MT'lere Güvendik, Traktöre Muhtaç Kaldık

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan huntercemal Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 67
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,560
Ynt: MT'lere Güvendik, Traktöre Muhtaç Kaldık

valla ben ne mt lastikli araclar gördüm çamurda kalan traktörde peşinde direksiyon hakimiyeti kabiliyet önemli şaseye oturtunmu işin önce allaha sonra kurt gibi bekleyen traktörcüye kalmıştır. ;D ;D ;D

Etiketler

salihdalci' Alıntı:
valla ben ne mt lastikli araclar gördüm çamurda kalan traktörde peşinde direksiyon hakimiyeti kabiliyet önemli şaseye oturtunmu işin önce allaha sonra kurt gibi bekleyen traktörcüye kalmıştır. ;D ;D ;D
tabıkı plotaj onemlı lakın aracın aksesuarlarıda tam olmalı orda vınc olsaydı arac ıcın trktore ıhtıyac olmazdı

Geçmiş olsun. Aracın karnı yere oturmuş. Kendi çabasıyla kurtulması imkansız. En süper arazi aracı Traktör :smiley:

Geçtiğimiz Mart ayında kilitli diferansiyelimize güvenerek Michelin kış lastikleriyle Çerkezköy'deki bir şantiye sahasında çamura girdik. Şantiye şefinin "kalırsanız JCB çağırırım çıkarsınız" sözüne güvenip daldık çamura. Sonuç resimde net olarak görülüyor. Şimdi kış lastiğiyle çamura mı girilir diyeceksiniz ama benim eski 4x2 aracımın üzerinde Goodyear Ultragrip 500 kış lastikleri varken ne çamurlara giriyordum ben.

2 saat JCB gelmesini bekledik, gelen JCB operatörünün "abi ne işiniz vardı bu balçıkta?" sorusuna verecek cevap bulamadık.

Bu michelin'ler bir hafta arayla iki kez yolda bıraktı, bir JCB birde traktör sayesinde toplamda 90TL ödeyerek kurtulduk. Bu tecrübelerden sonra bu lastiklerle normal arabaların girebildiği yerler dışında bir yere girmedik.

[attachment=1]

IMG_0459.jpg

sharkhunter' Alıntı:
Geçtiğimiz Mart ayında kilitli diferansiyelimize güvenerek Michelin kış lastikleriyle Çerkezköy'deki bir şantiye sahasında çamura girdik. Şantiye şefinin "kalırsanız JCB çağırırım çıkarsınız" sözüne güvenip daldık çamura. Sonuç resimde net olarak görülüyor. Şimdi kış lastiğiyle çamura mı girilir diyeceksiniz ama benim eski 4x2 aracımın üzerinde Goodyear Ultragrip 500 kış lastikleri varken ne çamurlara giriyordum ben.

2 saat JCB gelmesini bekledik, gelen JCB operatörünün "abi ne işiniz vardı bu balçıkta?" sorusuna verecek cevap bulamadık.

Bu michelin'ler bir hafta arayla iki kez yolda bıraktı, bir JCB birde traktör sayesinde toplamda 90TL ödeyerek kurtulduk. Bu tecrübelerden sonra bu lastiklerle normal arabaların girebildiği yerler dışında bir yere girmedik.

[attachment=1]
JCB operatörü ne anlar çamur banyosu yapmaktan ;D JCB operatörünün işi zaten çamur... çamura ekmek için girenler ile çamurb anyosu yapmak için çamura girenler arasındaki farkı ayırmak lazım ;D
tavsiyem daha sulu bir alana girseydiniz ;D daha çamurlu olurdu ;D ;D ;D

Daha sulu çamura da girsek, ne kadar debelenirsek debelenelim arabayı çamura bulayamıyoruz, dodikler arabanın çamurlanmasına engel oluyor, şöyle ağız tadıyla ön tarafı çamur banyosu yaptıramadık :smiley:

aslında federal cougaria çamurda gerçekten yetersiz kalabiliyor tecrübeyle sabit heleki feroza niva samurai tarzı araçlarda geniş taban yapısı ve lastik kanallarının çamuru hemen sarması büyük olumsuzluk zira resimde çamurlastikleri sarmışa benzemiyo benim sıkıntım geniş taban olduğu için lassa ok144 tarzı bir lastiğe göre federalin çamur direncini fazlasıyla araca hissettirmesi ve aracın ilerlemesi için daha fazla güç harcaması ortaya çıkmakta zaten motor gücü zayıf olan bu araçların şaseyle çamurun temas ettiği ilk yerde zaten tekerlerinde çamuru itekleyerek gitmesi yüzünden en ufak karınlamada aracı tamamen olduğu yerde bırakmakta ne ileri ne geri hiçbir yere kımıldamamaktadır....
bu tip durumlarda hijack kriko ile tekerler kaldırılıp altını taşla beslerseniz kendi başınıza çıkarsınız... yoksa traktör sayesinde 8x8 olan aracınızın çıkmayacağı çamur yok gibi ;D ;D ;D

08052011715.jpg

sharkhunter' Alıntı:
Daha sulu çamura da girsek, ne kadar debelenirsek debelenelim arabayı çamura bulayamıyoruz, dodikler arabanın çamurlanmasına engel oluyor, şöyle ağız tadıyla ön tarafı çamur banyosu yaptıramadık :smiley:
bol çamurlu muhabbetler ;)
sizin için dua ediyorum ;D
murat067' Alıntı:
aslında federal cougaria çamurda gerçekten yetersiz kalabiliyor tecrübeyle sabit heleki feroza niva samurai tarzı araçlarda geniş taban yapısı ve lastik kanallarının çamuru hemen sarması büyük olumsuzluk zira resimde çamurlastikleri sarmışa benzemiyo benim sıkıntım geniş taban olduğu için lassa ok144 tarzı bir lastiğe göre federalin çamur direncini fazlasıyla araca hissettirmesi ve aracın ilerlemesi için daha fazla güç harcaması ortaya çıkmakta zaten motor gücü zayıf olan bu araçların şaseyle çamurun temas ettiği ilk yerde zaten tekerlerinde çamuru itekleyerek gitmesi yüzünden en ufak karınlamada aracı tamamen olduğu yerde bırakmakta ne ileri ne geri hiçbir yere kımıldamamaktadır....
bu tip durumlarda hijack kriko ile tekerler kaldırılıp altını taşla beslerseniz kendi başınıza çıkarsınız... yoksa traktör sayesinde 8x8 olan aracınızın çıkmayacağı çamur yok gibi ;D ;D ;D
tecrübe ile sabit ;D kulağıma küpe ;)

kader sadece kader bir gün sanada denk düşer kader. ;D ;D ;D

dopamin' Alıntı:
Ne kızıyorsunuz bedduanız tuttu aha batırdım bestayı çamurunuz bol olsun benden beter olun

[attachment=2]

[attachment=1]

Aaa Besta kendini tarktör sanmış ::smiley::smiley: ama nasıl çıktığının fotolarınıda görmek isteriz :smiley:

huntercemal' Alıntı:
Aaa Besta kendini tarktör sanmış ::smiley::smiley: ama nasıl çıktığının fotolarınıda görmek isteriz :smiley:

Taş taşımaktan resim çekmeye fırsatmı bulduk adamın tarlasını tertemiz ettik

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,829
Kaydolan Son Üyemiz
Lukes

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR