LR Defender 110

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tango Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 392
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 81,704
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: LR Defender 110

Transporter' Alıntı:
Sevgili arkadaşlar,bende bir 110 kullanıcısı olarak size bir öneride bulunacagım..Bugün türkiye şartlarında parçası en ucuz araç defender'dir..

Konuya kısmen yabancı biri olarak küçük bir düzeltme yapma ihtiyacı duydum...
TR şartlarında parçası en ucuz arazi aracı tahminimce lada nivadır...
Lakin farklı segmentlerde derseniz bir şey diyemem, mesajda tüm arazi taşıtları baz alınmış olarak algıladım...

Etiketler

Taiga haklısın valla..Kusura bakma 6 yıl zevk ile lada kullanmış biri olarak bunu atlamışım..Kızdım kendime dogrusu..Bu 110 unutturdu bize ilk göz agrımızı. :mad: :mad: :mad:..Hemen eskilerden bir resim atıyorum ladam ile ilgili

gb001.jpg

Aman Hocam,
Ne kusuru...Öyle şey mi olur...
Bu arada aracı yıkamanın en kolay yolu sanırım bu... :D

Birden abi öyle güzel özetlemişsiniz ki Defender ın sevenleri adına ne ifade ettiğini ağzınıza sağlık diye bağırdım içimden ;)
Kimse Defender ın dizayn harikası yada dünyanın en kulanışlı aracı olduğunu iddia etmiyo zaten.
Bu iş için aşk gerek sanırım defender adına söylenebilecek en son söz de bu olmalı(AŞK)

Kahraman bey Unimoguda dinlemek isteriz zira bundan sonraki adım o olabilir anca...Onada hayranımda..TPAO dan beklemedeyim..

Elimden geldiğince anlatayım:
1-aracın agırlığı 3000+ kg motoru 60 gibi bir beygir. 6 silindir benzinli. 100 km de 40 litre benzin yakar..düz yolda araziye girerseniz bir depoyu 1 saatte içer...
2-sürati max 60 km..bütün yürüyen aksamında sesler gelir..motordan tekerleklere güç transferi için yüzlerce dişli vs. vardır gücün yarısı buralarda harcanır. tekerleklere birşey kalmaz.
3-makinada hiçbir tadilat yapamazsınız.Şazıman değiştiremezsiniz,diff.değiştiremezsiniz .Belki zorla motor değiştirirsiniz işte o kadar.
4-şanzımanı acaiptir .Böyle şey olmaz.Anlatılamaz ..inanılmaz felakettir.Vites değiştirmek için tek el yetmez .abartmıyorum .Vites kolunu iki elinizle tutarak vites değiştirirsiniz.Mike Thyson iseniz sorun değil.
5-Arazide güç zayıflıgı nedeniyle belli hızı üzerine çıkamadığınızdan DEFENDER le kaptırarak cıkacagınız bir tepeyi bu alet çıkmaz.Zemin sağlamsa lastikler tutunursa tork gücüyle çıkar.Ön arka mekanik diiflockları iyi çalışır.Bu diğer arazi araçları için de geçerli.
6-Yerden yüksekliği tek avantajı.diff.leri küçuk ve yüksek olduğundan çamura daha zor batar.Battımı da bırakın gidin.Sizi kimse kurtamaz yaza gelir alırsınız..
şimdilik bu kadar yeter mİ??

sevgilerimle

Kahraman Bey anlattıklarınızın çoğuna katılmıyorum.Herhalde ya çok kısa süreli bir deneyiminiz oldu , ya da kulaktan dolma bilgilere sahipsiniz.

Kulaktan dolma olamaz çünkü araç bir sene bende kaldı evraklarının kopyaları bende saklı .Ayrıca jandarma trafikten ceza yazmışlar makbuzu da duruyor.ararsam bulurum.
Lütfen katılmadığınız maddeleri yazarsanız yanlışlarımı düzeltirim..

Not.benim alet 1974 model idi yenilere söylenecek birşey yok. Hidrolik direksiyonlu ve westinghaus frenli idi. Yürür halde yedek şanzumanı dahil 2.500.- YTL ye sattım .ve cok sevindim.
selamlar.

Kahraman Bey ben hiç kullanmadım ama tüm anlattıklarınıza ragmen o bir unimogdur sonuçta ve beni cezbediyor..Herhalde kendi kendime eziyet etmekten hoşlanan bir yanım varki bu tür araçlardan hoşlanıyorum..Şimdi TPAO da görüyorum sevimli tipi olan moglar modelini Nadir abi söylesin..Otobanda falan denk geliyor bazen adama musallat oluyorum bi önünde bi arkasında giderek..Kasasında karavan olan ve arkasında romorklu tekne çeken bir unimog hayallerimin arasındadır..

Kahraman Bey 33 sene okadar eski sayılmazki?..Hadi alman arabası olmasa anlıyacagımda..Adamlar 2. Dünya savaşında 1100 adet denizaltı indirmişler denize..Binlerce uçak yapmışlar,vede tank..Ve hepside teknolojik olarak çagın ilerisinde olmuş..Ve 45 den 75 yılına kadarda 30 sene geçmiş..Yani ben biraz düz mantık yürütüyorumda..Aklım almıyor..

Kahraman Bey , biz 4x4 severler ile araçları arasında ( özellikle unimog , defender , Cj , niva v.b sahipleri ) arasında zamanla çok sıkı bir gönül bağı oluşmuştur.Bunlar bekarlar için sevgili , evliler için 2.ci eş gibidir.En azından benim için öyle.O nedenle bilgisizce ve çok kısa edinilmiş tecrübelerle buraya gelip araçlarımızı '' rezil '' diye tanımlamanızı yadırgıyor ve de kınıyorum.
Anlattığınız her maddeye bir anti tez koyabilirim.Ama buna gerek görmüyor ve bir unimog sever olarak üzüldüğümü söylemek istiyorum.Bu güne kadar forumdaki hiçbir 4x4'ü rezil diye nitelemedim.
Ayrıca sizin 2 elinizle beceremediğiniz vitesi hanım üyelerimizden NoRiskNoFun ) Sibel tiptronic gibi kullanır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,072
Kayıtlı Üye Sayımız
166,822
Kaydolan Son Üyemiz
burhand

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri