Land Rover Yükseltme ve Lastik Boyutu Tartışmaları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan edaghan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 136
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 33,128
discovery-V8' Alıntı:
;D ;D ;D 35 in üstüne çıkma bence ama az kesmek diye bişey yok ya hep ya hiç , ama 38 rahat çalışmıyor, 2 inch daha yükseltme gerekiyor, bir ton parça değiştirmek gerekiyor ozamanda , 35 muhteşem çalışıyor ama yine bir sürü parçayı değiştirmek gerekiyor, kesmeden biraz daha kaldırarak 33 seçeneğide var. ama inip binme konusu muamma, biz tabure taşıyoruz bagajda , biryerde durunca koşup hanımın kapısını açıyorsun bagajdan tabureyi alıp koyuyorsun kapı önüne ;D ;D ;D

Yavuz abi 33" için fazla işlem gerekmediği konusunda emin misin? caster açıları kurtarmıyor diye hatırlıyorum ben 4" yükseltme yapıldığında. Birde şaft boylarında da bir değişme oluyordu galiba.
Birde çamurluklarda gene güzel bir traşlama yapılması gerektiğini söylüyorlardı.

Etiketler
Topluca cevap veriyorum...:

- İdeal kullanımda 32-33 yeter... ama insan büyük lastik istiyor... ego misali...
- Motor kuvvetli kaldı, araba çok hareketli... ayağımın da ayarı yok, bi şekilde aracı yavaşlatmak lazım :smiley:
- 1.22 HI dişlisi... ya 1.002 dişli getirtmem lazım ya da düşük ayna/mahruti... bu ikisi de lastik kadar pahalı.
- şuan 265 75 16 lastik var, biraz çamurluklardan traş istiyor. hazır yapmışken, neden 35 olmasın demiştim... Yavuz abi bir liste yapacaktı, neler değişiyor diye. onu bekliyorum aslında.
- ben ağır arazi değil de, gezi ve kamp takılmak istiyorum. dolayısı ile, lastik 35 de olsa BFG AT olacak.

:smiley:

hazır bu sayfada on-line çoğunluğunu yakalamışken araya girsem kızmazsınız umarım .aciilllll disco seri-1 sol taraf far alt çıtasına ihtiyaç var. aramadığım yer kalmadı.elinde olan yada bildiği biryerlerde olan varsa ücreti karşılığında talibim yoksa ufacık bir plastik parça yüzünden araçtan nefret etmeye başlayacağım . 100_5257.jpg

emrahmarti' Alıntı:
Yavuz abi 33" için fazla işlem gerekmediği konusunda emin misin? caster açıları kurtarmıyor diye hatırlıyorum ben 4" yükseltme yapıldığında. Birde şaft boylarında da bir değişme oluyordu galiba.
Birde çamurluklarda gene güzel bir traşlama yapılması gerektiğini söylüyorlardı.

Kaldırınca traşlamaya gerek kalmaz, senin yaptığın kadar traşlama yeter, önde castor correction burç kullanmak şart, ön şaft zırıldayabilir biraz.dörtdörtlük yapaparsan 33 takmaya değmez zaten, aynı parçaları değiştirince 33 yerine 35 daha mantıklı.

altuncu57' Alıntı:
hazır bu sayfada on-line çoğunluğunu yakalamışken araya girsem kızmazsınız umarım .aciilllll disco seri-1 sol taraf far alt çıtasına ihtiyaç var. aramadığım yer kalmadı.elinde olan yada bildiği biryerlerde olan varsa ücreti karşılığında talibim yoksa ufacık bir plastik parça yüzünden araçtan nefret etmeye başlayacağım . 100_5257.jpg

Timur hala bulamadınmı o parçayı? Cumhurdadamı yokmuş?

edaghan' Alıntı:
Topluca cevap veriyorum...:

- İdeal kullanımda 32-33 yeter... ama insan büyük lastik istiyor... ego misali...
- Motor kuvvetli kaldı, araba çok hareketli... ayağımın da ayarı yok, bi şekilde aracı yavaşlatmak lazım :smiley:
- 1.22 HI dişlisi... ya 1.002 dişli getirtmem lazım ya da düşük ayna/mahruti... bu ikisi de lastik kadar pahalı.
- şuan 265 75 16 lastik var, biraz çamurluklardan traş istiyor. hazır yapmışken, neden 35 olmasın demiştim... Yavuz abi bir liste yapacaktı, neler değişiyor diye. onu bekliyorum aslında.
- ben ağır arazi değil de, gezi ve kamp takılmak istiyorum. dolayısı ile, lastik 35 de olsa BFG AT olacak.

aynen bende takabilirsem fazla masrafsız 35 olmazsa 33 takıcam uzun gezilerde düşünüyorum 33 şu an daha ağırlıkta düşünce olarak.

discovery-V8' Alıntı:
Timur hala bulamadınmı o parçayı? Cumhurdadamı yokmuş?
abi hiçbir yerde yok .aramadığım parçacı hurdacı kalmadı. artık bu şekilde far altı olmadan çıkartacam aracı. bazen kızıyorum alayım elime bir balyoz güzelceee un ufak edeyim heryerini diyorum ama kıyamıyorum da ...

altuncu57' Alıntı:
abi hiçbir yerde yok .aramadığım parçacı hurdacı kalmadı. artık bu şekilde far altı olmadan çıkartacam aracı. bazen kızıyorum alayım elime bir balyoz güzelceee un ufak edeyim heryerini diyorum ama kıyamıyorum da ...

Ankarda proser rover servis var , 3 sene önce benimki çatlaktı orada değiştirdiler parçayı Cumhur göndermişti , o çatlak olanı kasko almadıysa yada atmadılarsa elerinde duruyordur belkide.

veya Hüma oto ya sipariş versen uçakla 3-5 kuruş fazlaya 1 haftada elinde olur .

discovery-V8' Alıntı:
Kaldırınca traşlamaya gerek kalmaz, senin yaptığın kadar traşlama yeter, önde castor correction burç kullanmak şart, ön şaft zırıldayabilir biraz.dörtdörtlük yapaparsan 33 takmaya değmez zaten, aynı parçaları değiştirince 33 yerine 35 daha mantıklı.

Benimde ileriye dönük planlarım arasında var lastikleri büyütmek ama disco'nun yanına bir defender alabilirsem disco'ya dokunmam defendera 38" uygularıız.

emrahmarti' Alıntı:
Benimde ileriye dönük planlarım arasında var lastikleri büyütmek ama disco'nun yanına bir defender alabilirsem disco'ya dokunmam defendera 38" uygularıız.

Defenderde daha kolay 38 en azından kesme kısmı daha az ;D ;D

th_101_6660.jpg

Volk' Alıntı:
yavuz abi araç düz dizel olduğu için mi bu kadar zorlanıyor?

Yanda duran aracın motor sesi o ;D ;D Emrahın dediği gibi benzinli bu. aslında çok zorlanmadı, ilk seferinde bagaj açık kalmış sandık suya düşmesin diye durdum, ikinci çıkıştada kayıp diğer arabayı ezmesin diye ama zemin videoda göründüğünden çok ağır normal araç suyun içine girince yürüyemiyor bile.

Land Rover Discovery yükseltme ve uygun lastik

Evet arkadaşlar eteğimizde taşları dökelim ;D ;D ;D

Kaç inç yükseltme ile hangi boyutta lastiği kullanıyoruz hangi modifikasyonlar gerekti ??? tavsiyeleriniz :smiley: hayallerimiz ;D

Mümkünse kullandığımız malzemelerin modellerinide belirtirsek bu işlere girecek (kaşıntısı tutan) arkadaşlarda izleyeceği yolu daha rahat belirleyebilirler ;D ;D ;D

Ustalarımızda yaptıklarını anlatırlarsa belki bizde ilerde 33", 35", 38" ......42", 44" lere terfi edebilir ;D ;D ;D ;D ;D

Ynt: Land Rover Yükseltme ve Lastik Boyutu Tartışmaları

arkadaşlar sahip olduğumuz 1990 model Discovery I 3.5 V8 EFI araç için :

Bearmach BA2254 (ön), BA255 (arka) helezonları ( +2")
DeCarbon BA2249 (ön), BA2250 (arka) amortisör (+2")

kullanarak

BFG AT 275/70/16 lastik kullandık

Araç montaj sonrasında 10cm yükseldi.

Yükseltme uygulamadan önceki hali. Üzerindeki lastik ebadı 215/70/16
[attachment=1]

Yükseltme uygulandıktan sonraki hali. Çamurluk traşlamamış.Üzerindeki lastik 275/70/16
[attachment=2]

Yükseltme ve lastik değişiminden sonra araç artikülasyona girdiğinde çamurluğa nasıl sürttüğünü görmek istemiştik.
[attachment=3]

Arka çamurluktaki sürtmeyi engellemek için çamurluğun arka kısmı 3 cm traşlandı. İşlem sonrası fotosunu henüz çekmediğim için resimleri çekince eklerim.

img_0014_std_std.jpg

SL370324.jpg

SL370330.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,046
Kayıtlı Üye Sayımız
166,960
Kaydolan Son Üyemiz
iom44r

Çevrimiçi üyeler