LR Defender 110

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tango Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 392
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 80,041
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: LR Defender 110

herkese iyi akşamlar...defender sahiplerine bi sorum olacak.anladığım kadarıyla sitede dizel kullananlar da var,benzin/lpg kullananlar da.defender 110 almayı düşünüyorum.bi kaç araç sahibiylede görüştüm.sizlerin tavsiyeleriyle dizel almayı düşünüyorum,ancak baktığım dizel araçların hiçbiri içime sinmedi,bunlar dışındada sağlık bakanlığından çıkma bi tane de benzin/lpg'li bi araç baktım.bu araç aklıma daha çok yatıyo ama benzinli olması da beni düşündürüyor açıkçası .sizlere sorum şu:dizel motor km'de ne yakar, lpg'li ne yakar?(rakam olarak) yardım ederseniz çok teşekkür ederim...

Etiketler

bu sorunun cevabini Yavuz hocam ve Reha hocam birlikte vermeli... buyrun er meydanina...

hah

E

aras' Alıntı:
herkese iyi akşamlar...defender sahiplerine bi sorum olacak.anladığım kadarıyla sitede dizel kullananlar da var,benzin/lpg kullananlar da.defender 110 almayı düşünüyorum.bi kaç araç sahibiylede görüştüm.sizlerin tavsiyeleriyle dizel almayı düşünüyorum,ancak baktığım dizel araçların hiçbiri içime sinmedi,bunlar dışındada sağlık bakanlığından çıkma bi tane de benzin/lpg'li bi araç baktım.bu araç aklıma daha çok yatıyo ama benzinli olması da beni düşündürüyor açıkçası .sizlere sorum şu:dizel motor km'de ne yakar, lpg'li ne yakar?(rakam olarak) yardım ederseniz çok teşekkür ederim...
dizel ne yakarın cevabını reha bey daha önceki yazılarında vermişti. tahminii 12-13 lt ortlama. lpg ile ne olur bilmiyorum onuda bize günay bey söyler herhalde. yalnız benim merak ettiğim başka birşey var. bu güne kadar 4-5 defender'a baktım. ve hepside aynı şeyi yapıyordu. GAZA BASINCA YA DA GAZI BIRAKINCA YÜRÜYEN AKSAMDAN BİR VURMA SESİ GELİYOR. TAS AŞLARINDAN ŞAFTLARA VE AKSLARA KADAR HERŞEYDEN OLABİLir. ancak tam nedir ve giderilmesinin maliyeti ne olur bilen varsa bana da yardımcı olursa sevinirim. LR lere bakıp bakıp cayıyorum. internet incelemekten midem bulandı. selamlar

Yahu burada konu almış yürümüş yeni farkettim.
Yakıt durumuna gelince benim benzin/LPG araçta İzmirden ilk alıp gelirken uzunyolda kontrol ettim o zamanlar LPG fiyatı malum şu ankinden %10-15 daha ucuzdu.Ve o yolda hiç bakım yapılmamış haliyle 24 ykr/km yaktı.Şu anda bu rakamın üzerine %15 artışı da koyarsak 28 ykr/km oluyor. Ben ondan sonra uzun km yapmadım hep şehir içi ve kartepe yolunda kullanıyorum.Ayrıca bir de üstüne "G4" tip port bagaj koydum ki müthiş bir direnç yaratıyor.Şu anki kış ortalamam 35 ila 40 ykr/km arasında.Yazın biraz düşebilir.
Umarım açıklayıcı olmuştur.

Bu arada Ahmet dostum,
sen istersen hevesini alman ve şükretmen için Mesut arkadaşımın dediği gibi biz Land hasretini gidermeye hazırız.
Sıkma canını...

aras' Alıntı:

Cevap veriyorum , ;D

Bence 2.5 benzin landrover bir ise yaramaz , lpg ile hepten ölür, benzin ile 2.5 ile 3.9 v8 arasında yakıt harcamada bir fark yok ama motor güçleri arasında uçurum var. gönlümde bir 3.9 veya 4.6 v8 defender toplama projesi var inşalah hayata geçirebilirirm.

lpg ile dizel arasında yakıt fyatı açısındanda çok büyük fark yok ama aracın değer kaybetmesi ve satılmaması benzinde daha kolay.

2.5 benzinmi 2.5 dizlemi = Kesinlikle 2.5 dizel en azından motoru tekrar daha yi bir dizelle değiştirebilme opsiyonu var.

Selamlar

aytaç' Alıntı:
dizel ne yakarın cevabını reha bey daha önceki yazılarında vermişti. tahminii 12-13 lt ortlama. lpg ile ne olur bilmiyorum onuda bize günay bey söyler herhalde. yalnız benim merak ettiğim başka birşey var. bu güne kadar 4-5 defender'a baktım. ve hepside aynı şeyi yapıyordu. GAZA BASINCA YA DA GAZI BIRAKINCA YÜRÜYEN AKSAMDAN BİR VURMA SESİ GELİYOR. TAS AŞLARINDAN ŞAFTLARA VE AKSLARA KADAR HERŞEYDEN OLABİLir. ancak tam nedir ve giderilmesinin maliyeti ne olur bilen varsa bana da yardımcı olursa sevinirim. LR lere bakıp bakıp cayıyorum. internet incelemekten midem bulandı. selamlar

Dediğiniz gibi herşeyden olabilir , önce dışardan görünenleri kontrol edin eğer hepsi tamamsa, standart sürekli 4 çeker hastalığı ile karşı karşıyasınız , kanallı mil ile arazi içindeki dişli yenmesi problemi , hemen hemen her lr de mevcuttur çok aşırı değilse ellemeyin, herşeyi yeni alsanız en fazla 2 ayda aynı şekle döner.

Tüm sürekli 4 çekerlerde benzer arızalar normal sayılır.

maliyeti indirme bindirme hariç 700 ytl civarında idi r380 için lt77 için bundan daha ucuzdur.

Selamlar

yardımınız için teşekkürler yavuz bey. pekiyiiii gittikçe ilerleyip daha kötü arızalara sebep olmazmı bu durum

discovery-V8' Alıntı:
Cevap veriyorum , ;D

Bence 2.5 benzin landrover bir ise yaramaz , lpg ile hepten ölür, benzin ile 2.5 ile 3.9 v8 arasında yakıt harcamada bir fark yok ama motor güçleri arasında uçurum var. gönlümde bir 3.9 veya 4.6 v8 defender toplama projesi var inşalah hayata geçirebilirirm.

lpg ile dizel arasında yakıt fyatı açısındanda çok büyük fark yok ama aracın değer kaybetmesi ve satılmaması benzinde daha kolay.

2.5 benzinmi 2.5 dizlemi = Kesinlikle 2.5 dizel en azından motoru tekrar daha yi bir dizelle değiştirebilme opsiyonu var.

Selamlar
yavuz bey haklısınız,ancak benim zaten konfor ve performans beklentim yok.dün akşam da belirttiğim gibi sırf dizel diye adamlar hurda arabalardan iki katı fiyat istiyolar(kimse yanlış anlamasın, defender'i kötülediğim falan yok)askeriyeden çıkarmış aracı saçma sapan bi boya ile boyamış,aracın içini komple değişmek gerekiyor,yürür aksamın problemsiz olduğunu düşünmek istiyorum ???aranızda defender toplayanlar vardır.ihaleden alındığı gibi duran bi araç 12.500 eder mi sizce?

Bence ihaleden alındığı gibi duran bir araç üstüne 6000-8000 ytl arası masrafı göze almak lazım.

gevis' Alıntı:
Bence ihaleden alındığı gibi duran bir araç üstüne 6000-8000 ytl arası masrafı göze almak lazım.
istanbulda olsam söylediğiniz fiyatlara yaptırabilirim belki ama burada çok zor!mesela orjinal hidrolik direksiyondan 3500ytl istiyolar. nasıl ama?

yok daha neler 3,500 ytl olurmu bana 2000 ytl dediler.bir abimizde başka bir yere sormuş onda 1800 ytl ye takarız demişler.

doğuya doğru geldikçe fiyatlarda artış oluyo herhalde? ???artvin,kars taraflarında da 5000'i bulur fiyat :D

Hidrolik direksiyon setinin fiyatını da araştırın derim. Eminim o da değişecektir ;)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,761
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri