Mersin'de 31 OCAK 2010

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bora1071 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,926

bora1071

Zirve
Yer
mersin
gezi öncesi son günlerin özeti ;D
geçen perşembe erdemli ilçesine defender testi için gittiğimde çektiğim fotoğraf.2 efsane yanyana
CIMG4089.jpg
defender 2.5 benzinli motor. arazide kullanma şansımda oldu. değişik bir tat.

CIMG4095.jpg
orjinal bir fotoğraf, çayın bitmiş hali ;D
CIMG4076.jpg
motorumun yeni arka lastikleri mt21 test edimeyi bekliyor :smiley:
CIMG4029.jpg
CIMG4033.jpg

--------------------------GEZİ BÖLÜMÜ----------------------------------
saat 11 kahvaltımı yapmışım. hava kapalı, evdeyim. dedim ki kendime gözne yaylasına çıkıp sarnıçta tatlı yemeye gideyim. aklımdanda elbet orada tanıdık birilerine rastlarım diye geçiriyorum. üstümü giyinip doğru motorun başına yol alıyorum.
CIMG4170.jpg
tatlıcıya durduğum gibi mersin latin danslarından arkadaşların minibüsle karda sucuk yapmaya gideceklerini arkadaşım fatih'ten öğrendim. kendilerini takip etmem ve karda sucuk yeme konusunda teklif gelince değerlendirdim:D
minibüsü takip ederek gözne yaylasına dönmeden sola soğucak yönüne doğru hafif yağmur altında devam ettim. ilerde atllılar köyüne uğrayıp kar topu oynamak için değnek köyü seçilince o istikamete geri döndük.
CIMG4171.jpg
CIMG4172.jpg
CIMG4173.jpg
dans ile alakası olmayan ama mersin dağcılık kulübünden arkadaşım fatih.
CIMG4175.jpg
motorum
CIMG4176.jpg
CIMG4177.jpg
CIMG4178.jpg

CIMG4179.jpg
CIMG4185.jpg
CIMG4180.jpg

CIMG4181.jpg

CIMG4186.jpg
karlı dağlar
CIMG4187.jpg
salsacılar ;D
CIMG4188.jpg
dönüş yolu süper sis çöktü:smiley:
CIMG4189.jpg
soğuktan burnum kızardı
CIMG4190.jpg
CIMG4191.jpg
CIMG4192.jpg
kaskı çıkardığımda kafamdan duman çıkıyormuş, fotoyu çeken arkadaşım dedi :D
CIMG4193.jpg
CIMG4195.jpg
sağlıcakla kalın. mersin'den selamlar.

Etiketler

Ynt: Mersin'de 31 OCAK 2010

Bora Bey güzel bir gezi olmuş.Yöre hakkında biraz daha bilgi verebilirmisiniz ? nereden gidilir ? rakım ? gibi...

CJ7V8' Alıntı:
Bora Bey güzel bir gezi olmuş.Yöre hakkında biraz daha bilgi verebilirmisiniz ? nereden gidilir ? rakım ? gibi...

mersin merkezden gidiş yolu: mersin mezarlığının oradan gözne yaylası yoluna doğru çıktıktan sonra (ilerdeki aslanköy tabelasına dönmeden direk devam ediniz) sarnıç tesisleri var %90 bilirsin, tatlıcılar falan olan bölge ;D orada tatlı ihtiyaçları karşılandıktan sonra yola devam ediyoruz. ilerde soğucak ve gözne yol ayrımından soğucak tarafına dönüyoruz. soğucak yaylasından yukarı doğru yaklaşık 10 km devam edip yeniköyüde geçtikten sonra ilerdeki kavşakta sunturas bölgesindeki alabalık restaurantları gösteren tabelaları görürsünüz. o tarafa döndüğünüzde, az gittikten sonra yine bir yol ayrımı çıkacak :D sola dönerseniz değnek köyü ve sunturas bölgesi, sağa dönerseniz atlılar(sadiye köyü diyede bilinir) yönüne dönebilirsiniz. atlılar köyüne geçenlerde arabayla gitmiştik. göletin yanına 4x4 ümüz olmadığı için inememiş ve mangalı yukarda yakmak zorunda kalmıştık. benim görüşüm sizin araçlara göre atlılar köyü daha eğlenceli olur:smiley: değnek köyü tarafı geneli zamanına göre ekili arazilerin çok olduğu bir yer.bölge geneli ortalama 1500 rakım civarı. ayrıca ayrı bir bölge olan demirışık, aladağ ve yavca bölgesini de görmenizi isterim. telefonum sende mevcut, istediğin zaman arayabilirsin. ;)

pancarmotorcu' Alıntı:
güzel gezi olmuş ,bu kış günlerinde motor kullananları kutluyorum,hakkatten zor iş

birde benim gibi 3 ay parça bekleyip, yazı bitirince, doğal olarak özlem duygusu buna sebep oluyor ;D gerçi 3 yıldır yaz-kış sabahtan yağmur görmezsek yola çıkıyoruz, dönüşte yakalanırsak şansımıza ;D mersin yaylalarını ve sahil kesimini grubumuzla geziyoruz. yazları kamp yaptığımızda oluyor. motorsiklet hobisiyle 15 yıldır ilgileniyorum ama arazi tipi enduro/kros motorlarla tanıştığım 2007 den beri aldığım keyif eskiye göre çok farklı. doğa ile içiçe olmak büyük keyif. bu siteyi keşfettiğimden beri 4x4 araç alma isteğimde oluştu ;D geçenlerde defender test ettim, imkan buldukça 4x4 araç testlerine devam edip, kendime uygun aracıda bulacağıma inanıyorum.

mrtvural' Alıntı:
Sisli orman görüntüsüne bayıldım.. harika. Güzel bir günlük gezi olmuş...

sis deyince kaskın camını açınca gelen yağmur damlaları ve orman kokusu aklıma geliyor. :smiley: ne şanşlıyızki bu site sakinleri bu duyguyu hissedebilen insanlardan oluşuyor.

defender de temız bır alete benzıyor.
canlı ve dırı duruyor
tam benlık...ama favorim dızel.
BORA GEL SENI BU RESIMDE GÖRDÜĞÜN YERE GÖTÜREYIM.
madem kar kış demıyor motora bınıyorsun..

P1440190.jpg

meteeor' Alıntı:
defender de temız bır alete benzıyor.
canlı ve dırı duruyor
tam benlık...ama favorim dızel.
BORA GEL SENI BU RESIMDE GÖRDÜĞÜN YERE GÖTÜREYIM.
madem kar kış demıyor motora bınıyorsun..

inşallah ilkbaharda gelebilirim sefa bey ;)

teklıfımız sadece BORA bey için gecerlı degıl buraya yolu düşen herkese kapımız açık.tum doğaseverlere
bu arada buraya kadar gelipte aramayanlara da kapımız açık..

P1440148.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,956
Kaydolan Son Üyemiz
mazotanzarot

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR