Lütfen Yardım ! 93 Model 5.2 Yenialdım Bir Takım Sorularım Olacak

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan New Life Mimarlık Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,411

New Life Mimarlık

Senaryo güzelse çekerim :)
Yer
İstanbul
Arkadaşlar herkese merhaba dün itibariyle zj aracıma kavuştum ama bundan sonrası hep deneme yanılma yoluyla artık sizlerin birikimlerinize yardımlarınıza ve tavsiyelerinize çok ihtiyacım olacak
Araçta kit var mı acaba ?
Get koymuşlar 11.5 cm geliyor ! Eger resimlerdeki yükseltme kitiyse geti iptal etmek istiyorum ama getleri sökünce başka bir şeylerde tadilat gerekecek mi acaba ?

Şnorkel var ama galiba aktif değil sizin fikriniz nedir ?
Araba şuan çok geziyor 50 km hızı geçmek mümkün değil satıcı dediki salıncak burçlarının değişmesi gerekiyormuş ondan geziyomuş bana da sanki o getlerden geziyomuş gibi geldi siz nedersinşz ??

Arabam giderken km sayacı. Çalışıyor ama hızbçubugu yukselmiyor sebebi ne olabilir ?

Bir de resimlerde varbyine direksyonda amortisör sistemi mi var ?

İlgilenecek olan cevap verecek olan herkese şimdiden çok teşekkürler

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

Etiketler
olacak

Ynt: Lütfen Yardım ! 93 Model 5.2 Yenialdım Bir Takım Sorularım Olacak

en başta hayırlı olsun, bu araca bende bakmıştım , motoru gayet iyi durumda bence geti çıkarmayın, hem yükseltme kiti hem get var bence araba bu haliyle gider. sadece siren ve çakarları çıkar yeter:smiley: dalkıranlar gevşek onları sıkarsın.
birde şnolker bağlı değil, suya gireceksen bağlat çok fazla tutmuyor onu bağlatmak.

tekrardan güle güle kullan , 24bin di sorduğumda ve 2 günle kaçırdım bu arabayı. güle güle kullan

gezme işine gelince bu arabalar gezer yolda ama nekadar geziyor normalmi servis bilir istersen bi servis önerebilirim sönmez oto okmeydanında güvenilir bi yer. internette aratınca çıkıyor

kimden aldıysan önce bi tepkini göster sana satana. yürüyen aksamın içine etmişler.o araba gezmeyecek de ben mi gezecem. 11.5 cm get mi olur zaten kafadan ön yay yamulmuş fırlamaya hazırlanıyor . o geti acilen söküyorsun 5 cm olarak düzeltiyorsun. araçta yükseltme kiti falan yok yükseltmeye çalışmışlar. ön kolları kesip uzatıp kaynak yapmışlar bu da ayrı bi cinayet. bu arabalar yolda gezer diye bir kaide yok ön düzene tecavüz edilirse gezer. anladığım kadarıyla o kit ironman 2'' kit sadece yay ve amortisör çıkıyor kitten. sırf bi büyük lastik takalım diye eşşek kadar get koymuşlar. o getlerle o yay ve amortisör kullanılmaz. amortisörler zaten hiç çalışmıyor şu anda

şnorkelin bağlı değil. inşallah sana hava filtresine bağlanacak olan ara parçayı vermişlerdir. vermedilerse bulamazsın hava filtresi kutusunu iptal edip kapalı filtre alman lazım spiral büyük ara bağlantı borusu alman lazım falan filan. lastik ebatın nedir şu anda üzerinde. eğer 245x75x16 ebatından büyük bir lastik varsa olmaz lastikleri değiştireceksin bu ebatı takacaksın 2'' için daha büyük lastik ebatı olmaz.ön arka getleri sök bak nasıl düzelecek herşey.

ayrıca arka yayların da yamuk duruyor. arka trackbar şasi bağlantı yeri neden siyah boyalı. aklıma ilk şüphe olarak trackbarın oradan koptuğu ve tekrar kaynak yapılarak üzeri boyandığı geliyor ...ön viraj linklerini de kesip araya parça koyup kaynatıp uzatmışlar. getleri sökünce viraj linklerini de eski haline getirmen gerekebilir. yada yenisini alırsın çifti 150 tl falan olması lazım

tüm amortisörler ve direksiyon amortisörünün paslanmış olması ya aracın deniz kenarında suya gir çık yaparak tuzlu suya maruz bırakılmış olduğunu gösterir yada araç uzun süre yatmış bir parkta. eğer arka trackbarın orada kaynak izi varsa araç tuzlu suya maruz bırakılmış ve alt yıkama yapmadan çürütülmüş diye düşünürüm. bu durumda aracın altındaki diğer aksamlara da bir göz gezdir egsoz şaft şanzıman koruma vb metal aksamlarda aynı pas ve çürüme izleri varsa kesin tuzlu suda çok eğlenmiş eski sahipleri. amortisörler zaten çalışıyor olsa arka tarafta o kadar paslanmazdı içeri gir çık yaparken temizlenirdi. ama get fazla olduğundan amortisörler çalışmıyor mesafesi kalmamış çünkü...

hız göstergesinin çalışmama sebebi için altta arazi şanzımanına bak üzerinde bir soket var o soketin kabloları sağlam mı kopmuş mu bir bak. eğer kabloları sağlamsa sağ ve solunda 2 vida var onları söküp soketi dışarı çek turuncu bir dişli göreceksin. dişler sağlamsa yanlış takılmıştır bi tur çevirip tekrar tak yerine. düzelir

Mert kardeşim ilgine çok teşkkür ederim
Bilmiyoruz işte ama araştır araştır nereye kadar
Herkes diyor ki aman yok yapma olmaz eski büyük masraflı bu benim hayatım benim tercihlerim
Bir yerden başlamam lazımdı ve ben de bu cehaletimle bundan başladım tabiki sorunlar var sıkıntılar var ama hep beraber çözeceğiz inşallah
Şnorkelin yanında bana bi ara bağlantı borusu ve birkaç parça bir şeyler verdiler
Lastiklerimin üzerinde 32x11.50R15LT YAZIYOR
Bu arada bu yazdıklarını nerede yaptırmamı önerirsin bana ??

image.jpg

New Life Mimarlık' Alıntı:
Mert kardeşim ilgine çok teşkkür ederim
Bilmiyoruz işte ama araştır araştır nereye kadar
Herkes diyor ki aman yok yapma olmaz eski büyük masraflı bu benim hayatım benim tercihlerim
Bir yerden başlamam lazımdı ve ben de bu cehaletimle bundan başladım tabiki sorunlar var sıkıntılar var ama hep beraber çözeceğiz inşallah
Şnorkelin yanında bana bi ara bağlantı borusu ve birkaç parça bir şeyler verdiler
Lastiklerimin üzerinde 32x11.50R15LT YAZIYOR
Bu arada bu yazdıklarını nerede yaptırmamı önerirsin bana ??

ikametin nerde... bu ebat lastik olmaz o kit için fazla ...sağlıklı keyifli binmek istiyorsan sat o lasstikleri 30,5 '' lastik al.

senin kitin bu ve 2'' büyük lastik var arabanda tüm sorun bu

http://www.humaoto.com/Jeep-Grand-Cherokee-ZJ-2-Yukseltme-Kiti,PR-170.html

getleri sökünce bu sefer de ön kolların kesip kaynakla uzattıkları için sorun yaşayacaksın bi ihtimal. eğer sorun yaşarsan orjinal kolları bir şekilde çıkma olarak bulman lazım ki orda burda bir sürü kit takılıp depoya bi kenara atılan zj diff kolları var bulman çok kolay ve ucuz olacaktır. biz zamanında çöpe attık gitti bi işe yaramaz diye...şu an en yakın çözüm bu. yok ben bu lastikleri illa kullanacağım diyorsan gidip 4'' yükseltme kiti alıp mevcutta bulunan yay ve amortisörleri ikinci el olarak satman gerekecek. tercih senin.

Mert kardeşim ikametim beykoz ama işyerim modokoda olduğundan yakın bir yer bakındım az önce geldim kadosanda elit jeepten haydar usta diye biriyle tanıştım gayet iyi ilgilendi aracıma bindi tur felan attı ve kararı senin önerinle aynı kendisi bana araca 4.5 inç flexi kit almamız gerektiğini ve ön kollarıda değiştirirsek iyi olacağını söyledi ve buna aklım yattı
Km saati içinde gösterge sökülmeliymiş ters dönmüş ibrenin çubuğu oradaki pimin altında kalmış
Şnorkelimi de aktif hale getirecek :smiley:)

Ne kadar ekmek o kadar köfte bu işler,hep dediğimiz gibi. 25 bin TL gibi fiyata ancak bu kadar.

Yükseltme ve ona bağlı tüm parçaların elden geçmesi lazım arkadaşın da dediği gibi.Yükseltme kitini de alırken ekstra birçok parça var kitin içinde olmayan trackbardan, şaft kaydırıcıya kadar onlarında temin edilmesi,ön kolların güçlendirilmesi gerekiyor zaten bilindik ustalara giderseniz yaparlar. Ayrıca arkada diff kilidi yoksa en azından arkaya takmak lazım bu kadar yükseltilmiş araç için ki en azından araziye girilebilsin rahatça.

Mevcut get+kitli yükseltmenin diff,arazi şanzıman,şaft gibi parçalara ne kadar stress yüklediği artık araziye girince belli olur. Eğer aracın yürüyenini zorladı ise büyük ihtimal yürüyen bazı parçları da ilerde değiştirmek zorunda kalırsınız.

Son olarak araç istediği kadar yükseltilsin,yüklenilsin gezme,sapma yapmaz normal,sadece virajlara girerken biraz daha dikkatli olmak lazım.

Hayırlı olsun aracınız.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR