Lada - Suzuki Karşılaştırma

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan negrowolf Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,293

negrowolf

Ana Kamp
Yer
istanbul
merhaba ben bir zamanlar lada niva sahibiydim.1600 93 model fakat arazi şanzımanı çok titriyordu.ben yeniden araba almak istesem acaba lada niva mı 95 ve üstü yoksa suzuki samurai mi bu araba bana ikinci araç külfeti olduğu içinde çok bütçe ayıramıyorum doğrusu temel bilgilere ihtiyacım var çünkü sizler yaşıyorsunuz ve sorunları birebir bilebilirsiniz bana kağıt üstü bilgilerden ziyade gerçekte olan şeyler lazım şimdiden teşekkürler bu arada bu siteye yeni girdim ve çok güzel sadece arada bilgisayarımı resimler fazla kasıyor.herkese şimdiden teşekkürler

Etiketler
Ynt: Lada - Suzuki Karşılaştırma

suzukı samurayının şu anda pıyasada temizini bulmak cok zor sanırım ben 98 niva kulanıyorum cok memnunum tıtreme sorunları arcdaki teknik sorunlardan kaynaklanır bakımlı bir nivada bu tıtremeler olmaz benim tafsiyem gene niva yönünde olurdu dah üst model bir niva alın derim

1999 niva sahibiyim her türlü arazi ve yolda kullanıyorum parça fiyatları çok çok ucuz direksiyon çok hafif yanlız konfor yok .gürültü çok benimkisi lpg li uzun yolda 250 ytl şehir içi 350ytl yakıyor .gerisi sana kalmış saygılar

Niva görece ucuza çıkar, Suzi görece daha az hesaplıdır.
Niva üzerinde oynamak pek kolay değildir, Suzi üzerinde çok rahat oynanır.
Niva'ya kilit bulmak dünya barışını sağlamak kadar zordur, Suzi'ye kilit her yerden rahatlıkla bulunur.
Niva için hazır kit bulunmaz el yordamıyla modifiye edersiniz, Suzi kitleri neredeyse her yerde var.
Niva sürekli 4 çekerdir, asfaltta tren tadında gider, Suzi 4WD'dir, asfaltta otomobil kıvamında yol alabilir.
Niva motoru hacmine göre verimsizdir, Suzi motorları hacimsiz olsa da performaslıdır.
Niva yekpare şasedir, Suzi'nin kemikli şasesi vardır.
Niva yeterli iç hacim sunar, Suzi (Samurai ya da Jimny söz konusuysa) kibrit kutusu tadındadır.
Niva standart haliyle her yere girer çıkar, Suzi Niva'nın girip çıktığı her yerden geçer.
Niva sert parkurdan da öyle ya da böyle geçer, Suzi sert parkurda coşmak ister.

Ezcümle, karar vermek için her 2 aracı da tecrübe etmek, istekleriniz paralelinde yeteneklerini tartmak ve son olarak ekonomik anlamda işletme maliyetlerini karşılaştırmak daha doğru olacaktır..

YEVGENI' Alıntı:
Niva görece ucuza çıkar, Suzi görece daha az hesaplıdır.
Niva üzerinde oynamak pek kolay değildir, Suzi üzerinde çok rahat oynanır.
Niva'ya kilit bulmak dünya barışını sağlamak kadar zordur, Suzi'ye kilit her yerden rahatlıkla bulunur.
Niva için hazır kit bulunmaz el yordamıyla modifiye edersiniz, Suzi kitleri neredeyse her yerde var.
Niva sürekli 4 çekerdir, asfaltta tren tadında gider, Suzi 4WD'dir, asfaltta otomobil kıvamında yol alabilir.
Niva motoru hacmine göre verimsizdir, Suzi motorları hacimsiz olsa da performaslıdır.
Niva yekpare şasedir, Suzi'nin kemikli şasesi vardır.
Niva yeterli iç hacim sunar, Suzi (Samurai ya da Jimny söz konusuysa) kibrit kutusu tadındadır.
Niva standart haliyle her yere girer çıkar, Suzi Niva'nın girip çıktığı her yerden geçer.

Ezcümle, karar vermek için her 2 aracı da tecrübe etmek, istekleriniz paralelinde yeteneklerini tartmak ve son olarak ekonomik anlamda işletme maliyetlerini karşılaştırmak daha doğru olacaktır..

Yavuz abi çok güzel şiir tadında olmuş ellerine sağlık :smiley:

abi şunları biraz açabilirmisin

Her ikisi de bir takım çamur lastiği ile arazide gayet rahat sekerler.

Niva'da sert şase yok, bir yere kadar sert davranabilirsin. Suzi'de sert şase var, Niva'dan kesinlikle daha fazla zorlanabilir..

Ynt: Lada, Suzuki Karşılaştırma
« Yanıtla #6 : 31 Aralık 2008, 17:32:37 »

selam Negrowolf,
bu güne kadar 6 Niva'm, 3 Samurai'm oldu...şu an 96 japon,helezonlu son jenerasyon samurai kullanmaktayım.Tüm araçlarımı 2.araç olarak aldım ve limitlerinin yettiği kadar zorladım..
Niva Türkiye şartlarının CJ5'ten sonra (Sabri ORAN abimizde aynı şeyi düşünüyor-off-road şamp.Niva plotu) en başarılı arazi aracıdır.
Titremesini kesemezsiniz,hiç denemeyin...95 sonrası modellerde,dişli toleranslarını iyileştirdiler,titreme az..çünki arazi şanzumanları avare tabir edilen askılama sistemi ile kasa altına sabitlenmiştir,bu yüzden,şaft'ın torkunu üzerinden atana kadar titreme devam eder,sonra belirli bir seviyede azalır ama hiç bitmez..
parça probleminiz olmaz,işçilik maliyetleri parçanın üzerine çıkıyor.Bence öyle taş gibi sağlam arabalar değil,biraz yorun,hiç birşey yapmazsa,debriyaj plakasını yersiniz.Şaft istavrozları hacı muratlarınki ile benzerlik gösterir.yağ değişimi kadar istavroz değişimi gerekir.Özellikle ön diferansiyellerinden bıktım.dediğim gibi dişli sistemlerindeki işçilikle ilgili problemleri var.AMA ne olursa olsun,Niva bir hastalıktır.Onsuz yapamazsınız.
Samurai ise;şayet 10km'den fazla asfalt yolum yok,bel fıtığım yok,böbrek taşım yok,60 km sürat bana yeter diyorsanız mükemmel...yakmaz,kolay kolay kopmaz,bi kere full elden geçirin,hafta sonları kullanmakla felan eskitemezsiniz.
parçaları pahalı ve yok..özel işi bilen ustanızın olması da gerekir..ama yinede arazi kullanımı için 4 tane OK144 lassa ile bile bir canavara dönüşüyor....gezi sayfasında ''dağyenice'' başlığını inceleyebilirsiniz...
selamlar

selam arkadaşlar aranıza yeni katıldım.yorumum şu.bende 92 model 5 kapılı suzuki vitaram var.km.sini söyleyemiyorum çünkü 400 binden sonra tutmaz oldum. ormandan tek seferde içi ve arkada römurk ile 1.5 ton odun taşımak ta dahil olmak üzere her şartta kullandım. aracın yedek parça fiyatlarını hiç öğrenmek kısmet olmadı :smiley:)))))))))))))))) fren ve debriyaj balatası hariç. Saygılar.

hocam nivayı sehir içinde yada günlük hayatta kullanmak gerçekten zok zor. benim tavsiyem suzuki. parça kırmak arıza yapmak sanayide uğraşmakla vakit geçirirsin lada ile bi de fiyatları o kadar da ucuz değil. ben olsam kesin suzuki alırım. sahibinden com da rent ten çıkma 92-93 model ucuz yollu vardı bir iki tane.

Selamlar arkadaşlar...

Forum ustalarına danışmak istediğim konular var... Araziye girdiğim aracımı değiştirme arifesindeyim.Bu konuda araştırma yaparken Gezenbiliri!i buldum ve üye oldum.Topik kirliliği yapmamak için de sorularımı buradan sıralayayım dedim.Umarım doğru yapmışımdır...

İyi bir binek otomobilim var.Günlük kullanımda rahatım onunla...Araziye girmek için de eski bir Nivam var.Daha önce de bir tane eskitmiştim.
Niva arazideki her ihtiyacımı gördü şimdiye dek.Nivanın sorunu bence araziye gidene kadar olan kısımda...Hiç konfor yok...Hadi konfordan vaz geçtik fakat yola da gidilmiyor.Araziye gireceğim nokta 100 km. yi geçiyorsa eziyet gibi birşey...Kamyon sollamak bile macera... Sözün kısası artık yeni bir niva da almak istemiyorum.

2000-2002 arası 1,6 jlx Vitara almayı düşündüm.Bununla ilgili bazı tereddütlerim var...Sorularım şunlar:

Arazideyken keşke şimdi altımdaki Niva olsaydı dermiyim acaba? (Forumdan anladığım kadarıyla muhtemelen demem.)

Tarif ettiğim Vitara ile asvalta güvenli olarak 110-120 km. hızla gidebilir miyim?

Sollamalarda hantal mıdır?

Günlük kullanımda bu arabayı kullanmayacağım.Off-Road da yapmıyacağım.Yalnız yılda üç kez Balıkesirden doğu illerine gidiyorum.Her bir seferinde ortalama 3500 km. yol yapıyorum.Bu yolun 3000 km. si asvalt... 400 km. si köy yolu... 70 km.si orda derece 30 km. si de ağır arazi olabilir...

Eğer bakımlı bir vitara alsam,ufak tefek eksiği varsa gidersem,bu araba yukarıda anlattığım ihtiyacımı 5-6 yıl görür mü?Bu iş için ayıracağım maximum bütçe 20.000 TL. dir.

Forum ustaları 20.000 tl. ile böyle bir araba olmaz diye samimi olarak düşünüyorlarsa,binek arabamı satıp 2007-2008 Cherokee CRD 2,8 alacağım.Yakın mesafeler için nivayı elimde tutacağım.Yalnız Cheroke nin de sıkıntısı şu: Yol tarif etsin diye arabaya aldığınız çoban sigarayı arabanın koltuğunda söndürüyor.Köpeğim nivayla cherokeyi ayırd etmeden çamuruyla içine dalıyor. Niva veya Vitarada buna katlanabilirim ama Cherokee için bu içimi sızlatır...

Fikirleriniz için şimdiden teşekkürler... Murat Koçaş

1. arazide iyi bir mt lastikle keşke nivam olsa demezsiniz ama lastik şart. belki ekstrem şartlarda aracı zorlayacak olsanız ya niva olsa girerdim kırılsa da bakmazdım diyebilrsiniz ama vitara kırılırsa belki içinize oturur
2. vitara ile güvenli ve konforlu olarak 120 ile gidersiniz merak etmeyin
3. sollamalarda nivadan iyidir gaza basarsanız daha çabuk ve rahat tepki alırsınız ama asla bir otomobil çevikliğini de beklemeyin
4. dediğiniz araç 5-6 yıl ihtiyacınızı görür bu işe ayıracağınız para da sizin düşündüğünüzden daha az olur.

bakın bu mesajı daha önce de yazmıştım;
bir vitarayı aynı acımasızlık la (nivayı vurduğunuz şekilde) araziye vurursanız arasında çok fark olmadığını göreceksizniz. (düzgün lastik seçimleri ile) ancak bu şekilde iken nivanın kırılma yada parça bozması ile vitaranın arasında sağlamlık yönünden epey fark vardır. yani vitara niva dan sağlamdır. bu arzideki zorlu koşullarda arabayı zorlama olayı herkesin kendi bütçesi ile alakalıdır. kimi korkar araç bozulur diye kimi dalar.
uzun yolda 120 km sabit hız vitara da sizi rahatsız etmez, bujisi ve hava filtresi vs bakımlı bir araçsa yakıtı da uzun yolda gayet iyi.

Üstadlara teşekkürler...

Vitara alırsam yükseltmek istemiyorum.Bunun asvalt özelliğini olumsuz etkileyeceğini düşünüyorum.Sizlerce de doğru mu acaba bu düşünce bilmiyorum.Ön tamponu değiştirip bir de vinç takarım muhtemelen.Daha önce iki kez vinç beni çok tatsız olabilecek durumlardan kurtardı.Yükseltme yapılmadığı zamanlarda en iyi lastikler neler olabilir sizce bu araba için?

Bir de şu var.Bu MT tabir edilen lastikler Batı Anadoluda çamurda çok iyiydi...2007 yılın son günleri ve 2008 ocağının ilk günlerinde Erzincanda şiddetli bir kışa yakalandık.8-9 gün MT lastikler karda burnumuzdan getirdi... Hoş kar lastiğimiz olsaydı ne kadar burnumuzdan gelmezdi bilemiyorum.Çok fazla kar yağdı çünkü.Bu araba için bir takım mt bir takımda kar için olmak üzere hangi markanın hangi lastiklerini önerirsiniz acaba?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,955
Kaydolan Son Üyemiz
meh

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.