Transporter
Kamp III
Ynt: LR Defender 110
valla nadir abi laf aramızda benim 110 u hanım kumam diye lanse ediyor gelen gidene

valla nadir abi laf aramızda benim 110 u hanım kumam diye lanse ediyor gelen gidene
Madem öyle ben de elimden geldiğince cevap vereyim kendi adıma;TA2BE' Alıntı:Elimden geldiğince anlatayım:
1-aracın agırlığı 3000+ kg motoru 60 gibi bir beygir. 6 silindir benzinli. 100 km de 40 litre benzin yakar..düz yolda araziye girerseniz bir depoyu 1 saatte içer...
2-sürati max 60 km..bütün yürüyen aksamında sesler gelir..motordan tekerleklere güç transferi için yüzlerce dişli vs. vardır gücün yarısı buralarda harcanır. tekerleklere birşey kalmaz.
3-makinada hiçbir tadilat yapamazsınız.Şazıman değiştiremezsiniz,diff.değiştiremezsiniz .Belki zorla motor değiştirirsiniz işte o kadar.
4-şanzımanı acaiptir .Böyle şey olmaz.Anlatılamaz ..inanılmaz felakettir.Vites değiştirmek için tek el yetmez .abartmıyorum .Vites kolunu iki elinizle tutarak vites değiştirirsiniz.Mike Thyson iseniz sorun değil.
5-Arazide güç zayıflıgı nedeniyle belli hızı üzerine çıkamadığınızdan DEFENDER le kaptırarak cıkacagınız bir tepeyi bu alet çıkmaz.Zemin sağlamsa lastikler tutunursa tork gücüyle çıkar.Ön arka mekanik diiflockları iyi çalışır.Bu diğer arazi araçları için de geçerli.
6-Yerden yüksekliği tek avantajı.diff.leri küçuk ve yüksek olduğundan çamura daha zor batar.Battımı da bırakın gidin.Sizi kimse kurtamaz yaza gelir alırsınız..
şimdilik bu kadar yeter mİ??
sevgilerimle
Transporter' Alıntı:Haa ayrıca kaplumbaga vosvosuda çok severim..Onuda belirtmeden geçemem..Olsa zevkle biner o subap sesini ninni gibi dinlerim..80 ide geçmeye çalışmam etrafı seyrede seyrede giderim..Zevk işte
![]()
ironman' Alıntı:yeni üye olmuş biri (kahraman bey)için fazla ağır olmadımı mesajlar. ???