Litvanya: Bir masal ülkesi...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan edebiyatçı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 67
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 30,363
Ynt: Litvanya: Bir masal ülkesi...

Aşağıdaki fotoğrafı gece saat on gibi çektim. Hava hala çok aydınlıktı.Onbirden sonra kararmaya başlıyor.Sabah 4 gibi de tekrar aydınlanıyor.21 haziranda neredeyse hiç hava kararmıyormuş.O gün bütün ülkede şenlikler oluyormuş.Sabaha kadar sokaklarda dans ediyorlarmış.Bir daha buralara yolum düşerse bu tarihe denk getirmeye çalışacağım. Kışın 3-4 saat gündüz oluyormuş.Sabah ondan sonra hava aydınlanıyormuş. Alışkın olmayınca insana çok zor geliyor.Erken yatmayı seven bir aile olarak daha hava kararmadan uykumuz geldi.

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

IMG_3777 (Large).jpg

IMG_3790 (Large).jpg

IMG_3801 (Large).jpg

P1000468 (Large).jpg

IMG_3751 (Large).jpg

Etiketler

Aşağıdaki binanın üzerindeki taşlara KGB tarafından öldürülen insanların isimlerini yazmışlar.

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

IMG_3758 (Large).jpg

IMG_3759 (Large).jpg

IMG_3745 (Large).jpg

IMG_3760 (Large).jpg

IMG_3773 (Large).jpg

İlk fotoğraftakiler sokakta dans eden bir grup insan. Yoldan geçenler bir süre peşlerine takılıp oynuyorlar,sonra yollarına devam ediyorlardı. İki saat sonra aynı yoldan dönerken hala dans ettiklerini gördük.
İkinci fotoğraftakiler ise tiyatro oyuncuları.

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

IMG_3765 (Large).jpg

IMG_3794 (Large).jpg

IMG_3902 (Large).jpg

IMG_3772 (Large).jpg

IMG_3771 (Large).jpg

Vılnıus Katedralinde pazar ayini izledik.Kilise Sovyet döneminde 1989 yılına kadar galeri olarak kullanılmış.Bu Roma Katolik Katedralinin tarihi Hristiyanlık öncesi Baltık Pagan zamanına kadar gidiyormuş. Ama asıl mimari şeklini 18.yy'daki yenileme ile kazanmış. Özellikle tavan süslemesi harikaydı.

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

IMG_3831 (Large).jpg

IMG_3836 (Large).jpg

IMG_3823 (Large).jpg

IMG_3822 (Large).jpg

IMG_3821 (Large).jpg

Katedralin arkasında küçük bir parkın içinde Gedimino kalesi ve müzesi bulunuyor. Tepesine çıkılıp kuş bakışı şehir seyrediliyormuş ama biz çıkmadık. Hem yorulmuştuk hem de bizi gezdiren arkadaşımız kışın görüntünün güzel olduğunu yazın ağaçlardan hiçbir şey gözükmediği söyledi.Aşağıdaki kale.

[attachment=1]

Şehrin içinde bir de Üç Haç Tepesi var.Vaktiyle öldürülen üç rahibin anısına dikilmiş.Tepeye ilk haç 17.yy'da dikilmiş ama Stalin döneminde kaldırılmış.1988 yılında tekrar yerine konulmuş.

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

IMG_3943 (Large).jpg

IMG_3941 (Large).jpg

IMG_3939 (Large).jpg

IMG_3905 (Large).jpg

Büyük katedralin tam karşısındaki Gedimino Caddesi günün belirli saatlerinde ve pazar günleri trafiğe kapatılıyormuş. Pazar günü caddeye bir de pazar kurulmuş. Yöresel ürünler,el işleri,amber denilen sarı taştan yapılmış takılar,ahşap oyuncaklar vs. pazarda yer alıyor.

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

IMG_3813 (Large).jpg

IMG_3770 (Large).jpg

IMG_3857 (Large).jpg

gerçekten insanın hemen gidesi geliyor teşekkürler resimler için..

bu ülkede yaşayanların borcu varmı yarın ne olacak diye düşünen varrmı terör varmı dünyanın en pahalı akaryakıtı varmı sokak ortasında kurşunlama varmı yok bu bile yeterli doğal güzellikleri geçtim zaten !

canakkus' Alıntı:
gerçekten insanın hemen gidesi geliyor teşekkürler resimler için..

Ben de giderken bu kadar güzel olabileceğini bilmiyordum.Umarım bir gün siz de gidersiniz. Ama kışın gitmeyin göz bebekleriniz bile donuyormuş.

darktreys' Alıntı:
bu ülkede yaşayanların borcu varmı yarın ne olacak diye düşünen varrmı terör varmı dünyanın en pahalı akaryakıtı varmı sokak ortasında kurşunlama varmı yok bu bile yeterli doğal güzellikleri geçtim zaten !

Kasım bey insanın olduğu her yerde mutlaka sorunlar var. Dışarıdan bakınca her yer güzel. Örneğin bu ülkenin tarihine bakınca ne kadar sıkıntılı bir millet olduklarını görebilirsiniz. Tarih deyince öyle yüzlerce yıl gitmeye gerek yok 20 yıl öncesi yeter.Daha 1990'da bağımsız olmuşlar.Öncesi Kızıl Ordu işkenceleri ile dolu. Felaket pahalı bir yer. Sadece 2 ay o da yarım yamalak yaz olduğu için neredeyse hiçbir şey yetişmiyor.Her şey dışardan geliyor bu yüzden çok pahalı. Mesela kilosu 14 liradan kiraz aldık.Üstelik gelirleri de çok düşük. Etnik sorun bu ülkede de var. Ruslarla yaşamaktan hiç hazzetmiyorlar.Dini problemleri de bir o kadar sıkıntı. Katolik Ortadoks savaşından yıllarca kan akmış. Adamların üç buçuk milyon nufusu var bir sürü sorunu var biz 80 milyon ile mutlaka sorun yaşacağız. Her çeşit insan var.Yine de dünyanın en yaşanası ülkelerinden birinde yaşıyoruz. Diyeceğim nereye gitseniz can acıtan bir sürü hikaye dinlersiniz. Bir yıl Kosova'da yaşayana kadar ben de ülkemdeki sıkıntılardan çok bunalmıştım. Ama o insanların hayatlarını, siyasi iktidarsızlığın ne demek olduğu,etnik ayrımcılığın ne boyutlara gelebileceğini ve fakirliği görünce bin şükürle döndüm ülkeme. Öğretmen maaşından şikayet edrdim hep ama orada öğretmenlerin 150 euro aldıklarını ve görünce artık şikayet edemiyorum.
Bu güne kadar Amerika'dan Çin'e 24 ülke gördüm. Her seferinde bu ülkede yaşadığıma şükrederek geri döndüm. Nedense hep kötü tarafından bakıyoruz hayata. En pahalı benzini kullandığımız için gezmeyi seven biri olarak ben de çok muzdaribim ama en ucuz ve bol sebzeyi yediğimiz için de çok memnunum.Hem karın doyurmak gezmekten daha hayati bir ihtiyaç :smiley: Nereye gidip yerleşseniz hep bir yabancı olarak yaşayacaksınız. Kendi gettonuzun içinde yine aynı hayatı süreceksiniz yine arkanızda bırakacaklarınızdan uzaklaşamayacaksınız.Ülkenizin sıkıntıları yine size sıkıntı verecek. Her ülkede olduğu gibi bizim de bir çok sorunumuz var ama terketmek yerine düzeltmeye çalışmak lazım.Umarım bizim çabalarımızla çocuklarımız çok daha güzel bir ülkede yaşar.

Vılnıus'ta 48 tane büyük kilise varmış.Hepsinin mimarisi birbirinden güzel.İnsan gezerken hangisinin fotoğrafını çekeceğini şaşırıyor. Farklı hristiyan mezheplerine ait kiliseler adım başı sıralanmış. Rus Ortodoks Kilisesi, Yunan Ortodoks Kilisesi, Yunan Katolik Kilisesi, Cizvit kilisesi.... Hepsi sanki birbiri ile yarışmak için yapılmış. Bir çoğunu ağaçların arasında kaldığı için fotoğraflayamadım.

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

IMG_3938 (Large).jpg

IMG_3863 (Large).jpg

IMG_3830 (Large).jpg

St. Anne Kilisesi Gotik tarzda yapılmış çok güzel bir kilise.Vılnıus'u fetheden Napolyo'nun bu kiliseyi gördüğü zaman güzelliğine vurularak şöyle dediği rivayet olunur:" Bunu avuçlarımın içerisine alabilmiş olsaydım, hiç yorulmaz ta Paris'e kadar taşırdım."

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

IMG_3929 (Large).jpg

P1000470 (Large).jpg

P1000475 (Large).jpg

IMG_3911 (Large).jpg

IMG_3908 (Large).jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.