Niğde Aladağlar Dağcılık Kampı (16-19 Mayıs 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan EKARAIS Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 45
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,470

EKARAIS

Şimdi orada olmak vardı demek yerine oraya git
Yer
İstanbul
Sinem'le birlikte 2 kişi olarak gittiğimiz Aladağlardan biraz önce döndük.

Etiketler

Ynt: Niğde Aladağlar Dağcılık Kampı (16-19 Mayıs 2009)

Hoşbulduk. Çok güzel geçti. Çok yorulduk ama değdi.

ankara explorer ilemi gittiniz?o gruptan niğde aladağlar kamp duyurusu gelmiş bana ,3 gün önce gördüm

Explorer programı iptal etti. Biz 2 kişi bireysel olarak giitik.

Resimleri yarın yükleyeceğim.

Şimdi orada olmak vardı demek yerine oraya git sözü tam yerine oturdu valla.Hoş geldin Efe abi sabırsızlıkla resimleri bekliyorum.

Aslında küçük ve sağlam bir grupla yapmak istiyorduk bu etkinliği. Mevsim, hava durumu herşey çok uygundu. Fakat olamadı maalesef. Katılmayı düşünen arkadaşlar biraz etkinlik yoğunluğundan, biraz işten güçten fırsat bulup gelemediler. Neyse Sinem ve ben sizleri de temsilen (nasıl oluyorsa :smiley: ) aldık başımızı gittik oralara. Nasıl olsa birilerini buluruz diye.

İstanbul'dan 11 saatlik bir araba yolcuğuyla Ankara - Aksaray - Niğde - Çukurbağ köyü üzerinden Sarı Mehmedin yurduna vardık ve kampımızı attık. Tuz gölündan geçerken tuzun tadına bakmayı da ihmal etmedik.

DSC00189.jpg

DSC00186.jpg

DSC00182.jpg

Sonra Hasandağı belirdi ufukta. Burada yarım kalmış bir meselem var. Bu sene bitmeden bu işi tamamlamam lazım.

DSC00206.jpg

Daha sonra uzaklarda güneyde Bolkarlar, Solumuzda Pozantı ve Karşımızda Aladağlar belirdi. Muhteşem bir manzara. Masmavi gökyüzünün altında başı karlı dağlar. Niğde' ye 50-60 km kala görüş alanımıza giren Aladağlar, Çukukbağ köyüne yaklaştıkça büyüdü de büyüdü.

DSC00223.jpg

DSC00228.jpg

Bir yandan da haritadan rota tespiti yapıyorum.

DSC00226.jpg

DSC00238.jpg

Sonunda kalp atışlarımızı biraz daha hızlandıran tabelayı gördük.

DSC00243.jpg

DSC00246.jpg

DSC00248.jpg

Her yerden bahar fışkırıyor.

DSC00252.jpg

Sinem'in yol boyunca arayıp bulamadığı light coca-cola yerine Çukurbağ köyünden yerli bir gazoz bulduk.

DSC00254.jpg

Bahar olup da koyun kuzu olmaz mı! 4 gün boyunca kamp alanımızı paylaştığımız sevimli yavrular

DSC00255.jpg

DSC00256.jpg

DSC00258.jpg

DSC00259.jpg

Sarı Mehmedin yurduna giriş

DSC00263.jpg

Kamp alanına varır varmaz ayağımızın tozuyla Emli vadisinde bir keşif yürüyüşü yaptık.

DSC00269.jpg

DSC00275.jpg

DSC00273.jpg

Bu kuzucuk daha 2 haftalıkmış

DSC00277.jpg

Ve hava kararmaya yüz tuttuğunda kampımızı attık.

DSC00288.jpg

DSC00280.jpg

DSC00286.jpg

Akşam vadi böyle görünüyordu

DSC00290.jpg

Ertesi sabah güneş artık çadırda daha fazla uyumaya izin vermeyince kalktık. Kahvaltı yapıp bir antrenman yürüşü yaptık.

DSC00378.jpg

DSC00379.jpg

DSC00381.jpg

DSC00389.jpg

Efe seni ve Sinemi kutluyorum, Aladağlar dedin ve gittin, hemde çok iyi yaptın, fotoğraflar bir harika, göçerler hep oralarda oluyorlar zaten, keşke ağız sütü isteseydiniz, yeni kuzulardan bol bol varsa ağız sütü de bol bol vardır, Aladağların havasını koklaman yeter, hoşgeldiniz ikinizde :smiley:

EKARAIS' Alıntı:
Sinem'le birlikte 2 kişi olarak gittiğimiz Aladağlardan biraz önce döndük.

Zerrin, teşekkür ederiz. Fakat ben şimdi farkettim. Bunları etkinlik raporu olarak yeni bir başlık altında yazmam gerekirdi. Bu mesajlarımı raporlara taşımak mümkün mü?

Daha çok resim ve video var. Özellikle Sıyırma Boğazına tırmnışımızla ilgili resimler yükleyeceğim.

Selamlar

ceranus' Alıntı:
Efe seni ve Sinemi kutluyorum, Aladağlar dedin ve gittin, hemde çok iyi yaptın, fotoğraflar bir harika, göçerler hep oralarda oluyorlar zaten, keşke ağız sütü isteseydiniz, yeni kuzulardan bol bol varsa ağız sütü de bol bol vardır, Aladağların havasını koklaman yeter, hoşgeldiniz ikinizde :smiley:

Efe abi sizi ve Sinem hanımı tebrik ederim.Şu yarım kalmış mesele inşallah beraber tamamlarız.Zirve resimlerini bekliyoruz.

Muratcım, teşekkürler. Hasandağına beraber gideceğiz inşallah.

COMPETUS' Alıntı:
Efe abi sizi ve Sinem hanımı tebrik ederim.Şu yarım kalmış mesele inşallah beraber tamamlarız.Zirve resimlerini bekliyoruz.

Pazar günkü antrenmanımızda 320 metre irtifaya tırmandık. 5 km kadar yürüdük. Atlar ve taylarıyla karşılaştık.

DSC00301.jpg

DSC00300.jpg

DSC00304.jpg

DSC00306.jpg

DSC00307.jpg

DSC00308.jpg

DSC00311.jpg

DSC00325.jpg

DSC00331.jpg

DSC00335.jpg

DSC00341.jpg

DSC00343.jpg

DSC00348.jpg

DSC00352.jpg

DSC00362.jpg

DSC00363.jpg

DSC00372.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR