Motorunuz Nedir?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan moremiles Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,252
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 367,815

Etiketler

Ynt: Motorunuz Nedir?


Monster 620 benim F650'den sonraki motorum olabilir, (yani 2009 gibi filan), oldum olası çok sevdiğim bi motordur kendisi.. Alper'in yorumlarını alalım tabi nasıl bi motordur huyu suyu nasıldır olur mu olmaz mı tavsiyeleri nelerdir?
 

Ynt: Motorunuz Nedir?

İşin gerçeği öyle çok fazla motor deneme fırsatım olmadı benim. Bu ikinci monster'ım ve burdan da zaten beğendiğim sonucu çıkıyor ortaya sanırım. :smiley:

Monster özellikle şehir içi geziler için güzel bir makina. Torklu, insanı yormayan bir motoru var. Vitesle çok fazla oynamadan virajlara girip çıkabiliyorsunuz. İki silindirin sesi -bence- gayet güzel ve insanı keyiflendiriyor. Özellikle de Termignoni egzoz kiti takıldığında. Çok sık görülmeyen bir motor olduğu için ilgi çekmesi de hoşuma gitmiyor diyemem. Arada bir ilgi odağı olmak güzel.:smiley:

Negatif yan olarak aklıma gelenler; Öncelikle oturma pozisyonunun herkese konforlu gelmediği bir gerçek. Biraz öne eğilerek oturmanız gerekmekte. Süper sporlar kadar değilse de. Motorun oldukça titreşimli olması da var. Beni çok rahatsız etmiyor ama uzun yolda rüzgarı kesecek ciddi bir ön cam olmamasıyla da birleşince yorucu olabilir kimi için. Ben aynı gün içinde İstanbul-Kütahya-İstanbul yaptım en uzun. Evet yorucu olmasına yorucuydu, ama "neden çıktım ben bu yola" da demedim.

Servis, bakım konusunda sıkıntılar var elbet. Ama benim gördüğüm kadarıyla japon motorlarında da benzer hadiseler yaşanıyor. Ülkemizin bu konuda katedecek çok yolu olduğunu unutmamak gerek. Yollardaki motor sayısı arttıkça hizmet kalitesi de gelişecektir diye düşünüyorum ya da ümit ediyorum. Ducati servisine geri dönersek; Tek sorun az sayıda olması. Yani motorunuza bakabilecek bir ya da iki yer var, bununla yetinmek zorundasınız. öte yandan oldukça ilgili olduklarını söyleyebilirim. Ciddi bir sıkıntı yaşamadım şimdiye kadar. Servis maliyetleri de -genel kanının aksine- rakip japon/alman motorlara göre fazla değil.

Biraz dağınık oldu ama aklıma gelenler bunlar. Gül-diken durumu var diyebilirim monster ile ilgili olarak. Bir üzerine binip denemek lazım. Ben şahsen gülü o kadar çok seviyorum ki, dikenleri bile zevk verir oldu. :smiley:
 

Ynt: Motorunuz Nedir?

Uzun süredir motor sahibi değilim. (Oğlumun yaşıyla yaklaşık aynı süre ;D )

Öncesinde Kawasaki KLR600 sahibiydim.

Ve tek aracımızdı. Güneş yağmur kar her koşulda onunla gezdik eşimle beraber Trakya Ege ve batı Akdenizi.

Elbette senelerce de İstanbul trafiğini. :D

Lakin en keyifli olduğumuz zamanlar km lerce uzunluktaki Eskihisar-Topçular feribot kuyruğunu es geçip direk gemiye bindiğimiz anlardı. ::smiley:
 



Ynt: Motorunuz Nedir?

ooo görmeyeli müthiş motorunu kapan gelmiş

HERKES HOŞGELMİŞ ....SÜPER !!!

hadi tanışalım... MOTO GP'DE buna vesile olsun arkadaşlar....
 


Ynt: Motorunuz Nedir?

Suzuki DR 800 S BıG...(AzmaN)
Her amaçla, her havada, her yolda kullanıyorum..
DSCF0390
 

Ynt: Motorunuz Nedir?

Honda XL200 Enduro
2004 model
10.000kmde

Asfalt, stabilize, , köy yolu, dağ yolu farketmez.
Nereye sürersen gider.
Banamısın demez.
Yolda bırakmaz.

Ekip olarak ya da yalnız, doğa faaliyetlerinde özgürlüğümü ikiye katlıyor.

Geçen yaz yalnız, 15 günde, 3300km, sadece çadırda, iç anadoludan akdenize oradan ege kıyılarından marmaraya bağladığım rotada güvendiğim tek yol dostumdu.

Motorumu seviyorum.

x1pXjQifqRFQ7oR6QWo301NCBYJqFLtV_Fme3Tujd3bzeJr1BhtwHPJG9RpJ0JNXauYjOIO_udwu9OslaYhaR0QCZDS2X5NgJSXJiguxHkFhOE
 




Ynt: Motorunuz Nedir?


Selam yigido,

Çok eğlenceli bir makine Gilera Runner di mi? Ben de istiyorum ama sıfır almak istiyorum, o da acaip pahalı. Sanırım daha ufak Çin işi bir scooter edinip onunla avunacağım :smiley:
 


Ynt: Motorunuz Nedir?

merhabalar bende ktm620sc var motorumu seviorum burda da ktmci arkadaşlar varmış ne güzel bu arada sevgili Murat Kızak slmlar bilmem hatırlarmısın bende Murat bi ara rizeyle ilgili konuşmuştuk oluo baya zaman
 


Ynt: Motorunuz Nedir?

Herkese selam,
Yamaha XT600 (99), ikinci motorum.
Evden işe, işten dağa, dağdan denize... her zaman her yerde...
 



Ynt: Motorunuz Nedir?

Selam rüzgarın dostları, neşeniz eksik olmasın.
Bende de F650 GS var, daha önce transalpim vardı ikisi de keyifli motorlar ama bmw daha güven veriyor, daha keyifli sürüşü var. Motordan serin mevsimlerde kasım şubat mart daha fazla keyif alıyorum, siz ne dersiniz?
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,471
Mesajlar
1,518,393
Kayıtlı Üye Sayımız
172,123
Kaydolan Son Üyemiz
hitough

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst