Landrover Defender Hastalarına Müjde!!!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ta5da Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 147
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 55,007
Ynt: Landrover Defender Hastalarına Müjde!!!

Bu arada moral bozmak gibi olmasın ama, bugün Ankara Telekom Genel Müdürlüğü Polikliniğine iş amaçlı gittim. Araç işlerine bakan adam gittiğim arkadaşın kankası çıktı. Sordurdum, kesinlikle böyle bir satış olmadığını söylediler. Sadece 1-2 hafta içinde Kars'ta 96 model benzinli Fiberoptik aracı satılacakmış, başka da birşey yokmuş. Onların yalancısıyım, elçiye zeval olmaz ;D

Etiketler

hayırlısı olsun Umut... bakarsın sen de bir tane alır, toyotayı defenderın içine parkedecek kadar bir alana kavuşursun.

keşke gerçek olsa... Discosit sahibi olarak garajımda bir de Defender olmasını isterdim... ama zor. bu tarz bir ihale olacağını sanmıyorum.

Arkadaşlar şuan bu ihalenin şartları onayda bekliyormuş. Mutlaka nisan ayının 20 si ile 1 Mayıs arasında gerçekleşecek.Bende bu ihaleyi bekliyorum bu haber emin bir kaynaktan bilginiz olsun.

02 Nisan 2009 perşembe sırf bu ihale ilanı için ankaraya gittim ve ilgili genel müdür yardımcısı akrabağımı ziyaret ettim. bu bilgiye ulaştım. yani ben bekliyorum ve nisan ayının 20 sinde belirlenecek ihaleyi beklememi önerdi mutlaka buradan bir araç alacağım araç sayısı 300 ve %90 araçların TDİ motor.

Eğer gerçekleşirse başlıktaki gibi gerçekten müjde demektir.

ta5da' Alıntı:
02 Nisan 2009 perşembe sırf bu ihale ilanı için ankaraya gittim ve ilgili genel müdür yardımcısı akrabağımı ziyaret ettim. bu bilgiye ulaştım. yani ben bekliyorum ve nisan ayının 20 sinde belirlenecek ihaleyi beklememi önerdi mutlaka buradan bir araç alacağım araç sayısı 300 ve %90 araçların TDİ motor.

Dört gözle haber bekliyoruz...

mu7y' Alıntı:
Nisan ayı ihaleleri

15 Nisan 2009
http://www.mkehurdasan.com.tr/150409.htm

21 Nisan 2009
http://www.mkehurdasan.com.tr/210409.htm

22 Nisan 2009
http://www.mkehurdasan.com.tr/220409.htm

29 Nisan 2009
http://www.mkehurdasan.com.tr/290409.htm

yavaş yavaş 1993 model araçlara gelinmiş... 2-3 seneye TDI'lar düşer. hala 3500 TDI motorlu def'in satışa çıkacağına inanmıyorum... gelsin. hemen bir tane kapacağım. ;D

300 adet aracın 270 tanesini esnaflar alır. Geri kalanını ise çok yüksek fiyata land sahibi olmak isteyenler alır. Ne yazıkki bu ihalede durum böyle olacak gibi. :(

Bu konu aklıma gelip bende sormuştum toplu bir kişiye satış varmı diye olmayacağını ozaman niye ihaleye çıkalım bir kişiyi çağırırız ve işi bitiririz demişlerdi. Telekom da kar amacını düşüneceğine göre telekomunda işine gelecektir açık artırma şeklinde satmak. MKE den 5000-6000 TL bedelle alacağın bir aracı burdan 8000-10000 TL alırsın hiç olmazsa toplama derdinden kurtulursun çünkü araçların çoğu gerçekten çok temiz ve kontağı aç çalıştır ve bin git şeklinde.Araçlar TDİ motor ve çoğuda 110 luk çok az bir kısmı benzinli imiş.

"Bu konu aklıma gelip bende sormuştum toplu bir kişiye satış varmı diye olmayacağını ozaman niye ihaleye çıkalım bir kişiyi çağırırız ve işi bitiririz demişlerdi. Telekom da kar amacını düşüneceğine göre telekomunda işine gelecektir açık artırma şeklinde satmak. MKE den 5000-6000 TL bedelle alacağın bir aracı burdan 8000-10000 TL alırsın hiç olmazsa toplama derdinden kurtulursun çünkü araçların çoğu gerçekten çok temiz ve kontağı aç çalıştır ve bin git şeklinde.Araçlar TDİ motor ve çoğuda 110 luk çok az bir kısmı benzinli imiş."

Bu işin ticaretni yapanlar toplu olarak almasalar bile her aracın ihalesine girip araçların büyük bir kısmını alacaklardır. 300 araçlık bir partide 3-5 milyar yükseğe almaları onlar için sorun olmaz. Ama bizler gibi bir araç alıp toplatmak isteyenler için bir aracı 3-5 milyar fazlaya almayı göze almak zor olsa gerek. İhaleye girmeden esnaflarla bir görüsme yapılırsa onlar sizin istediğniz araçları size bırakırve diğer araçların fiyatının yükselmesini engelliyebilirler. tasıste girdiğim ihalelerin birinde 2500 tane 10-15 partilik motorsikletlerin bir partisini bile bana bırakmadılar. Ama toplamda yükseltiğim fiyatlarla 5-6 bin lira zarar ettiler. Düzenin nasıl işlediğini ihale bittikten sonra bana açıkladılar. Baştan söyleseydin sende alırdın bizde zarar etmezdik dediler. :smiley:
Girdiğim diğer ihalerle gidişatın nasıl olduğunu kıyısından köşesinden öğrendim. 92 model ambulans kasa 81 km deki 110 defender ı 2-3 yıl önce 2 bin ytl ye aldım. Aracı karavana çevirip ruhsata işlettirince tahmini maliyetin çok üstünü çıktı.

para mara olmasada 300 tdi için borç bulup alacağım piyasadsa 20 30 bin lira 15 16 alsam kar 5 6 tıda kaporta boya filan ama istediğim gibi bir araç olur artık kamyonlar sollamaz beni

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,029
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
Kobi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR