LR Defender 110

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tango Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 392
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 81,702
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: LR Defender 110

merhabalar birkaç gün önce 87 model bir land rover defender 110 aldım. bu benim ilk arazi aracım. almadan önce maslak'da hüseyin usta'ya da gösterdim. o da temiz olduğunu söyledi. ama araç aldığımın ikinci günü arızalandı. marş bastığı halde motor çalışmıyordu. motokar'dan bir usta gelip çalıştırdı. ama şimdi de koca land rover 10 derece eğimli yokuşları çıkamamaya,1 viteste bile gaz yemeyip yığılarak küt diye stop etmeye başladı.teslim almadan önce lr yetkili servisinde bakımdan geçmişti güya...
şimdi bu sorun için motokar'a götüreceğim aracımı. ama çok yüklü bir tamir masrafı çıkarır mı diye de endişe ediyorum... bu konuda bir fikri olan varsa ve beni aydınlatabilirse çok sevinirim...

Etiketler

Size Oktay ustayı tavsiye ederim, çok iyi bir LR ustasıdır, bizim siteden kendisi, eski araçları Motokar gibi yerlere götürmeniz pek doğru olmaz, çıkma parça bulmazlar, efektif çözüm üretmezler, bizim araçlar full mekanik, bir çok arızanın çok basit ve ucuz çözümleri illa ki bulunuyor, Oktayın cebi 0532 420 84 63, Motokarın 2 üst sırasında yeri

earthboundmisfit' Alıntı:
merhabalar birkaç gün önce 87 model bir land rover defender 110 aldım. bu benim ilk arazi aracım. almadan önce maslak'da hüseyin usta'ya da gösterdim. o da temiz olduğunu söyledi. ama araç aldığımın ikinci günü arızalandı. marş bastığı halde motor çalışmıyordu. motokar'dan bir usta gelip çalıştırdı. ama şimdi de koca land rover 10 derece eğimli yokuşları çıkamamaya,1 viteste bile gaz yemeyip yığılarak küt diye stop etmeye başladı.teslim almadan önce lr yetkili servisinde bakımdan geçmişti güya...
şimdi bu sorun için motokar'a götüreceğim aracımı. ama çok yüklü bir tamir masrafı çıkarır mı diye de endişe ediyorum... bu konuda bir fikri olan varsa ve beni aydınlatabilirse çok sevinirim...

deep in yazdıklarına ek bilgi :
23. sokakta dükkan numarası yok adı var onuşoto :smiley:

bir sorum da bullbar konusunda olacak...
çok da detaylı olmayan bir bull bar için eğer orjinal bearmach ürünlerini tercih edersek 700 ytl civarı bir parayı gözden çıkartmak gerekiyor...eminim ki bunu türkiye'de çok iyi yapan ustalarımız vardır. bu konuda istanbul'dan başvurulacak bir usta ismi ve tahmini fiyat skalası bilgisi verebilecek biri varsa çok mutlu olurum...

yanıtlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim...

Orhan usta var, çok temiz ve kaliteli iş yapar ama biraz zaman problemi var, 1 hafta derse 3-4 haftayı gözden çıkarın :smiley:
Onuş Otoya gidin sizi yönlendirir, tahmini olarak 400-500 YTL civarına çıkar sanırım, ama siz yine kendisiyle görüşün

yıllarca hayranlıkla takipçisi olduğum ve tam bir taş fırın aracı olan l.r defender 2008 prototip çizimleriyle resmen beynimden vurdu beni.bu konuda siz değerli büyüklerim ne düşünürsünüz bilemiyorum ama bu çizimler insanı defender dan soğutur bence.

www.motorpasion.com/tag/land+rover+defender
umarım bu ateşli aygırın genleriyle oynanmaz da daha uzun yıllar aynı formda biz land çilere hitabetmeyi başarır.

Bence gayet şık olmuş, hem modern bir görüntü kazanmış hem de köşeli hatlarını kaybetmemiş, başarılı buldum
Sonuçta 1984 ten beri değişmeyen Defender'ın artık kabuk değiştirme zamanı gelmişti
Asıl soru işareti bence iç kısmında, kokpit nasıl olacak? sadeliğini yitirecek mi yoksa bir sürü elektronik zımbırtı ile mi dolacak? TC gibi sistemlerle donatıp Defender görünümlü bir Disco 3 mü yaratacaklar?

Ben bu çizimleri 2 sene önce görmüştüm yaa... bencede fena olmamış.. Aynı sayfada suda yüzen bir 110 var, landların (landcıların) suyun altından gitmelerini kıskanıyorum yaa. Mert senin bu dalgıç tüplerinde kaç bar basınç var? Bitane benim Cj'e uygulasak, suyun altından gider mi?

doğuşlu' Alıntı:
yıllarca hayranlıkla takipçisi olduğum ve tam bir taş fırın aracı olan l.r defender 2008 prototip çizimleriyle resmen beynimden vurdu beni.bu konuda siz değerli büyüklerim ne düşünürsünüz bilemiyorum ama bu çizimler insanı defender dan soğutur bence.

www.motorpasion.com/tag/land+rover+defender
umarım bu ateşli aygırın genleriyle oynanmaz da daha uzun yıllar aynı formda biz land çilere hitabetmeyi başarır.

Bende çizimleri beğenmedim , sanki pathfinder veya Patrol gibi göründü bana , bunlarda kötü araçlar değil ama Defender Defenderdir bence karakteriyle fazla oynamamak lazım , ortaya güzel bir araç çıkabilir ama bu asla defender olmaz.

Selamlar

Orkuncum, sualtından gitmek istiyorsan senin araca önce dizel motor uygulamamız lazım :smiley:
sonra şarj dinamosunu ve sigortaları izole ettikten sonra dalış tüpüne bir regülatör bağlayıp şnorkel çıkışına monte edicez, sonra suya girerken sistem regülatörü free flowa geçirecek (10 bar hava sanırım yeterli olur) ve şnorkel çıkışını kapatıp tüpe çıkışı açacak ve tüp yettiği kadar (hacime göre 5-10 dk.) sualtında seyehat edersin nasıl ama? Zihni Sinir projesi gibi oldu :smiley:

Jeepcj7' Alıntı:
Ben bu çizimleri 2 sene önce görmüştüm yaa... bencede fena olmamış.. Aynı sayfada suda yüzen bir 110 var, landların (landcıların) suyun altından gitmelerini kıskanıyorum yaa. Mert senin bu dalgıç tüplerinde kaç bar basınç var? Bitane benim Cj'e uygulasak, suyun altından gider mi?

Valla tam zihni sinir projesi, bu arada Maslak san Doğuş Power Center'da (alışveriş merkezi).. uygulamalarla zihni sinir sergisi var fena koptuk geçen.... Şaka bir yana snorkel düşündük cj'e ama ateşlemenin izolasyonu zor.... ordunun amfibik operasyonlar için kiti var ondan bulmak lazım :(

Reo ya uygulamışlar, hem de 50li 60lı yıllarda, çok ilginç, araç 4-5 m. derinlikten gidiyor, şnorkel oldukça uzun, herhalde altında çok güçlü bir fan var, ciddi basınç farkı var çünkü havanın aşağıya gidişi kolay olmaz
videolarda var

http://www.gezenbilir.com/index.php/topic,1218.20.html

2008 yılı itibari ile Otokar'ın Yeni Defender'i üretip nihai müşteriye parakende satmaya başlayacağını duydum. Ne kadar doğrudur bilmiyorum.
Nette araştırdım biraz şekli şemali pek değişmemiş. Kabini daha rahat daha ergonomik yapmaya çalışmışlar. Dışarıdan da güzel görünüyor. Lacivert ve siyah yakışmış.
2,4 litre 4 silindir dizel motor ford'dan. Şanzıman da hakeza ford'dan alınmış. Her ikisi de ford transitte kullanılıyor.

Land Rover'ın Defender için 2010 atılım planları var. Daha genç kesime de hitap edecek defender diyorlar.

Ve karşınızda 2010 defender.
Defender2010.jpg

Ve defender efsanesinin de sonu.

selamlar.
efsanenin sona ermesi öyle pek kolay olmayacak gibi görünüyor.
bunu neye dayanarak söylüyorum?
çünkü otokar yetkilileriyle bizzat görüştüm ve 2008 yılıyla birlikte ingiltere de üretilen defender artık bire bir olarak arifiye tesislerinde de üretilecek;ve ben bu haberini büyük bir sevinçle karşıladım.
sevinç nedenime gelince!
ingiltereden aracı kurumları devreye sokarak,tüm gümrük,kdv ve diğer vergileri de göze alarak getirtmeyi düşündüğüm defender 110 uma artık aylar sonra kavuşabilecek olmam ve istediğim tüm aksesuarlarla birlikte bana teslim edebileceklerini söylemeleriydi.
ocak ayının sonuna doğru tam bir canavar yaratıp sizlerden parkur bilgilerinizi benimle paylaşmanızı rica ederim artık;)
aracı bi tamamlayayım resimleri de paylaşıcam sizinle söz :smiley:
umarım herkes istediği land e kavuşur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,072
Kayıtlı Üye Sayımız
166,822
Kaydolan Son Üyemiz
burhand

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri