LR Defender 110

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tango Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 392
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 79,998
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: LR Defender 110

defenderimden memnunum.. dizel motor var. ama orj land motoru değiL.. 3000 cc biliodum ama 2700 müş öle anlaşıldı.. nissan terrano II motoru var. gidişi hızlanması çok güzel.. benden önceki sahibi 150km yapıp km saatini patlattını idda etti. bn denemedm.. yakıtıda benzinlilere göre çok güzel.. çok iddalı konuşmiim ama yaşıtlarından biçok benzinliylede yarışırım..

Etiketler

Terranoların 2.7 TD motorunun en büyük problemi motorun erken yağ yakmaya başlaması, piyasada 80-90 bin km.lerde yağ yakan bir sürü 2.7TD var, 99 HP güç ve 220Nm. torka sahip, işin aslı 2.7 hacim için pek de başarılı sayılmaz ama 2.5 düz dizele göre çok iyi tabii ki, bi çok kişi 300TDI pahalı geldiği için Defenderlarda bu motora geçiş yapıyor, bu arada 300TDI 2.5 litre hacimle 111HP güç ve 265Nm. torka sahip ve yakış değeri biraz daha düşük
fiyat/performans oranı tatmin ettiği sürece problem yok tabii ki :smiley:

abi bizim motora turboyu taktırmamış önceki sahibi.. yani takılıyomuş asLında.. ruhsatta 2500 motor görünüyo ( vergi için) ve yine ruhsatta 2500 motor için 120 beygir demiş.. bi ölçtürcem qücünü.. bi tanıdıkta 2500LPG li var bizimkisi qibi gidemiyo.. memnunum yaa. kartepe yolllarında fazla bile :smiley:

earthboundmisfit' Alıntı:
efendim bir soru da ben sormak istiyorum. 87 düz dizel 110'umdan 4. ve 5. viteslerde hız arttıkça, bir noktadan sonra ıslığı andıran bir ses geliyor. gazı biraz azaltınca ses kesiliyor ama özellikle uzun yolda rahatsız edici.
sizce nedir ne değildir,başına gelen var mı, bir aydınlık, bir yardım eli:smiley:)

sanayi'ye götürmeye bu aralar zamanım olmuyor. götürmeden önce neyle karşılaşırım bir bilmek istedim.
şimdiden çook teşekkürler...

muhtemelen sanzimanin icindeki yag pompasi...

bu arada, 1985 sonrasi LR lerde sanziman yagi 80-90 degil , ya motor yagi ya da ATF olmali...

ne güzel,

lada kullandım, su anda suzuki samurai, land rover110, toyota rav 4, üçünüde kullanıyorum.

lada felakettir. bakmazsan tokatı yersin. benzin solursun. ama yolda felaket olduğu kadar yol yoksada felaket gider.
samurai her yerde gider. her zaman gider. gitmezse iner itiverirsin. ya da kaldırır yola koyarsın. ama iki kişiyle. taksi gibidir yolda bırakmaz.
lr110 heryere gider 10 kişiyle. kamyon gibidir. yolda bırakmaz. sadece bazen çalışmaz. ama yolda kalmazsınız.
kesinlikle ruhu vardır. biz defenderimizi şimdiye kadar çekerek çalıştırdık. hiç sorun değil. umarım reha abi bu sorunumuzu çözer.

ndm.

Merhebe arkadaşlar,
ben foruma yani katıldım. özellikle LR Defender 110 a ilgi duyuyorum fakat henüz aracım yok.
Birkaç ay içerisinde alabilmeyi umuyorum.
foumda hurda alınan araçların yenilenmesinden de söz edilmiş.
Ben mke nin sattığı araçlardan alan varmı?, nekadara mal oluyor? ve araçları önceden seçme şansı oluyormu onu merak ediyorum. yani gitsek seçebilirmiyiz?
http://www.mkehurdasan.com.tr/190208.htm
bu linte bu ayki satışlar var,

aranıza katılmaktan çok mutluyum,
Şimdiden teşekkürler

Merhabalar. Öncelikle foruma hoşgeldiniz. Birkaç yıl evvel bir abimiz bu araçlardan alarak toplatmıştı. İlk alışı 4.000 YTL civarıydı fakat MKE mi yoksa ikinci bir aracı mı bilemiyorum. İçine de hatırı sayılır bir masraf yaparak harika bir Defender sahibi oldu. Tabi ne kadar para, o kadar köfte ;D

hurda alıp toplamak zevk meselesidir, her zaman hazır yapılmışından daha pahalıya mal olmuştur, örnekleri çok ama siz bunu hobi olarak yaparım derseniz zaten hem zaman hem de ekstra harcanacak para size külfet olmaz

Teşekkür ederim arkadaşlar,
Aracın toplanmasından çok alım maliyetini merak etmiştim.
Fikir edindim.
Ama pek bu ihalelerden araç alan yok galiba aramızda,
Saygılar

Gürdal bey ben aracımı ihaleye girip alan bir arkadaşdan aldım, bu arkadaş ihale sonrası aracı satışa hazırlamak amacıyla kısmen bakımda yapıyor, yani ihaleden sonra trafiğe ilk benimle çıktı araç, (aracı ihaleden alan arkadaş bu işin ticaretini yapıyor) Bu işin piyasasıda bildiğim kadarıyla Ankara da dönüyor. Yine bildiğim kadarıyla bu ve benzer diğer arkadaşlar zaten iyi durumda olan araçları kolluyor ve bi şekilde alıyorlar. Eğer ilgilinirsen Ankara da bu işle ilgilenen bir adres+telefon, yine bir başkasına ait telefon verebilirim.

Son olarak nerden alırsanız alın en azından aracın kaportasının düzgün olmasına gayret edin, düzgünden kastım, kaportasının şakülü kayık, kapıları kapanmaz olmasın :smiley:

Mert sen ne dersin, yanasip den araç alınırmı?

Satinsky' Alıntı:
Teşekkür ederim arkadaşlar,
Aracın toplanmasından çok alım maliyetini merak etmiştim.
Fikir edindim.
Ama pek bu ihalelerden araç alan yok galiba aramızda,
Saygılar

ihale işini iyi bilmek gerekiyor.. gümrük araçlarını 3 diye alıyorsun vergisi filan 7 ye çıkıyor.. teminatıda yakamıyorsun.. anlayan lazım..

Felice' Alıntı:
Gürdal bey ben aracımı ihaleye girip alan bir arkadaşdan aldım, bu arkadaş ihale sonrası aracı satışa hazırlamak amacıyla kısmen bakımda yapıyor, yani ihaleden sonra trafiğe ilk benimle çıktı araç, (aracı ihaleden alan arkadaş bu işin ticaretini yapıyor) Bu işin piyasasıda bildiğim kadarıyla Ankara da dönüyor. Yine bildiğim kadarıyla bu ve benzer diğer arkadaşlar zaten iyi durumda olan araçları kolluyor ve bi şekilde alıyorlar. Eğer ilgilinirsen Ankara da bu işle ilgilenen bir adres+telefon, yine bir başkasına ait telefon verebilirim.

Son olarak nerden alırsanız alın en azından aracın kaportasının düzgün olmasına gayret edin, düzgünden kastım, kaportasının şakülü kayık, kapıları kapanmaz olmasın :smiley:

Mert sen ne dersin, yanasip den araç alınırmı?
Haftaya Ankara'ya gitme ihtimalim var. eğer edres veya tel verirseniz kendilerine uğrama fırsatını kollarım. Çok sevinirim.
Tayin işlerim nedeniyle birkaç ay sonra ancak araç alabileceğimi düşünüyorum.
İlginiz için teşekkürler

Büyük bir performans beklentim yok şimdilik. Bana özellikle 2.5 düz dizeli mi tavsiye edersiniz?
Sizin aracın motoru nedir?

Arkadaşlar selam...şuraya karlı günlerin anısına bi kaç 110 resmi atayımda ortalık şenlensin.. :D

P2170110.jpg

P2160018.jpg

P2160026.jpg

P2170118.jpg

P2170091.jpg

Birden abim saygılar.
Özlettiniz kendinizi biliyorsunuz değilmi?
Bu taraflara yolunuz ne zaman düşecek bilmiyorum ama bizleri kendinizden ve resimlerinizden fazlasıyla mahrum ettiniz;)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri