Lada'yı Yükselttik Ama İyi mi Ettik? Kötü Mü Ettik?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan takomistik Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 50
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,378

takomistik

KAYOFF .. Kayseri Offroad Kulübü
Yer
kayseri
ladayı dursun ustamında tarifleri üzerine yükseltik ustama sabır gösterip bize verdigi tariflerden dolayı çok teşekkür ediyorum. ama şimdide tıkırtılar fazlalaştı iyimi ettik kötümü ettik bakacaz artık. pazar günü 24 nisanda bayramhacıda düzenleyecegimiz offroad şenliklerinin yeniden keşif gezisini düzenleyecegiz burada deneyecegiz. ama asvaltta bile giderken tıkırtılar bariz belli oluyor.

P1040774.jpg

P1040777.jpg

P1040769.jpg

P1040763.jpg

P1040766.jpg

Etiketler
Ynt: ladayı yükseltik ama iyimi ettik kötümü ettik

vinç demiride takmayı ihmal etmedik. orta şanzuman baglantılarını aşagıya düşürdük. arka amörtüsörleri degiştirdik. denge kolunu uzalttık.

Niva_Lift_options.jpg

P1040768.jpg

P1040775.jpg

P1040770.jpg

Hayirli olsun Mustafa .. Gorunus guzel artik lastikler camurluga vurmaz eminim ..
Tıkırtıların sebebını bulmak lazım bence önemlidir .. senin süspansiyon yayı biraz fazla yana yatmış gorunuyor (eski halini bilmiyorum tabiide farka bakmak lazım ) yaydan veya onun zorladıgı yataklardan geliyor olabilirmi ses..
eklediğin ingilizce şemada alt tarafa konulan yükseltme elemanı düz değil bu yaydaki eğimi alması için sanırım Eğimli ( ! )

Off_Road' Alıntı:
Hayirli olsun Mustafa .. Gorunus guzel artik lastikler camurluga vurmaz eminim ..
Tıkırtıların sebebını bulmak lazım bence önemlidir .. senin süspansiyon yayı biraz fazla yana yatmış gorunuyor (eski halini bilmiyorum tabiide farka bakmak lazım ) yaydan veya onun zorladıgı yataklardan geliyor olabilirmi ses..
artık tam bilemiyorum ama dönüşlerde vuruyor onu biliyorum. evet egimli bizde dışa gelenleri 3cm. içe gelenleri 2cm yaptık.

Mustafa kardeş, bu takozları hazır mı aldınız?

Yoksa böyle sert pls kalıpları tornada işliyorlar, böyle bir çalışma mı oldu?

bu lada tutulmaz artık.benzer bi çalışmayı (teflon takoz) cherokee için yapmıştım sonuç mükemmel.

SÜVARİ' Alıntı:
Mustafa kardeş, bu takozları hazır mı aldınız?

Yoksa böyle sert pls kalıpları tornada işliyorlar, böyle bir çalışma mı oldu?
evet tornada işlettik

endüstri' Alıntı:
bu lada tutulmaz artık.benzer bi çalışmayı (teflon takoz) cherokee için yapmıştım sonuç mükemmel.
teşekkür ediyorum inşallah dedigin gibi olur

abicim siz tayların altınıa koydugunuz parcalar cok yuksek olmus ic 1.5 cm dıs 2.5 cm ve uc lerı 30 derece acılı olacak ust armut lastıklere cok basmıs suspansıyon asırı sert olur takırtılara gelince aks kafalarında bosluk vardır ondan yapakr

Ynt: Lada'yı Yükselttik Ama İyi mi Ettik? Kötü Mü Ettik?

hayırlı olsun abi, kaçak guresmek yok artık :smiley:

sesler muhtemelen akstan geliyordur. belli bir pozisyonda çalışmaya alıştığı için bilyalar yuva yapıyorlar kendilerine, çalışma açısını değiştirince başka pozisyonda ses yapmaya başlıyorlar.

1-2 ay kadar önce nivamı yükselttim. dursun ustanın tavsiyesiyle önlere yayın üstüne 2.5 cm get, rotil üstüne 2 cm uzatma parçası, arkalara yay üstüne 3.5cm get ile. ön diferansiyeli de bir tarafa 2 bir tarafına 3 kalın pul koyarak 0.5 cm / 1 cm kadar aşağı aldım. yaylar yerine otursun diye o gün rotbalansa girmedim, ertesi gün gittiğimde sol akstan korkunç ses geliyordu onu değiştirdim, ufacık bir yırtığı vardı körüğün içinde kaç zamandır, yükseltince iyice yırtmış açı değişince titreşimden, onun dışında problem yaratmadı.

tam olarak yaptığınız ölçüyü seçemedim helezonun altına eklenen parçalarda, ama helezon altına eklenen 4 parçanın da farklı boyda olması gerekiyor, sanırsam 1:2:2:4 oranında olmaları gerekiyordu (yani bir tane 0.75 cm, iki tane 1.25 cm, bir tane 2.5 cm gibi -- tam bilgiyi dursun ustadan :smiley: ya da fotoyu aldığınız baxter niva lift sitesinde bulabilirsiniz kontrol etmek için). en daışrıda olan kısım için en fazla 2.5 cm diyordu baxter niva sitesindeki metinler.

ne olur ne olmaz yanlış bilgi vermeyeyim diye kontrol ettim siteden (http://ladaniva.co.uk/baxter/resources/BaxterLift.htm), tek taraf için 1x25mm, 2x12.5mm, and 1x7.5mm diyor (birbirine oranları olarak düşünün tabi). bu yükseltme şeklinde viraj denge çubuğuyla direksiyona ait parçalar çakışacağı için denge çubuğunun bağlantı yerlerinin de değişmesi gerektiğinden de bahsediliyor.

PolybushTubeLift.jpg

PolybushTubeLift2.jpg

ben bu şekilde değil de, önlerde de helezon üstüne parça koyarak yükseltme yaptım, viraj çubuğunu ellemem gerekmedi bu sayede. her şekilde 2 - 2.5 cm'den büyük parça eklenmediği sürece yükseltme sorun çıkartmıyor, sadece eninde sonunda bir kere aksların değişmesi gerekiyor

wastiee' Alıntı:
sesler muhtemelen akstan geliyordur. belli bir pozisyonda çalışmaya alıştığı için bilyalar yuva yapıyorlar kendilerine, çalışma açısını değiştirince başka pozisyonda ses yapmaya başlıyorlar.

1-2 ay kadar önce nivamı yükselttim. ..........
Kerem bey tesekkurler cok degerli bir bilgi paylasimi yapmissiniz .. eminim Mustafa beye faydali olacaktir..

bencede çok faydalı oldu ellerinize saglık mükenmel anlatım olmuş başkalarına fayda saglar inşallah.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,092
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR