Lada Niva Alımında Tercihime Öneriler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ermangfb Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,017

ermangfb

Yeni Üye
merhaba arkadaslar bi kac haftadır arastırmalar yapıyorum (niva hakkında) nıva cocukluk hayalım diyebilirim komsumuzda vardı yardım ıstedıgım konu ise nivamı yoksa suzuki sj mi sji formlarda yeni gördum görunus bakımından ilgimi cektı alacagım aracı hem arazıde hemde asfaltta kullanmak ıstıyorum bunun içinde yılda 4 5 defa 2000 kmlik uzun yollarda dahıl yanı nıvamı suzuki sj mi veya tavsıye edevileceginiz baska bir arac varmı butcem 10 12 bin arası tabi motorda 1800 cm3 gecmemeli şimdiden tesekkürler

Etiketler
Ynt: Lada Niva Alımında Tercihime Öneriler

Suzuki Niva ya kıyasla daha konforlu, Nivanında arazi performansı kusursuz oluyor. Ayrıca Niva yedek parça açısından da ucuz sizi üzmez, fakat uzun yolda da Suzukiye nazaran sizi yoracaktır. Arazi için alacaksanız temiz, bakımlı ve iyi lastikli bir Niva sizi çok mutlu edecektir. Saygılar.

çok kısa bir dönem kullandım, sj 'ler uzun yolda nivadan bile az konforludur diye düşünüyorum. eğer çok fazla yol yapacaksanız bütçeyi biraz arttırıp vitara bakabilirsiniz, modern araba konforu verecektir.

nivayla uzun yol yapılamaz değil, senede bir kaç kere uzun yola çıkıyorum, ama biraz yorucu oluyor :smiley:

impeesa' Alıntı:
Suzuki Niva ya kıyasla daha konforlu, Nivanında arazi performansı kusursuz oluyor. Ayrıca Niva yedek parça açısından da ucuz sizi üzmez, fakat uzun yolda da Suzukiye nazaran sizi yoracaktır. Arazi için alacaksanız temiz, bakımlı ve iyi lastikli bir Niva sizi çok mutlu edecektir. Saygılar.

Konfor kısmı kişiye göre değişir diye düşünüyorum.1998 model nivam var çok uzun yol yaptım en uzak Antalya Niğde aladağlar arası yaptım ok 144 ile hiç zorluk yaşamadım arabadan indim 9 saatlik dağ tırmanışı.Ayrıca yazıldığı üzere bakımlı bir niva sizi çook mutlu eder.Bence niva....

Aracınızı böyle yaparsanız, Alternatifsiz olursunuz. Suzuki,deffender,cz,vs hepsi arkanızdan bakar. Uzun soluklu gezilerde çok ta sıkıntı çekmezsiniz. Zaten araziye girip te aracın yaptıklarını görseniz, bütün yorgunluğunuz geçer. :smiley:
[imgzoom][attachment=1][attachment=3][attachment=2][attachment=4][/imgzoom]

111.jpg

222.jpg

333.jpg

Z0C0J.jpg

Hakan hocam nivanızda maşallah cok şık duruyor :D :D

yorgunluk problem degil yorulmaz bi yapım var ;) önemil olan aracın uzun yolu kaldırması uzun yoldan kastım 2000 2500 km lik turlar cevremde 2 3 niva kullanıcısı var onlarda hafta sonları balık ve av meraklarından dolayı kullanıyorlar uzun yol yapmıyorlar araclarıda resimdeki gibi diil ben bu tarzda istiyorum ama son resimdeki gibi yerlere girebilirmiyim pek bilmiyorum aslında siddetle istiyorum ;D bide lastıklerın modeli nedır ok 144 den daha ii gibi duruyor

ermangfb' Alıntı:
yorgunluk problem degil yorulmaz bi yapım var ;) önemil olan aracın uzun yolu kaldırması uzun yoldan kastım 2000 2500 km lik turlar cevremde 2 3 niva kullanıcısı var onlarda hafta sonları balık ve av meraklarından dolayı kullanıyorlar uzun yol yapmıyorlar araclarıda resimdeki gibi diil ben bu tarzda istiyorum ama son resimdeki gibi yerlere girebilirmiyim pek bilmiyorum aslında siddetle istiyorum ;D bide lastıklerın modeli nedır ok 144 den daha ii gibi duruyor

araç bakımlı olduktan sonra o yolları rahatlıkla kat edersiniz. Benimde toparlamakta olduğum bir nivam var önümüzdeki yaz Ankara - Artvin arası bir karadeniz turu yapmayı planlıyorum ki, 3000 km civarında bir yol tepeceğim sanırım. Resimdeki gibi bir Niva ( maşallah :smiley: ) ile bir çok aracın giremeyeceği yere güle oynaya girer çıkarsınız, ama öyle bir araç yapmak için biraz masrafı göz önünde bulundurmanız gerekiyor.
Her lastiğin kendine göre avantaj ve dezavantajları oluyor. Bu konuda bende bir müddet araştırıp bilgi toplayıp karar verdim. Yeri geldiğinde kullanacağınız satıha göre lastiğinizi seçersiniz. ama önce araç seçmekten başlayalım size. Saygılar.

2.000-3.000km'lik gezilerde amaç hard offroad yapmak değilse eğer, Bu araç o kilometrelerde size sıkıntı verir. Yakıt ve performans açısından. Büyük ihtimalle kamplı gezi olacaktır. Kamplı gezilere daha büyük ve dizel araçla gitmenizi tavsiye ederim. Niva benim gözümde Kros motora benzer. Hoplarsınız,zıplarsınız. Sizi asla yolda bırakmaz(bakımlı olanları) Parkurlarda tepinip durursunuz ve eve döndüğünüzde yüzünüzde hep mutluluk vardır. Ama uzun yol dediğinizde, Enduru ya geçmeniz lazımdır. Yani hem hard yapayım, hemde uzun gideyim derseniz, 2 adet araç almanız gerekir.
Bu sene 2.000-3.000 km yapan arkadaşlarım var niva ile. Hiç sıkıntısız Karadeniz'i turladılar. Tabi son seçim sizin tercihiniz.

Eski niva ve yeni suzuki kullanıcısı olarak eğer bütçeniz 1996 ve üstü bir vitaraya yetebilecekse saydığınız istekleri suzuki karşılayabilecektir. Niva alıp çocukluk hayalinizi gerçekleştirmek tabi ki parasal olarak ölçülemez ama saydığınız özellikleri alt alta koyunca suzuki daha uygun bir seçenek olur.

Merhaba Arkadaşlar Bende aranıza yeni katıldım Niva benimde merakım Profesyönel avcılık ile ilgileniyorum Kırklareli nin bir köyüne götürmek üzere kaportası iyi durumda 1988 model bir Lada Niva aldım ancak vitesinde 6 köşe diye tabir edilen bir parçasında arıza var onu yaptırım köye götüreceğim önümüz kış avda kullanmayı planlıyorum.Doğa şartları zor bizim oralarda dağlık arazi
Bana teknik özellikleri konusunda tavsiyede bulunabilirmisiniz dikkat etmem gereken neler olabilir kullanım yada genelde arıza çıkartabilecek noktalar konusunda.

Şimdiden çok teşekkür ederim.

Engin karalar' Alıntı:
Merhaba Arkadaşlar Bende aranıza yeni katıldım Niva benimde merakım Profesyönel avcılık ile ilgileniyorum Kırklareli nin bir köyüne götürmek üzere kaportası iyi durumda 1988 model bir Lada Niva aldım ancak vitesinde 6 köşe diye tabir edilen bir parçasında arıza var onu yaptırım köye götüreceğim önümüz kış avda kullanmayı planlıyorum.Doğa şartları zor bizim oralarda dağlık arazi
Bana teknik özellikleri konusunda tavsiyede bulunabilirmisiniz dikkat etmem gereken neler olabilir kullanım yada genelde arıza çıkartabilecek noktalar konusunda.

Şimdiden çok teşekkür ederim.

Engin bey aramıza hoş geldiniz, keçinizi güle güle kullanın.
Genel durumunu bilmiyorum ama komple iyi bir ustaya baktırmanızda fayda var. Nivanın en büyük sıkıntılarından biri tabanda çürümelerin ortaya çıkması. gereken yerlere lokal olarak yada komple müdahale ederek mevcut yada çıkabilecek problemleri bertaraf edebilirsiniz. Aracınızda kabin gürültüsü olacaktır ve doğaldır ayrıca titreme ile karşılaşabilirsiniz. Küçük (trans) şaftı, avans ayarını , şanzuman kulaklarını kontrol ettirmenizde ve kompresyonu ölçtürmenizde fayda var. karbüratör ve gaz ayarını yapar yaz günlerinde karşılaşılacak hararet içinde 100 Tl yi bulmayacak bir maliyetle ikincil fan taktırırsanız bence probleminiz kalmaz. Tabii aracı detaylı incelemek gerek. Dağlık araziniz çok engebeli, taşlık veyahut çamurlu ise, duruma göre yükseltme, alt koruma sacı ve farklı lastik ihtiyaçlarınız doğabilir. ama her halukarda keçiniz sizi şaşırtacak performanslar sunacaktır. Saygılar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,068
Kayıtlı Üye Sayımız
166,967
Kaydolan Son Üyemiz
çakır55

Çevrimiçi üyeler