Mitsubishi L200 - Toyota Hilux Tercihine Önemli Bir Katkı...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nitroces Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,432

nitroces

2009/L200 4*4
Yer
Akşehir
Web
yalinsumer.com.tr
Avrupa'nın bir test kuruluşu Mitsubishi L200 ve Toyota Hilux'u slalom testine alıyor. Mitsubishi dubalar arasından kusursuz geçerken Toyota Hilux iki tekerini kaldırıyor.

http://www.tuning53.com/otomobil-test-videolari/toyota-hilux-ve-mitsubishi-l200-geyik-testinde.html

Etiketler
Ynt: Mitsubishi L200 - Toyota Hilux Tercihine Önemli Bir Katkı...

L 200 daha iyi, en azından bu konuda...

mitsubishi l200 daha çok hafif görev için tasarlanmış daimi 4x4 seçeği hızlı karlı ve yağmurlu gidişler için ideal, sınfının en düşük sürtünme katsayısınıda sunuyor ancak

hiluxler orman dairesinin tercihi çünkü aşırı derecede sağlam bir araç.

iki aracı baya inceledim, toyatanın parca ve servis avantajı dısında L 200 e gore bir artısını goremedim zaten. L 200 bir cok anlamda avantajlı idi.
aynı tesste grand vitara olsa ne olurdu sizce?

l 200 ün sürekli 4 çeker seçeneği ve biraz daha hızlı olması dışında bir avantajı olduğunu düşünmüyorum

Şu videoyu da izlemenizi tavsiye ederim. L200 hafif hizmet aracı mı, değil mi, bir daha düşünelim :smiley:

http://www.tuning53.com/off-road-gosterileri-yarislari/mitsubishi-l200-off-road-denemeleri.html

L-200, pajero şasesi üstüne oturtulmuş bir makinedir,
Arka kilit standart olarak gelir,
Standart ve modifiyeli gruplarda dakarda dereceleri vardır.

Bu araca hafif hizmet aracı diyorsanız,Ağır hizmet araçlarını merak ettim doğrusu ;D

son 15 yıl dakar da, 11 yılı mitsubishi ve 6 yılınıda ust uste olarak kazandı gibi anımsıyorum. yıllarda sapma olabilir ama ezici bir ustunlugu vardı mitsubishi nin...

Bende 2002 mitsubishinin motor üst kapağını çatlatıp, turbosunu ve de debriyajını yakanlar biliyorum. Baskı balatasının önceki modelde küçük olduğu bir gerçek.

Toyota Hilux'e TopGear'da neler yaptılar herkezbiliyor.

Yine Tercih meselesi yağışlı yolda daha sıtabil gitmek istiyorsanız ve asfalt güvenliğine önem veriyorsanız l200 daha iyi bir seçenek tabi, kullanıcının koşulları belirliyor tercihleri.

Toyoya da,Mitsubishi de pek fazla kronik sorunları olmayan iyi araçlar.
bu tip sıkıntılar fabrikadan kaynaklandığı gibi ,kullanımdan da kaynaklanabilir.

Orman idaresi tercihini toyota dan yana koymuş olabilir,
Burda ihale şartları ve fiyat da önemlidir
Bu başka bir aracın sağlam olmadığını göstermez.

Jandarma ise tercihini L200 den yana koydu,ve bu araçlar çok sıkı testlerden geçtiler,
benim şahit olduğum su testinde araçları 70 cm suya sokup,yarım saat beklettiler ve su testinden sonra komple kontrollerini yaptılar.

Herhalde orman idaresi de araçları almadan önce bu tip kriterlere sahiptir ve testlerini yapmıştır.

hepsi iyidir arkadaşlar japon değilmi.
hepsini severiz toyota,mitsubishi,suzuki, nissan.. ;)

bence ikisinide alan pişman olmayacaktır hangisinin tipi hoşuma giderse onu alır binerim

Bence de ikiside iyi araçlar ,

Ama l200 kesinlikle küçümsenmeyecek bir araç . Birkere pajero altyapısını kullanıyor . Çok geniş çamurlukları yükseltme olmadan ciddi lastik büyütme imkanı sağlıyor ki buda difflerin yerden yükselmesini sağlıyor . Bu açıdan standart hali ile (büyük lastik avantajı , standar %100 kilit gibi özelliklerle) Araziye bir adım daha yakın gibi .
Kuşkusuz hilux te kendini kanıtlamış taş gibi bir araç .

Sanırım iş burada kişisel beğeniye kalıyor .

mesela hilux'ün vites oranları hem yavaş hemde arazi takviyesi çok yavaş(2.5 gibi) buda büyük lastik büyütecekler için göz önünde bulundurulması gereken bir durum.

l200'ün vitesleri daha seri ve 1.9 gibi bir arazi takviyesi var ki ben hiç bu kadar hızlısını duymadım.

sanırım bu araçların şanzıman oranları birbirine eşit (5. vites hariç) arazi takviyesinde ise toyota çok az daha güçlü gibi...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,046
Kayıtlı Üye Sayımız
166,960
Kaydolan Son Üyemiz
iom44r

Çevrimiçi üyeler