Mercedes G Almak Üzereyim

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan doktoribrahim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 77
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,590

doktoribrahim

Kamp I
Yer
KahramanMaraş
merhabalar
bir süredir siteyi ve son zamanlarda da G forumlarını(doğru yolu buldum :smiley:) ilgiyle takip ediyorum
Off-Road'a çocukluğumdan beri ilgili olmama karşın ne yazık ki maddi imkansızlıktan aracımız olmadığından bilgi ve tecrübe konusnda yetersizim
Ancak burayı takip ettiğimden beri sizlerden birçok şey öğrendim
Şimdi de bir süredir araçları araştırıyorum
Bana bu konuda fikir verebilir misiniz?

Amaçlarım:
1.Ankarada yoğun mesai saatlerince çalışıyorum. Off-Road'a ancak hafta sonları çıkabilirim
2.Çok ağır off-road yapamayacağımı zaten tecrübe eksikliğim sebebiyle tahmin edersiniz
3.Genelde bir şeye para verirken iyisi olsun da bir daha uğraşmayayım derim
4.Daha çok kamp gezierine çıkmak ve daha doğrusu doğa ile içiçe olabilmek için istiyorum
5.2005 model BMW 3.16i sahibiyim uzun yollarda kullanmama gerek olmayacak(Gezilere giderken aşacağım mesafeyi uzun yoldan saymak doğru olmaz)

Tüm bunları düşündükçe Bana Mercedes G doğrusu gibi geliyor

Şu araba ilgimi çekti
Fikirlerinizi alabilir miyim?
Şimdiden Teşekkürler

http://www.sahibinden.com/mercedes_g_230WQQaXQQ11728946WQQpXQQdisplayitem

Etiketler
Ynt: Mercedes G Almak Üzereyim

Aramıza hoşgeldiniz. Seçmiş olduğunuz markanın bu serisini tartışmaya gerek bile yok.Mükemmel bir seçim Best seller...

Linkteki aracın durumunu bilmiyorum. Bu markada tecribeli olan arkadaşlarımız mutlaka cevap vereceklerdir.
Selamlar..

İlginiz ve karşılamanız için teşekkür ederim

Bir de araç İzmir'de
Orada aracı gösterebileceğim bir usta var mıdır?
Tanıyan varsa teşekkür ederim
Saygılar

ibrahim hos geldiniz. G serisi dusunmen cok hosuma gitti dogrusu. o linkte olan 230GEL cok guzel gorunur, ve ellenmemis !!! tam original bir model. 230 motor kucuk gorunsede inanma, cok ekonomikdir 300GD ile kiyaslayinca ama daha konforlu. birde lastik ve jantlar tam fabrika cikma. bu ne demek? motor yorgun degil demek,rolemalar[wheel bearings] asinmis olma sansi az demek. koltuk tumari ilk kez gorurum turkiyede original halde kalsin ;) ve aracin orta vites bolumunde olan 4 dugme camlar icin,yani fabrikadan takma..... ;)

sen iyi bir makinist bul, mercedesden anlayan. motoru bir baktir, lpg sistemi duzenli devreye girer cikar baktir[lpg ustasi bul izmir yoresinden]. on tekerlekleri hava kaldirip ellerinizi saat 6 halindeyken [alttan ustunden tutun ve sallayin] on bearinglerde bosluk olmasin. yay ve amortisorleri kontrol et. G arka yaylari kirmaya cok merakli :D benzin deposu pasli olmasin, vitesin arkasinda bulunan 4x4leri deneyin; one itince 4x4 high,saga itince yine ayni, arka cekince orta pozisiyona neutral olur yani G hareket etmez,tam geri ise 4x4 low. cok kisa mesafede bunlar kontrol olur,cakilli kaygan zeminde deneyin. birde dumen duz halde el fren yaninda olan o iki degirmi dugmeleri yukari cekin, zor cekilir uzun zaman calismadiysa ama yukari kalkarlar. onlar ve arka difleri kilitler. cekin onlari ve kaygan zeminde yavas yavas surun,devir saatin altinda bulunan iki kare kirmizi isik yanmasi lazim.

bonnet'i acin fren, ve dif yaglari ayni benzer, kontrol edin her ikisi dolu olsun. bazen diflerin deposu bosalar bir yerden akitma olduysa.

simdilik bu kadar,kafanizi sisirttim !! ;D

ne demek şişirmek! Estağfurullah
teşekkür ederim hüseyin bey
çoğu konuda yazılarınızı hep takip ediyorum
sizden baya birşey öğrendim diyebilirim
Bu aracı almak için baya şeyden feragat etmek gerekecek
Ama değer mi? DEĞER!
Şimdiden ilginize teşekkür ederim
Saygılar

Bu arada İzmir'de oturan ve bu aracı gösterebileceğim br usta tanıyan varsa teşekkür ederim

no problem ibrahim gardas.

besmeleyi ver,yuru ve korkma !!

o G gercekten original gorunur,umarim disdan yapilan kozmetik boya islemleri bisey saklamaz....

bu meyanda dun 'stone henge' bolgesinde yaptigimiz 8 G ,bir nissan patrol,bir landcruiser,birde jeep wrangler ile geziyi bekleyin ;)

camur muhtesemdi :eek:

Teşekkür ederim Alper Bey
Hoşbulduk

Şu an satıcı ile görüşme aşamasındayım
Umraım aracı alabilirim
Ama olmazsa da canımız sağolsun
Önemli olan bu kararı vermek bu araç olmazsa bir başkası olur
G olsun da
Bi de iyi bir makina alalım da

ve hazin son
ben işten güçten vakit bulup izmire gidene kadar makina satılmış
hüzünle izledim
ama canımız sağolsun
bu olmazsa başkası olur
sizlerden de ricam etrafta bildiğiniz temiz G varsa bana haber verirseniz çok sevinirim
saygılarımla

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,953
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

SON KONULAR

Geri