Ynt: Nasıl Bir GPS Almalı?
Arkadaslar,
oncelikle belirteyim ki, ben bir Garmin kullanicisiyim ve Etrex , 76s ( birini çaldırmak sureti ile 2 adet ) , 60CS modelleri kullandim ve suanda 60CSx ( SIRF III chip setli ) kullaniyorum ve cok memnunum... topo olmasa bile turkiye haritasi var , işimi goruyor.. Arazi kullanımı icin Google Earth kullanyorum.. nacizane fikirlerim...
1.. eger arazide navigasyon yapacaksaniz bir sistemde en onemli ozellik EKRAN boyutudur.. bu konudada hicbir GPS, notebook ekraninin eline su dokemez ( eger yer/agirlik sorunu yok ise )
2. lisans ucretini odeyip Google Earth Plus'a geçseniz bile, bu size sadece daha once gezdiginiz Tarck'lari GoogleEarth'de goruntuleme olanagi saglayacaktir
3. google earth ve google earth plus ile realtime navigation yapamazsiniz.. bunun icin ilave yazilim kullanmaniz gerekir ki, bu durumda Garmin/Magellan fark etmiyor
4. Eger Garmin kullanicisi iseniz, GPS ile birlikte gelen MapSource yazilimi araciligindaki "view on google earth" secenrgi ile "google earth plus" a gecmenize gerek kalmadan goruntuleyebiliyorsunuz
5. eger aracinizda yer probleminiz yok ise onemerim sizlere GPS destekleyen bir yazilim ile bulabildiginizi en ucuz Bluetooth yada USB gps kullanmamiz seklinde olacaktir.. Ama dedigim gibi "yer/agirlik" derdiniz yok ise...
benim aracimda dokunmatik bir VGA ekran var ve "USB GPS" +normal bir PC board'i + GPRS ( google earth icin ) ile navigasyon icin test calismalarima devam ediyorum.. eger basari ile sonuclnadirabilirsem sizlerle de paylasmak isterim..
selamlar, reha