Ynt: Land Rover Yükseltme ve Lastik Boyutu Tartışmaları
cihanülker' Alıntı:
inanamadım valla discolara 33 sığmıyormu işlem yapmadan ben 35 leri taktım hala küçük duruyor benim arabada , caster düzeltme filanda lazım değil ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D, çamurlukta tıraşlamaya gerek yok ,halada 3-4 cm kaldırma payım var ,onuda 38 lere saklıyorum ;D ;D, hemen kaçayım buradan LR ciler beni ayıklamadan ;D ;D
Ya abicim hala şu yol şeysilerini kıyaslıyorsunuz ya bizimle ;D ;D ;D ;D Şaka Şaka Açıklamasını yapayım müsade edersiniz, Başlık Landrover olduğu için;
Disco 1, Disco II , RR Classic, RR P38, Defender lerin tamamında kullanılan alt yapı sistemi aynıdır. Şöyleki;
- Ön ve Arkada sabit aks
- Ön ve arkada Helezon (P38 ve Disco II de Hava tüpü)
- Ön ve arkada Kurma kolu (ingilizler Buna önde radius arm, arkada Travelling arm diyorlar)
- Ayrıca arka dingil ortasından A şeklinde mafsallı bir kolla şasiye asılmıştır bunada A Arm diyorlar.
Bu sistem tüm ciddi arazi araçlarında kabul görmüştür, fakat bazı dezavantaj ve avantajlarınıda anlamak gerekir.
Dezavantajları
- Konforsuzluk, içinde arazi aracında oturduğunuzu hissedersiniz, çünkü yerden gelen darbeler tüm dingilde hissedilir.
- Salıncaklı sisteme göre kötü viraj alma kabiliyeti.(Viraj demirleri kullanılarak geliştitilebilir)
- Mecburi sürekli 4 Çeker zorunluluğu (Aksi halde araç yolda zaptedilemez)
- Diğer sistemlerin tümünden daha ağırdır.
Avantajları
- Bilinen en iyi arazi altyapısı.
- Diğer tüm sistemlre göre çok daha sağlam ve kırılmaz bir yapı.
- Zor arıza vermesi, Çok kolay tamir ve bakım yapılabilmesi.
- Özellikle aracın uçması gibi durumlarda stabilitesini koruyabilmesi.
- Engebeli araziye uyum sağlayarak yerle olan mesafeyi diğer sistemlere göre daha rahat koruyabilmesi.
- Kolay modifiye edilebilmesi.
- Yüksek artikülasyona uygun olması.
Bu sistemi kullanan araçlar;
- Sistemi ilk kullanan 70 yılların başında Road Rover (Daha sonradan adı Range Rover olarak değiştirildi)
- 1984 den itibaren LR Defender
- 1989 dan itibaren LR Discovery
- 1995 den itibaren Range Rover P38
- 1999 dan itibaren LR Discovery II
- 1979 dan itibaren Mercedes G Serisi
- Toyota LC vx 80 ve 105
- Suzuki Jimny
- Jeep GC bazı modelleri
- Jeep TJ
- Jeep Rubicon
Devamı gelecek..