Lada Niva Dif. Kilidi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan rhythmman Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 41
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 33,002

rhythmman

doga bir tutkudur gir icine kudur :)
Yer
balıkesir ayvalık
merhaba ben bülent benimde lada nivam var ve sitenize yakın zamanda katıldım
ben nivanın difransiyel kilidi ile ilgili bilgi almak istiyorum eğer bu konuda bilgi sahibi olan abilerim ve arkadaşlarım var ise bana yardımcı olursanız çok sevinirim kafamı karıştırıyor şimdiden teşekkür ederim birde titreme ve performans düşüklüğüne ne yapabiliriz

Etiketler
Ynt: lada niva dif. kiliti

Diff kilidi (ön ya da arka aks için), İtalya, Yunanistan, Bulgaristan ya da Rusya üzerinden bulunabiliyor.

Titreme pek önüne geçilebilir bir hadise değil, ilk prototipten beri (1970'ler) çözemediler.

Performans düşüklüğünün sebebi motor ve yakıt beslemedir. LPG, motorun yaşı, durumu vaziyeti belirler. Zaten standart hali 82 hp.

Ynt: Lada Niva Dif. Kilidi

orjinal halinde dif kiliti yokmu nivalarda bir de nasıl anlayabilirim olup olmadığını üçüncü vites topuzu ne o zaman şimdidne teşekkür ederim

Standart halde akslarda diferansiyel kilidi yok.

3. vites topuzu orta diferansiyel kilididir. Sürekli 4 çeker araçlarda (LR Defender, Disco, Niva, vb) orta diferansiyel mecburen var.
Orta diferansiyel kilitlendiğinde sadece ön ve arka şaftlar birbirine bağlanmış olur. Yani diferansiyelleri değil şaftları bağlamış olursunuz. Dolayısıyla ön %40, arka %60 olan güç dağılımı %50'şer olur. Orta diferansiyel kilidi olarak geçtiği için kavram karmaşası yaratıyor..

arka diferansyel kilidi o keçiyi asterix gibi yapar.:smiley:
aklımatakılan nokta bu diferansiyel kilidi devamlı kilitli olanlar yoksa anuel olarak kilit devreden çıkarılıyormu ?

Muhtelif kitler var. Sabit kilit, manuel (hidrolik, mekanik, vs) mevcut Yunanistan'da, Bulgaristan'da, İtalya ve tabiyki Rusya'da..

Almanya'dan güzel bir kilit buldum Niva için 975 Euro. Sizin de daha önce bulduğunuz gibi. Vitara için 1075 Euro civarı.. :smiley:

Erco işi bitirse süper olur. Daha sonra yükseltme kiti ve 205/80/16 Insa Turbo Special Track veya Federal Couragia. Tabi o zaman yüksek oranlı ayna mahrutiyi de yapar artık Erco. 28.5-29 inç Lada'yı baya bir yükseltir.

205/80/16 takmak için çamurluğu traşlamak gerekir, yükseltme yetmez.
205/75/15 dönüyor ama 80/16 yükseltsen de dönmez. Öte yandan dediğin gibi ayna mahruti değişi ister çevirmek için..

Kaldı ki, eğer kanallar içinde dans etmeye niyetin yoksa standart OK144 ve kilitle yükseltmeden de çok iş yapar.
Şahin deresi kanyonunda fabrika lastikleriyle o bozuk zeminden çıkabildim misal, kanala yatmasına rağmen..

Erco forum üyelerinden birinin mahlası, evet.
Niva sahibi ve ustası.

Standart cantlar 16" evet ama 205/80/16 bu canta geniş kalıyor..

anladım teşekkür derim çok kafama takılıyordu bende diyordum dif kilidi varsa bu kolla nasıl devreye sokulup çıkarılır diye çünkü ara şanzımana gidiyor kol çok saçma buluyordum ama ben bazen çıkmakta problem yaşadığım yerlerde devreye soktuğumda sanki bir güç beni yukarıya doğru atar gibi oldu o zaman dedimki bu iyi birşey :smiley: niva çok güzel bir araç en ekonomik arazi aracı bence videolar izliyorum çoğu lüks araçları hep niva çekiyor saplandığı yerden
:smiley:

O zaman off-setletlenmiş geniş jant ve çamurluk iptali yerine fiberinden çamurluk yapılır.
Tabii ki bu 2000 km.'de suyla yeni tanışmış bir araç yerine navigasyon üssünde denenebilir. :smiley:

Su ve çamur ile ilk 200 km'de karşılaşmıştı (artık nasıl bir rodajsa bu).

Kaputa kadar gömülmesi ise 2000'lere rastlıyor evet.

Navigasyon üssü sadece arka aksa kilit istiyor. Kilit dışında muhtemel herşey standart kalacak..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,952
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.