Land Rover Yükseltme ve Lastik Boyutu Tartışmaları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan edaghan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 136
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 33,203
Ynt: Land Rover Yükseltme ve Lastik Boyutu Tartışmaları

edaghan' Alıntı:
235 85 16... arka tekerleğin arkasında 2-3cm kadar traşlama gerekir. Traşlama yaptırmak istemezseniz, 245 75 16 kullanın.

Engin bey, 245 75 16 takınca hiçbir şey yapmaya gerek kalmıyormu? Bende bu ebat taktım ama sürtme yapacakmı diye test etme fırsatım olmadı henüz.

Etiketler

edaghan' Alıntı:
235 85 16 olacak. önerilen lastiğin ebadına dikkat edin. Hem aracınızı hem de yeni lastiklerinizi iyi günlerde kullanın.

çok teşekkür ederim. yani aracın arka çamurluğun köşesinde keseceğim ve 85 lastik takabileceğim. müthiş. aracı getirip gerekli yükseltmeyi yaptıktan sonra burada sizinle resimlerini paylaşmak ben mutlu edecektir.

hsbasar' Alıntı:
Engin bey, 245 75 16 takınca hiçbir şey yapmaya gerek kalmıyormu? Bende bu ebat taktım ama sürtme yapacakmı diye test etme fırsatım olmadı henüz.

Sedat bey, daha önce 245 75 16 kullanan arkadaşlarda araçlarında traşlama yapana rastlamadım. En doğru cevabı Disco kralı Yavuz abi verebilir. ben kendi aracımda 235 85 16 kullandığım dönemlerde arka çamurluğun tekere bakan kısmını arazide yamultunca traşlamak gerekeceğine kanaat getirmiştim. şuan 265 75 16 kullanıyorum. 235 85 16'dan çap olarak çok az daha ufak bir lastik, traşlı discoda bir sürtme yapmıyor.

Tabii alınacak lastik boyutuna karar verirken öncelikle aracın yapısından ziyade, araba ile ne amaçlandığına bakmak lazım. Eğer ağır arazi yapmak değil de, ortalama tüm şartları destekleyen kamp, gezi, günlük offroad düşünülüyorsa, "bence" 235 85 16 en uygun boyut. daha büyüğü veya küçüğü değişik amaçlara hizmet edecektir.

engin abi traşlama yapılmış araçta 275/70/16 ile tek lastiği rampaya çıkartarak yaptığımız denemelerde son noktada bir sıkıntı olmadı

Ben ciddi bir off road yapmayı düşünmüyorum aracımla. Lastik olarak BF AT almak istediğimden 245 75 16 aldım.
Sonrada forumdan öğrendim 235 85 16 ebadının küçük bir traşlama ile kullanılabildiğini.
Aralarında 3.2 cm fark var bu da aracı 1.6 cm daha yükseltirdi. Önceden bilseydim 235 85 16 tercih edebilirdim.

235 / 85 / 16 alacağım karar verdim. sanırım sitede herkes federal couragia yı tavsiye ediyor değil mi ? kumhu kl71 de güzel görünüyor sizce ne yapayım...

285/70/16 yada 285/75/16 düşünüyorum allah bana kolaylık versin o zaman
:smiley:

altug onaran' Alıntı:
o da kolay sadece kesmeye karar vermek zor ;D

ya kesmeye başlarsam zaten az yada çok farketmez , kesmeden lastik takmaya kalkarsam o zaman sınırlanıcam.

Bridgestone Dueler M/T 673 - 265/75/16 bu lastiğide düşünmeye başladım kaç inc e denk geliyor bu ölçü?

Tempus' Alıntı:
ya kesmeye başlarsam zaten az yada çok farketmez , kesmeden lastik takmaya kalkarsam o zaman sınırlanıcam.

Bridgestone Dueler M/T 673 - 265/75/16 bu lastiğide düşünmeye başladım kaç inc e denk geliyor bu ölçü?

31.6" e denk geliyor

altug onaran' Alıntı:
31.6" e denk geliyor

bunun 33 lüğü işimi görür sanırım kesmeden de sığar 33 4 inc yükseltme ile büyük ihtimalle. ama kesmek gerekirse 35 takarım hazır kesmişken :D

altug onaran' Alıntı:
engin abi traşlama yapılmış araçta 275/70/16 ile tek lastiği rampaya çıkartarak yaptığımız denemelerde son noktada bir sıkıntı olmadı

lastiğin 31.15 inch. sürtmemesi normal... sorması ayıp, niye bu kadar geniş bir lastik tercih ettin?

Tempus' Alıntı:
bunun 33 lüğü işimi görür sanırım kesmeden de sığar 33 4 inc yükseltme ile büyük ihtimalle. ama kesmek gerekirse 35 takarım hazır kesmişken :D

şişştt sıranı bekle bakiim. ;D

aslında hobi garajı açmak lazım çamurluktan kestiğimiz alüminyumla garajın masrafları çıkar ;D ;D ;D

edaghan' Alıntı:
şişştt sıranı bekle bakiim. ;D

engin sen bana parçalar ayarla şimdiden eline geçerse en büyük sorun aslında güzel jant bulmak heralde
;D

Tempus' Alıntı:

Keisnlikle doğru karar, madem kesilecek direk 35 :D olması daha iyi

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,065
Kayıtlı Üye Sayımız
166,968
Kaydolan Son Üyemiz
Ramazan Turan

Çevrimiçi üyeler