaman yapılacak tek birşey var . Tavanda kum paleti taşıyalım. Her gören Dakarda kazandığımız inalınmaz zaferi hatırlasın, bilmeyenler de bu makine çok techizatlıymış Dakar'a gitse kesin derece yapar desin, diye mi ACABA ??? Neyse şaka bir yana kum paletini çamurda kullanılabileceğini düşünmüyorum. Kullanılsa bile o çamurun içinden tekrar çıkarıp araca yüklemek için vinç gerekir sanırım.

Benim aracımda kumpaleti değil bagaj dahi yok. Ama bu kadar ilgi çektiğini bilmiyordum en kısa zamanda bagajla beraber kumpaleti koyacağım. Sizin jeeplerde özellikle cj lerde bagaj sorununuz olduğundan kıskanıyorsunuz. Bagaj biryana defenderlerin sıkışıllığından bahsediyorsun ama o 65 hp araçlar hem 9-10 kişi taşıyabiliyor yetmiyor üzerine bajajda ek tecsisat taşıyor. Size bu araçların alma yolunu bulalım da siz de rahatlayın biz de :smiley: :smiley:

amaç bişeyler taşımak olsa gider kamyonet yada pikap türü şeyler alırdı..jeep sevdası başka bieşydir..şahsa özeldir..araçla tek vucud olur insan..bagaja şu kadar eşya konmuş arakaya iki kişi zor sığmış..çokta mühim değil şöför kendine oturacak bir yer buldumu gerisi teferruattır..

Konuyu kum paletinden saptırmamaya özen gösterirsek bütünlük sağlanır.

jeep' Alıntı:
Yunus bey sizin evin önünde ki askeri renkte olan dizel mi? Dizel ise satmayı düşünürmüsünüz?
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=22203.msg195702#msg195702

serkann' Alıntı:
amaç bişeyler taşımak olsa gider kamyonet yada pikap türü şeyler alırdı..jeep sevdası başka bieşydir..şahsa özeldir..araçla tek vucud olur insan..bagaja şu kadar eşya konmuş arakaya iki kişi zor sığmış..çokta mühim değil şöför kendine oturacak bir yer buldumu gerisi teferruattır..

Benim bahsettiğim hem kamyonet hem minübüs görevi görürken bunun yanında iyibir off road aracı olması . Bu yönünden dolayı biz LR hastasıyız.

Ben defender ı şantiyeye almak istiyorum. Zevk için binilecek olsa düşünmem zaten. Ama işe yarıyacak gibi duruyor. Dizelleri şantiyeler için bulunmaz. Hafta sonu da beraber offroad a çıkarız batırır batırır çekeriz biribirimizi. Belki içimde ki ön yargı da böylece sona ermiş olur ;D

amaç arazide oyun oynamak olsa dört çeker bir atv alırım hrhalde.ama aracım bei ve arkadşlarımı ve dalış takımlarını yada av malzemelerini ıkınmadan istediğimiz yere götürmesini isterm.toplumda bir işe yaraması lazım bir işe yaramıyorsa onda sadece bencil bir ruh vardır defender ruhu ile maddiyatı ile çok yaşasın daha nice mutlu yıllara defender.

jeep' Alıntı:
Ben defender ı şantiyeye almak istiyorum. Zevk için binilecek olsa düşünmem zaten. Ama işe yarıyacak gibi duruyor. Dizelleri şantiyeler için bulunmaz. Hafta sonu da beraber offroad a çıkarız batırır batırır çekeriz biribirimizi. Belki içimde ki ön yargı da böylece sona ermiş olur ;D

Aynen katılıyorum yavaş yavaş ısınırsınız. Belki :-\ :-\

Bu hafta sonu Soğucakta gece kampı yaptık, bu topic aklıma geldi...Kum paletine o kadar ihtiyacımız olduki anlatamam...Karlar yumuşamış çok uğraştırdı bizi...Keşke bu paletlerden olsaydı diye içimden geçirdim...

Çöl dibinde dolanınca tabi beni palet sahibi olma fikri sarmaya başladı. Ben de forumdaki başlıklarda dolanmaya başladım.

Kimilerimizin palet gerekli mi diye düşündüğünü görüyorum. Bir de tabi 4x4'e odaklandık. Bu nerde gerekecek, bizde öyle yer yok ki de diyoruz.

Valla bir gün bir süprizle karşılaşmayacağız diye bir şey yok... Bu binek otomuzla da olabilir.

Hem, aracımızda kum paletinin olması bizi daha korkusuz ve dolayısıyla daha özgür kılacaktır. Benim aracım off road için özelleştirilmiş bir araç değil. Haliyle vinç falan da yok. Ama bagaja attım mı bir-iki çift palet aracı sahilde denemek benim için önceki kadar gerilimli de olmaz hani.

Şu köprü işi de güzel. Aslında bunda kum amaçlı bir paletin tasarımına da bağlı kalmaya gerek yok. Tabi elinizdeki iki işi birden yapsın derseniz başka...

benim aracımda kum paleti var. kullandınmı diye soracak olursanız bir keresinde karda kullandım ve faydasını gördüm. arazide lazım olabilir düşüncesindeyim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,029
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR