Lastik seçimi ???

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan rauf_468 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,936

rauf_468

4X4 TOYOTA HILUX 2.5 D-4D !
Yer
Konya
Web
www.celebilerhidrolik.net
2007 model 2.5 D-4D 4x4 Toyota Hilux için lastik almak istiyoruz.Fakat bir karara varabilmiş değiliz.
Aracı %70 normal yol,% 30 yol dışı kullanmaktayız.Ama çamur ve karda kalmayıda hiç istemiyoruz.
Aracın satandart lastik boyutu 255x70xR15 ve lastikte hafif oynama yapabiliriz, aracın biraz daha yükselmasi acısından,265x70xR15 yada 31x10.5xR15(bu ölçü araca olur mu,tam turda teker değer mi değmezmi bilmiyorum ama ??? ) gibi...

Marka olarak Bridgestone A/T 694,BF Goodrich All-Terrain T/A KO,Good Year Wrangler AT/SA,Lassa Competus A/T gibi lastiklere baktım.Ama bi karara varamadım. ???

Aracım; http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=53818.msg608117#msg608117

Düşüncelerinizi ve Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.Şimdiden Teşekkürler...

Etiketler
Ynt: Lastik seçimi ???

rauf_468' Alıntı:
2007 model 2.5 D-4D 4x4 Toyota Hilux için lastik almak istiyoruz.Fakat bir karara varabilmiş değiliz.
Aracı %70 normal yol,% 30 yol dışı kullanmaktayız.Ama çamur ve karda kalmayıda hiç istemiyoruz.
Aracın satandart lastik boyutu 255x70xR15 ve lastikte hafif oynama yapabiliriz, aracın biraz daha yükselmasi acısından,265x70xR15 yada 31x10.5xR15(bu ölçü araca olur mu,tam turda teker değer mi değmezmi bilmiyorum ama ??? ) gibi...

Marka olarak Bridgestone A/T 694,BF Goodrich All-Terrain T/A KO,Good Year Wrangler AT/SA,Lassa Competus A/T gibi lastiklere baktım.Ama bi karara varamadım. ???

Aracım; http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=53818.msg608117#msg608117

Düşüncelerinizi ve Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.Şimdiden Teşekkürler...

70 asfalt
30 toprak
fakat
camurda kalmayacak
karda kaymayacak
bence mümkünse sesde cıkarmasın

bunlara uyan lastik varsa bende öğrenirsem sevinirim

Öncelikle bu konuyu bir incelemenizi tavsiye ederim: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=58.0

Yazınızda belirtmiş olduğunuz bütün lastikler asfaltta ve hafif arazide işinizi görür. A/T arıyorsanız Cooper'lara da bir bakın: http://www.cooperlastikleri.com
Ama çamurda kalmayalım, karda kaymayalım, kumda batmayalım, asfaltta da yağ gibi akalım türü lastikler henüz bilim kurgu filmlerinde işlenen bir konsept olmaktan öteye gidemedi
En çok tercih edilen AT lastiklerden biri olmasına rağmen konunun uzmanları bu lastiğin su tahliye kanallarının olmadığını ve artık demode olduğunu söylerler. Bir dönem BF Goodrich kullandım. Asfaltta ve hafif arazi koşullarında oldukça konforlu ve sessiz bir lastiktir. Ben satıcı değil kullanıcıyım :smiley:

31x10.5x15 lastikler aracınızın standart ölçüsü olan 255 70 R 15'ten 2 inch daha büyük çapa sahip. Lastikler sığar mı sığmaz mı konusunu ise Toyota sahibi arkadaşlar açıklayacaktır ama zor kuşullarda lastiklerin bir yerlere sürtmesi muhtemeldir. Şahsi görüşümü sorarsanız çamurda kalmayalım diyorsanız süspansiyondan bir kaç inchlik bir yükseltme hem lastiklerin daha rahat hareket etmesini hem de aracınızın arazide daha rahat ilerlemesini sağlayacaktır. Yanlış bilmiyorsam Hilux'larda ön süspansiyonda torsiyon çubuğu mevcut, bir kaç cm'lik yükseltme işlemi oldukça basit bir şekilde halledilebilir.

Teşekküler.
Ben aracı yükseltmeyi düşünüyorum fakat aracın viraj dönme performansı ve yolda oynamasını etkilemesinden korktugum için çekiniyorum yükseltmekten.Sanırım 265x70xR15 lastik takıcam.
Birde Torsiyonlardan nasıl yükseltiliyor acaba?

Bu araçların viraj performansları zaten ortada. Yükseltmeseniz de standart hali ile dikkatli olmanız gerek. Bir kaç cm'lik değişikliğin aracın dengesinde korktuğunuz kadar önemli değişikliğe yol açacağını sanmam.

Benim aracıma 3 inch yükseltme uygulandıktan sonra offsetli jantlarla tekerlek iz açıklığının artmasını sağladık. Böylece viraj performansındaki kayıpları da asgariye çekmeye çalıştık.
Torsiyon çubuklarından araç yükseltme uygulamasının nasıl yapıldığını izleyemedim. O yüzden çok açıklama yapamayacağım. Ustanızın kolaylıkla yapabileceği bir uygulama.

rauf_468' Alıntı:
Teşekküler.
Ben aracı yükseltmeyi düşünüyorum fakat aracın viraj dönme performansı ve yolda oynamasını etkilemesinden korktugum için çekiniyorum yükseltmekten.Sanırım 265x70xR15 lastik takıcam.
Birde Torsiyonlardan nasıl yükseltiliyor acaba?

rauf_468' Alıntı:
Ben orjinal jantları değiştirmek istemiyorum ama daha farklı nasıl arttırabilirim iz genişliğini?

Rauf bey bi mesajlarınızı tekrar okuyun...bu mesajlar içinde neler istediğinizi ayrı bir kağıda not edin...bir de ayrı bir kağıda neler istemediğiniz not edin....çıkan sonuç: aracınız sakın ellemeyin öyle kalsın, 2 tane araç alın birini arazide kullanın birini asfaltta başka yolu yok isteklerinizin...

bu iş yada tüm şeyler şöyledir, bi tarafa yaklaştıkça diğer taraftan uzaklaşırsınız...
araziyi bi kenara bırakalım...performans aracı istiyorsanız, konfordan uzaklaşırsınız, konfor arttıkça o motor hacminden verimlilik düşer...
siz diyorsunuz ki arabam sıfırdan yüze 4 saniyede çıksın ama konfor değişmesin eksoz bağırmasın bu sürate çıkarken de koltuğa yapışmayım...yok öyle bi dünya....

araçla araziye girecekseniz, ve arazide de rav4---crv peşimden gelmesin diyorsanız iy bir çamur yani MTi lastik, uygun yükseltme gibi off-road donanımını aracınıza uygun şekilde aplikasyonunu yapacaksınız...ve normal yolda 140 kullandığınız yerde 100 le gideceksiniz...yani feragat olmadan ödül yok...taviz vermeden hedefe ulaşamazsınız...

haaa eğer sıkı off-road yapmak istiyorum diyorsanız zaten aracınız yanlış seçim...
benim arka bagaja ihitiyacım var illa diyorsanız aracınızı yükseltin 2 takım jant lastik kullanın...biri asfaltta sürate izin veren geniş taban 20-22 inc civarı olur biri de 16'' çamur lastiği takılı olur...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,068
Kayıtlı Üye Sayımız
166,968
Kaydolan Son Üyemiz
Ramazan Turan

Çevrimiçi üyeler