Motosikletle Marmara Denizi Turu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan teo Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,937

teo

Yeni Üye
Web
www.geziyorumlari.com
Jules Verne'in küçükken okuduğum İnatçı Kahraman Ağa kitabında, İstanbul Boğazı'nı geçerken kayıklardan ücret alınmasına kızan inatçı bir adamın karşı tarafa Karadeniz'in etrafını dolaşarak gitmesi hikaye ediliyordu. O günden beri İstanbul'un bir yakasından diğerine boğazı geçmeden gitmek aklıma gelmiştir. Tabi Karadeniz'i dolaşarak karadan gitmek daha orjinaline uygun olurdu ama ben şimdilik Marmara'nın etrafıyla yetindim. Bu gezi, motorsikletle yaptığım ilk gezi olması açısından da tarihi sayılır :smiley:

158_Resim%20024_1172062779.jpg

Çanakkale'ye daha önce de gitmiştim ama hem Uçmakdere üzerinden gitmemiştim hem de Gelibolu'yu gezmemiştim. Gidiş yolunda bunları yapma fırsatı buldum. Gelibolu'da eski Mevlevihaneyi ve diğer tarihi yapıları ziyaret ettim. Çanakkale'de teyzemlere uğrayıp biraz vakit geçirdim. Sonra Bozcaada'ya uğrayıp Gülpınar üzerinden Assos'a gittim. Bu da daha önce kullanmadığım bir yoldu. Zaten kullandığım yolların bir kısmını arabayla gitmek mümkün değildi. Özellikle Assos yakınlarında daha sakin ama aynı derecede güzel köyler gördüm. Tabi aylardan Mayıs'tı ama yazın da çok kaotik olduğunu zannetmiyorum. Assos'ta sahildeki pansiyonlardan birinde bir gece geçirip Kazdağları'nda Zeus Altarı'nı ve şirin mi şirin Adatepe köyünü ziyaret ettikten sonra havanın bozması yüzünden Çanakkale'ye döndüm. Teyzemlerle ve kuzenlerle biraz daha vakit geçirip Bandırma'ya doğru yola çıktım. Bu yol da benim için ilkti. Bursa İzmir yolundan sola sapıp Zeytinbağı'na gitmek de öyle. Daha önce Mudanya üzerinden gitmiştim. Bir gece kalıp biraz zeytinyağı aldıktan sonra Bursa'ya uğramadan doğrudan Gemlik'e giden yolu kullandım. Gemlik'ten sonra da yine normal yolu kullanmak yerine Armutlu yönüne biraz ilerleyip kendimi tepelere vurdum. Ormanlık yolda ara sıra köylere rastlayarak Teşvikiye yaylasına geldim. Burnumuzun dibinde bu kadar güzel bir yayla olduğundan haberim yoktu. O zaman yaylada tek bir kişi kalıyordu. Onunla çay içip sohbet ettikten sonra Karadeniz'i aratmayan bir yoldan Çınarcık'a indim ve Yalova'dan geçip Eskihisar-Topçular feribotunu kullanarak İstanbul'a geldim.

158_Resim%20124_1172062779.jpg

Motorsikletle ilk kez bir tur yapmanın güzelliğinin yanısıra daha önce geçmediğim birçok yoldan geçmek de güzeldi. Hava neredeyse sürekli kapalı olmasına rağmen Allah'a şükür hiç yağmur yemeden İstanbul'a kadar geldim:smiley: Rota şöyle: İstanbul'dan çıkıp Uçmakdere üzerinden Şarköy, ertesi gün Çanakkale, sonra Assos, sonra tekrar Çanakkale, Bandırma üzerinden Zeytinbağı (Trilye), oradan Mudanya, Gemlik, Teşvikiye Yaylası, Çınarcık ve Yalova üzerinden tekrar İstanbul.

Diğer fotoğraflar için;
http://www.geziyorumlari.com/index.php?option=com_content&task=view&id=158&Itemid=149

Etiketler
Ynt: Motorsikletle Marmara Denizi Turu

Sevgili Teo...

Siteye yeni üye oldum ve ilk okudugum gezi yazısı senin ki oldu...Çok güzel bir gezi yapmışsın! trakyalı olmama ragmen gezdiğin birçok yeri görmediğimi düşününce kendime kızıyorum. Keşke yazında daha ayrıntılı bilgiler ve daha çok fotograf kullansaydın mesela motorun ne marka,nerelerde kaldın,fiyatlar nasıl,alternatif yol önerilerin var mı gibi birçok soru geldi biranda aklıma... tebrikler gezilerinin devamını dilerim... Motorun yoldan hiç çıkmasın...

Selam,

Teşekkürler güzel dileklerin için. Dediğinde haklısın, benim de aklımda daha detaylı bir anlatım yapmak, fotoğraflar da var bir sürü ama Gezi Yorumları'nın işlerinden vakit bulup da yapamadım bir türlü. Aşağıdaki linkteki gezilerin hemen hemen hepsini detaylı olarak anlatmak istiyorum ama ne zaman...İnşallah yakında yapabilirim:

http://www.geziyorumlari.com/index.php?option=com_jreviews&task=list&query=any&author=gezerus&cat=69&order=rating&limit=5&limitstart=0

Sana haber veririm yaparsam:smiley: Şimdilik motoru söyleyeyim bari Honda XL200...

Kendine de çok kızma, hepimiz aynı şeyi yapıyoruz, dibimizdeki yerleri, şeyleri görmüyor ya da ihmal ediyoruz.

Sana da güzel geziler...

Gezilerin devamını dilerim . Ben de çok istiyorum motorla bir geziye çıkmayı ama nasip olmadı şimdiye kadar.

Rotanı beğendim daha önce Uçmakdere'de kamp yapmıştım bence çok nefis bir yer.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,971
Kayıtlı Üye Sayımız
166,959
Kaydolan Son Üyemiz
seckincelem

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR