LR Defender 110

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tango Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 392
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 81,275
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: LR Defender 110

konu defender e dönmüşken ben de bir ili şey sorayım. elim de üç alternatifim var. 1. 87 düz dizel düz direksiyon(11500 ytl) 2. 89 düz dizel hid.direksiyon(11500) 3. 92 benzinli düz direksiyon lpg li.(11500). 3 nolu fiyat gerçek diğerlerini pazarlıkla bu fiyata getirebilirim diye düşünerek yazdım. 92 model olanın kaportasında ezikler var (çürük kabarma vs. yok) deneme sürüşü yaptım, mekanik iyi gibi. DMO etiketi üzerinde rengine bakılırsa sağlık bakanlığından çıkma. otokar yapımı. 89 model için sahibi askeriyeden çıkma diyor. ama bildiğim kadarıyla 110 sw yi ben askerdeyken tabur ve alay komutanları kullanıyorlardı ama benzinliydi hepsi. soru şu fiyatlar nasıl? 92 modeli yüksek diye biraz daha iyi geliyor ama kaporta biraz problem. ama kaporta tamir görmediği için orj olduğunu (alüminyum) düşünüyorum. diğerleri orj. olmayabilir. hangisini seçmek mantıklı? ne dersiniz? yardımcı oluesanız sevinirim. şimdiden teşekkürler.

Etiketler

Defender aracına heves eden arkadaşlara tek tavsiyem iyi karar vermeleri..Tüm beklentileriniz tüm hayalleriniz suya düşebilir..gerçekten sevgi merak ve meşakkat isteyen bir araçtır...Aracı önceden çok iyi tanımanız vede kendinizi çok iyi tanıyıp ne istediginizi biliyor olmanız gerekir...Forumu çok dikkatli araştırın birçok bilgi ve ipucu var burada..Aras sana gelince düz dizel/2,5 benzinli aşagı yukarı aynı performansın arabasıdır..Dizelin adı var..Tüp ile aşagı yukarı aynı yakar..Alabiliyorsan yada alıp atabiliyorsan v8 ,oda, 4 litre benzinli motor olursa tadından yenmez.Dizeldede tdi 300 olursa bir nebze yeterli olur...Bu 90 içinde böyle 110 içinde böyle..90 offroad için kısa olması sebebi ile daha kabiliyetlidir..110 da yer bollugu vardır kamp piknik tarzına daha uygundur..Bayramda Sapanca/Masukiye tarafında illaki arkadaşlarla bir gezi yaparız. gelene kullandırır,nedir ne degildir gösteririm..ondan sonra yaktın bizi abi senin yüzünden gittik aldık türü sızlanmalarda sorumluluk almam. ;)

bu ne hız 1den bey. :smiley:cevaba teşekkürler. bu cevaptan 92 benzinli tercihi çıkıyor herhalde. kaportadaki ezikler çok problem olurmu acaba. servise de soracağım ama bir de ulemaya danışalım dedim :smiley: selamlar.

aras' Alıntı:
bu ne hız 1den bey. :smiley:cevaba teşekkürler. bu cevaptan 92 benzinli tercihi çıkıyor herhalde. kaportadaki ezikler çok problem olurmu acaba. servise de soracağım ama bir de ulemaya danışalım dedim :smiley: selamlar.

Valla burada bizde dizelde var benzinlide var gelirseniz bir hafta sonu ikisinide denersiniz..Karar verirsiniz..Landın kaportasını herkes toparlayamaz..Sevgiler..

ya bludream fotoğraf istemiş ama ben yollayamıyorum şirket bilgisayarı onay vermiyor araba komda var mavi beyaz 54 ea 344 mavisi tek zeten görünce anlarsın selamlar .birden abi toplandığınızda haber verirseniz katılmak isterim

tango' Alıntı:
ya bludream fotoğraf istemiş ama ben yollayamıyorum şirket bilgisayarı onay vermiyor araba komda var mavi beyaz 54 ea 344 mavisi tek zeten görünce anlarsın selamlar .birden abi toplandığınızda haber verirseniz katılmak isterim

Tanju hakkaten ya..Sen siteyi takip edemiyorsun galiba bu aralar..Arada Kartepe turları yapıyoruz grup ile..Gezilerimiz bölümünde duyurusu açılıyor..

bayadır takip edemiyorumabi yakında varsa birşeyler yapalım bende geçen soğucağa çıktım çocuklarla temiz hava aldık arasıra iyi oluyor

tango' Alıntı:
bayadır takip edemiyorumabi yakında varsa birşeyler yapalım bende geçen soğucağa çıktım çocuklarla temiz hava aldık arasıra iyi oluyor
Sen eski konulara bak o zaman ercovadan sonra2 kere kartepe yaptık..

2.5 benzinliyi sakın almayın! V8 kadar yakar ve düz dizel kadar gider, 2.5 benzinli olduğuna bakmayın berbat bir motordur herkes söyler, düz dizel alın bari de cebiniz rahat etsin :smiley:

aras' Alıntı:

ayrıca bölgenizde güvenebileceğiniz bir biodizel istasyonu var ise LR nin dizel motorlarında biodizeli rahatlıkla kullanabilirsiniz, ben bi süredir Disco 300TDI da biodizel kullanıyorum, vuruntu ve gürültü bayağı azaldı, yakıt tüketimi de çamur lastiği ve yüksekliğine rağmen 23 krş civarı, ayrıca çok iyi yağlama yapması da motor ömrü açısından önemli bir artı, yalnız tek dezavantajı koku :smiley:

2.5 benzinlinin bu özelliğini daha önceki yazılardan biliyorum. ancak benzinlinin modeli yüksek ve kaporta zannediyorum orjinal. lpg ile aynı hesaba gelir.onun için benzinliden pek korkmuyorum. yakıt aynı araç fiyatı aynı. model ve mekanik 92 model de cezbedici geldi dizellerin kaportası ve mekaniğini bilmiyorum tabi. benzinli oluşunu gözardı edersek ne dersiniz mert bey.

benzinli oluşu pek göz ardı edilecek gibi değil bence, eğer 3.9 V8 motor atmak gibi bi plan varsa kesinlikle doğru araç, çünkü ruhsata işlemede sorun çıkmaz ama LPG ile uğraşacam diyorsanız hiç o zahmete girmeyip dizel alın derim, çünkü LPG ile o yakış değerleri tutmaz gibi geliyor bana, ileriye dönük düşünürsek te (yakıt fiyatlarının ne olacağı belirsiz) biodizel gibi alternatif enerji kaynaklarını kullanabilecek bir motor seçmenizi öneririm

mert kardeş defender 90 ile ilgili motor secenekleri nelerdir.
kısa şasi oluşu beni çok etkiliyor
dizel tercihimdir.

Mehmet Bey, Defender 90 da genelde 2.5 dizel ve 2.5 benzinli motorlar oluyor, 200TDI veya 300TDI olanlar oldukça pahalı, 90 lar 110 lara göre de az bulunduğu ve rağbet gördüğü için 2 kat pahalı, 110 alıp kesme opsiyonunuz da var bu işi eski sanayide Hacı Erdal usta orjinali gibi olacak şekilde yapıyor, kabaca 5000YTL + boyanması gerekecek, eğer istediğiniz 90 ı uygun fiyata bulamazsanız bu da bir opsiyon.
Düzgün bir 90 ı uygun fiyata bulmak ta şans işi, denk gelirse şansınız varsa TDI motorlu bakımlı ve temiz bir 90 ı 23-24.000 YTL civarına da bulmak mümkün, bi arkadaşımız yakın zamanda aldı, ama ilanlara bakarsanız 40 tan başlıyor
size iyi şanslar dilerim

http://www.sahibinden.com/pazarliksiz_arabadan_anlayanaWQQaXQQ5420921WQQpXQQdisplayitem

bu arac çok pahalı degil sanırım ama dediginiz gibi motor secenegi nedir pek bilmiyorum
200TDI 300 TDI mi incelemak lazım
yıl arası varmı acaba şu yıldan sonra 300tdı şu yıldan önce 200tdi diye
selamlar

bluedream' Alıntı:
http://www.sahibinden.com/pazarliksiz_arabadan_anlayanaWQQaXQQ5420921WQQpXQQdisplayitem

bu arac çok pahalı degil sanırım ama dediginiz gibi motor secenegi nedir pek bilmiyorum
200TDI 300 TDI mi incelemak lazım
yıl arası varmı acaba şu yıldan sonra 300tdı şu yıldan önce 200tdi diye
selamlar

Bu araç 2,5 benzinli..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,061
Kayıtlı Üye Sayımız
166,807
Kaydolan Son Üyemiz
karavancı_34

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR