Macaristan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan camouflage Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,591

camouflage

Tulpar
Yer
Bolu
Madem ülkeleri tamamlamaya çalışıyoruz Macaristan dan devam edelim :smiley:
Ulusalararası litaritürde Hungary olarak geçmelerine rağmen gençler Hun olduklarını düşünmüyor.
Tarih kitaplarında atalarının ortaasyadan geldiği aynı bizdeki şekiller gibi şekiller mevcut olmasına rağmen bunu kabul etmiyorlar ısrar etmeyin. Yaşı biraz geçkin olanlarla görüştüğünüzde ortaasyada birlikte yaşadığımızı ama ayrı kavimler olduğumuzu yola beraber çıkıldığını ama bizlerin güzel olan alanı alıp onlara kötü yerleri bıraktığımız idaasındalar ve onlara göre 150 yılık istilayı unutmayacaklarını söylüyorlar. Tüm bunlara rağmen merkezde olmasada çevre iller ve köylerde tam bir Türk hayranlığı mevcut.
Yunis İMRE (Yunus EMRE), Attila (Atilla), Mevlana gibi şahsiyetlerin aslında kendilerinden olduklarında ısrarlılar.
Tabii bunlar benim görüştüğüm kişilerin fikti geneli bağlamaz.

Dilimizle bir çok benzer kelime var mesela ''Cebimde üç küçük elma var'' bu cümlenin tamamı aynı. Anneye Ana, şapkaya şapka diyorlar.

Hafta sonları şehir yöneticileri ve halkın görüşme yaptığı cityhall. Bu adeti Osmanlıdan almışlar zamanın yöneticileri bunu yaparmış.
DSC00635.jpg

DSC00639.jpg

Anlatıldığına göre, gelir seviyesi düşük halkın konakladığı sosyal konutlar.
DSC00682.jpg

Gelir seviyesi yüksek halkın evleri.
DSC00652.jpg

Hansel ve Gratel masalını anımsatan sanat müzesi binası.
DSC00719.jpg

Kapıdaki kitabesinde Osmanlı İmparatorluğu tarafından yaptırıldığı yazan kilise.
DSC00707.jpg

Şehir içi otobüs durağı.
DSC00717.jpg

Kilisede günah çıkartma alanı.
DSC00812.jpg

Kendilerine göre Osmanlı İmparatorluğu işgalinde, yönetimdeki kral ve tün ailesinin kesildiğini idaa ettikleri kilise.
DSC00803.jpg

Ve kilisenin yanındaki donmuş Tuna Nehri.
DSC00827.jpg

Nehir şehri ikiye bölüyor. Bir taraf Buda, diğeri Paşte. Son Osmanlı Buda valisinin mezarı. Üzerindeki yazıyı ben çok sevdim paylaşmak istadim.
DSC00828.jpg

Etiketler
Ynt: Macaristan

Bu karelerde ikinci gidişimden.
Türk balı denilen ama bizimle hiç alakası bile olmayan helva paketi, denemenizi tavsiye etmem.
DSC03670.jpg

Macarların meşhur parlemento binası.
DSC03693.jpg

DSC03712.jpg

Parlemento binası bahçesindeki banklarda konaklayan evsizler.
DSC03713.jpg

Şans eseri gittiğimiz gün Redbull Air Race varmış. Türkiyede seyredemediğim etkinliği taa oralarda seyretttim.
Aynısı Anadolu Ateşinde de olmuştu. Türkiyede bilet bulamamıştım ki Romanyaya gittiğimde Bükreşdeki gösterilerine bilet bulup seyretmiştim :smiley:
DSC03718.jpg

Vakit buldukça forumda yer almayan diğer ülkelerle ilgili bilgileri girmeye çalışıcam.
Sedat hocam artık bu ve bunun gibi fotoğraflarda üzerimde gezenbilir montumun olmasını istiyorum.
Bilginize...

Ynt: Macaristan

Budapeşte'de aklıma ilk gelen anı,Kahramanlar Meydanı'nda patenle kayan sahibiyle oynayan köpek :smiley:
O kadar şirindi ki,hemen hepimiz onu izlemeye dalmıştık :smiley:

Hayatımda ilk ve tek ceylan etini Estargom'da yedim :smiley:
Budapeşte iyiydi güzeldi ama bana bir kere görmek yetti..Bir daha gitmeyi pek düşünmem.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,837
Kayıtlı Üye Sayımız
166,939
Kaydolan Son Üyemiz
Madafak

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR