Kum Paletini Neden Hep Land Rover Ailesinde Görürüz ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Jeep34 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 69
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,633
Ynt: Kum Paletini Neden Hep Land Rover Ailesinde Görürüz ?

ndoganci' Alıntı:
sevgili önder

sonunda defenderin toplanması bitti, kısmetse bu haftasonu görücüye çıkartmayı düşünüyoruım... pazar günü bir organizasyon yapacaksanız gelebilirim

gelelim diğer konulara

doğrudur landların ruhu vardır, bu ruh sayesinde birsürü şeyi pas geçebiliyorlar... hatta land sahiplerinin araçlarının yüksek olmasından dolayı diğer marka 4x4 sahiplerinden daha uzak mesafelere erişebildikleri rivayet ediliyor :smiley:))

landlara hemen hemen her ebatta lastik takılabiliyor ama biz genelde 29-32" lastikleri yeterli görüyoruz ancak istisnaları da var tabiii...

kum paleti konusunu henüz yeterince inceleme fırsatım olmadı...

sevgiler

naci

her zaman bekleriz...

şöyle v8 atılmış sesi gür defender görmek ve izlemek keyifli olacaktır...

görüşmek üzere....

Etiketler

Jeep34' Alıntı:
Evet arkadaşlar merak ettiğim soru konu başlığı gibidir.
Ama fotoğraflarda (genelde) ama gezilerde bu hep dikkatimi çekmiştir. İşlevselliğin yanında çok şık bir off-road ekipmanı olduğu kuşkusuz.
Bu yakışıklı neden hep Land'in sırtında ?

Uğur abim yok yere aklıma soktun şimdi, benim defenderde yok bunlardan...Madem Landa yakışıyor bizde taktıralım...:D

serkann' Alıntı:
bence landların orjinal lastik ölçüleri küçük olduğu için palet alışkanlığı oluşmuş camel da...sonrada yakışıyor diye diğer landcılar taşımaya başlamış..

Defenderin orjinal lastik ölçüsü 32'' bir çok araç bu ölçüye gelemiyor aracı yülseltmesi gerekiyor. Sizin orjinal ölçülerinizi lütven söylermisiniz jeep ailesi olarak. Ozaman benim ne demek istediğimi her kez anlayacaktır. Yani biz bir basamak yukardayız. saygilar

kumda gitmek çaptan çok yere basan taban yüzeyi ile ilgili,araç ağırlığıyla ilgili

Ergin0737' Alıntı:
bence uğur abi kızdırmak için kum paletini ortaya attı.kum paletsiz landlar gidemediği için. :D :D :D :D :D :D :D :D

Estağfurullah. Çok zaman önce çiftine 600 ytl gibi para verip İstanbul /Şehremini Eryaz LanRover servisinden, Grand Cherokee için bende satın almıştım. Pek bir faydasını görmemiştim.

Kullanım yerleri arasında her ne kadar adı KUM paleti olarak geçiyorsada, kısa hendeklerde kullanılabileceği yazıyordu. Orjinalini kullanmama rağmen (çok hafif) hendek geçişinde hemen yamuldu. Bende araçtan indirdim attım depoya..

Sonra Gezenbilir ekibi olarak Intercity yarışlarına hazırlanırken Yüksel'lin (yuysal) aklına, kum paletlerinin ağırlaşması pahasına güçlendirmemizi önerdi ve kendisi etrafına saç profil döndü..Sanırım sağlamda oldu ama kullanmakta kısmet olmadı..

serkann' Alıntı:
bence landların orjinal lastik ölçüleri küçük olduğu için palet alışkanlığı oluşmuş camel da...sonrada yakışıyor diye diğer landcılar taşımaya başlamış..

Benim söylediğim bu yazı ile alakalı zizin orjianal lastikleriniz kaç inç lütfen soyler misiniz benim def'in 32

Jeep34' Alıntı:
Kullanım yerleri arasında her ne kadar adı KUM paleti olarak geçiyorsada, kısa hendeklerde kullanılabileceği yazıyordu. Orjinalini kullanmama rağmen (çok hafif) hendek geçişinde hemen yamuldu. Bende araçtan indirdim attım depoya..

Sonra Gezenbilir ekibi olarak Intercity yarışlarına hazırlanırken Yüksel'lin (yuysal) aklına, kum paletlerinin ağırlaşması pahasına güçlendirmemizi önerdi ve kendisi etrafına saç profil döndü..Sanırım sağlamda oldu ama kullanmakta kısmet olmadı..

Uğur senin aldıkların sadece kumda kulanılan tip. Ayrıca hendek vb geçişlerinde köprü gibi kullanılan takviyeli paletler satılıyor. Internette bir yerlerde rastlamıştım
sevgiler
erdal

CJ nin ölçüsünü bilmiyorum ama wranglerin 225/75/15 yaklaşık çapı 28.5'' -29''
meriçbager' Alıntı:
Kimse söylemiyecekmi jeep orjinal lastik ölçülerini. Bakalın kimin lastik büyütme ihtiyacı en çok kimin oluyor.

meriçbager' Alıntı:
Benim söylediğim bu yazı ile alakalı zizin orjianal lastikleriniz kaç inç lütfen soyler misiniz benim def'in 32

32 den felan anlamam benimki 225x70x16..yukarıda söylendiği gibi kast edilen çap değil genişliktir..

Senin lastiklerin 28.4 inç yapıyor. Defender 235 .85.16 lastiği 31.8 inç . İki lastik arasında 87mm fark var zaten sizde aracı standart kitlerle bukadar yükseltiyorsunuz. Yani bizim seviyeye geliyorsunuz

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,029
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR