Niva almak istiyorum yorumlarınızı beklerim

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan denvır Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,329

denvır

Sadece 1 hayatın olacak
Yer
İstanbul
Daha önce çalıştığım kurumda 2 yıl kullandım yaklaşık 80.000 km arazi ve asfaltta yol yaptım nasıl bir araç biliyorum yanlız benim kullandığım niva 2000 modeldi ben 2006 senesinde kullandım nedense kaportada kendiliğinden oksitlenmeler çok oluyordu bir de ne kadar kollasamda araç bir sürü arıza çıkarıyordu ama bunlara ragmen arazideki performansı beni çok etkiledi şimdi kafama takılan soru acaba bir lada sahibi olsam tamircilerle ile kanki olurmuyum ve aracın çabuk çürümemesi için ekstra bazı şeylere ihtiyaç duyarmıyım beni bu ve benzeri konularda aydınlatırsanız çok sevinirim bir niva alırken nelere dikkat etmem gerekir bilgi verirseniz çok memnun olurum şimdiden teşekkürler hepimizin tekeri yere düz bassın

Etiketler
Ynt: Niva almak istiyorum yorumlarınızı beklerim

Arkadaşım bende arazide 2006 model lada niva kullanıyorum siz anladıgım kadarı ile 2 sene kullanmışınız konforu ile sıkıntınız yok ise ve agır offroad yapacaksınız lada niva iyibir seçim derim ayrıca sürekli arıza veriyor diye bir şey yok arabanızı iyi tanıyorsanız sıkıntı olmaz gelelim benim lada niva ile sıkıntılarıma çukurova bölgesinde yaşadıgımız için klima bizde olmazsa olmazmış onu ögrenmiş olduk toplu gezilerde ciddi anlamda öndeki arabanın tozunu soluyorsunuz sırf bu yüzden satacam zaten... lada nivanın ise artıları eger lastiginiz şartlara uygunsa arazide hemen hemen her araç a kafa tutarsınız ladanın en güzel tarafı ise komple motoru yaksanız bile 900tl ile 1200 tl arasında komple motoru yenileye bilirsiniz bunlardan dolayı benim konfor ile işim yok klima ile işim yok diyorsanız alın bir lada niva rahatınıza bakın derim umarım yardımcı olmuşumdur ...

selamlar. ben de niva almayı düşünüyorum. kafama takılan tek nokta yakıt tüketimi. güncel tüketim miktarları konusunda bilgi verebilirseniz sevinirim. teşekkürler

düz uzun yolda 90-100 km sabit hızda km ye 0.25 krş yani 100 km yol giderseniz 25 tl lpg yakar şehir içinde km ye 0.30 krş 100 km yol yaparsan 30 lira lpg yakar arazide ise arazi koşullarına göre km ye 0.35 ile 0.40 arası lpg yakar

OGUZHAN bey in söylediklerine katılıyorum , eger nivanızı iyi tanır ve dilinden anlarsanız sorun yaşamazsınız....parçası çok ucuz...mesela aks kafası 60 tl ,diger herhangi bir jeepin sorun cevap uçuktur....

her araç sahibine göre konforludur bence
arazide nivadan şaşmam

valla ben geçen kavrun yaylasına çıktım yayla yolları hep taş çamur çukur çok bozuktu lasiklerimde ebat olarak büyük ve ağır çıkarken hep ağır devir çıktım 1 bazen 2 yi kullandım 60 liralık yakıtla 200 km yol yaptım diyebilirim lakin araç rampa yukarı hep sıkıştırdım agresif kullandım acıkçası ve sonuç kmde 300 krş buarada araç 90 model 1600 motor

Kuzenle ben de ortak 4x4 almak istiyoruz. İkimizin de binek aracı var o yüzden konfor aramıyoruz. Ucuz, modifiyeye uygun ve az yakan (Suzuki'den sonra en az yakan Niva sanırım, malum abileri çok yakıyor :smiley: ) bir araç arıyoruz. Niva mantıklı geliyor şu aşamada. Ancak şu ara piyasa çok yükselmiş sanırım, o yüzden uygun bir araç düşene kadar bekleyeceğiz.

Sorum şu ki; 1.6 ve 1.7 ler arasında çok ciddi fark var mı? Ölü alıp toplasak mı, yoksa yapılı bir şeyler mi baksak?

1.6 ile 1.7 arasında beygir gücü farkı var ama tam olarak bilmiyorum ne kadar

Ne ölü, ne yapılı alın. Bakımlı bir araç alıp gereksinimlerinize göre yapın. Yapılı aracın sonu yok çünkü, sınırlarınızı sadece paranız belirler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,843
Kayıtlı Üye Sayımız
166,944
Kaydolan Son Üyemiz
Bir öğretmen

Çevrimiçi üyeler

Geri