Noter İşlemi Yeni Yapılmış Arazi Aracının Muayenesi Gelirse ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KLL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,469

KLL

Hayatta en hakiki mürşit ilimdir fendir.
Yer
Ankara
arkadaşlar pathfinderi sattım, ankara dan x-trail aldım. 2003 model. plakası değişmeyecek. noter işlemlerini 7 mayısta hallettik. 1 ay sürem var emniyet için. Araç lpg siz. benzinli. bu gün muayenesi doldu ve tüvtürkte muayene oldu araç.

oradaki eleman aklımızı karıştırdı. önce ek1 formu lazım dediler, normalde bu form muayene boşluğu olmadığında gerekiyor bildiğim. ne yapacağız yapmayacakmısın yani dedik, sonra doldurursunuz emniyette dedi. herneyse muayeneyi yaptılar, sıradaki boşluğu ruhsatta doldurdular. ve etiketleri yapıştırdılar plakaya.

muayene raporu, ruhsatın muayene boşluğunda imza, ulaştırma bakanlığı pulu ve 13/05/2011 yazan bir sonraki muayene zamanı var.

sonra çıkışta dediki bir eleman, trafik 4x4 lerde iki sene muayeneyi kabul etmiyor biizm 2 sene yazmamıza rağmen?! ama raporda plakada ruhsatta 2 senelik yazılmış...

böyle birşey olabilirmi? eski aracımda bir arazi aracıydı hem MMO dan lpg için hemde TUVTURK ten 2 sene vize aldım sene başında, bu ne iş? adama bunu söyelyince yanlışlık olmuştur orada diyor.

Etiketler
Ynt: Noter İşlemi Yeni Yapılmış Arazi Aracının Muayenesi Gelirse ?..

firma zaten işin suyunu çıkarmaya başladı. tanıklarına güzel torpiller yapıldığını sık sık duyuyoruz. farklı şehirlerde farklı uygulamalar yapıyorlar. birisi plaka lambasına bile kafayı takarken diğeri hurdaya bile okey verecek nerdeyse. bu işin suyu iyice çıkmaya başladı. olan vatandaşa oluyor. lpg kontrolü merkeze 25km, tüv merkeze 30km, biri anyada biri konyada. bu iş çok canımı sıkıyor. eylülde bakalım muayeneye gircez bize neler çıkaracaklar

Ynt: noter işlemi yeni yapılmış arazi aracının muayenesi gelirse?

Ben satışı 06.05.2009 da yeni yaptım. Plakayı da değiştirdim. Ruhsatta 01.2011 tarihine kadar muayenesi geçerli idi. Trafik tescil muayene tarihini aynen yeni ruhsata işledi. LPG olduğu halde

ruhsatta yazan onaylı ve gayet yasal olan muayene tarihini ruhsat sahibi değişiyor diye keyfi olarak değiştirebilirlermi trafikte? göreceğiz bakalım ne olacak.
arabanın sahibi değişmiş noterde satışı yapılmış diye muayene yapamayacakmıyız yani? sonuçta 30 gün yasal sürem var ruhsatı güncellemek için bu asırada muayene gelmiş yaptırmışım. değişmemesi gereken ruhsat sayfasındada boş yer varmış oraya koymuşlar tarihi. mantıken normal şekilde işlem yapılmalı...

TUV dekilerin söylediği geçerli malesef . Emniyet 2 yıllık muayeney kabul etmiyor ve yeni ruhsata bir yıllık yazıyor . Ha belki sende ek bir olmadığı için direk arkada yazılı tarihi yazar geçerler yani gözden kaçar ...

Aşağıdaki linkte benim başıma gelenler var ve yazışmalar sürmekte henüz bir sonuç alamadım ve alabileceğimide sanmıyorum . İlginç ama iki kurum farklı mevzuata göre hareket etmekte ...

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=21509.msg162494#msg162494

bakalım ne olacak :smiley:

Ne yaptın hocam ? Var mı bir gelişme?

Bir kurban da benim.
15/05/2009 Tarihinde Aracımı .......... ........ Tüvtürk'te muayene ettirdiğimde aracım lada nivaya iki yıllık muayene yaptılar. Bu ara aracıma lpr taktırdığım için ruhsatın değişmesi sırasında ............ trafik şube müdürlüğü muayene süresini iki yıldan bir yıla düşürdü.
08/07/2008 tarih
Sayı :B.11.KUG.0.00.15.03/263-7951
Konu: M1G katogorisi araçların sescili nuayene süreleri ile ilgili Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğünün genelgesi ışığında M1G türü araçların muayene sürelerinin iki yıl olması belirtilmektedir.
Bu tür araçların muayenesinde Tüvtürk'ün uyguladığı 2 yıl süre mi, yaksa trafiğin uyguladığı 1 yıllık süre mi geçerlidir? Ben hala anlayamadım. Emniyet genel müdürlüğünden bilgi istedim. Bakalım nasıl bir cevap gelecek.

çok komik durum... acaba düzelmesi için kimin ne yapması lazım. siz resmi bir yazı aldınızmı ulaştırma bakanlığından?

08/07/2008 tarih
Sayı :B.11.KUG.0.00.15.03/263-7951
Konu: M1G katogorisi araçların sescili nuayene süreleri ile ilgili Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğünün genelgesi

Evet yazının Tarih, konu ve sayı numarası yukarıda. Detaili bende . Düşülen tereddütler sonucunda bu genelge yayımlanmıştır..Açıklamaları çok net. Kısaca genelgede bakan diyor ki: G sınıfı arazi arabaları M1 sınıfına dahil edilip M1G olarak sınıflandırılmıştır. Bugüne kadar 1 yıl olan muayene süreleri , bundan sonra ilk trafiğe çıkışta 3 yıl ,devan eden yıllarda 2 yıl olarak yapılması gerekmektedir.

bu genelgenin orijinali olmadan işlem yapmayacaklarını tahmin ediyorum.

http://www.kugm.gov.tr/kugm/kugm-ana-sayfa şu adreste mevzuatlar ksımında tüm genelgeler var. bunlardan hangisi bulamadım.

Arkadaşlar o genelde ile bir işlem yapmıyorlar . O genelyi Ulaştırma baknlığı yayınlamış ve Emniet içişlerine bağlı ... Tescil Şube de konuştuğum Emniyet Amiri de bakalıklar arasında uyumsuzluk olduğunu . İş işleri yazı yazmadan hiçbirşey yapamayacaklarını söylemişti ...

Emniyet genel müdürlüğünden bilgi istemiştim. Oradan da M1G sınıfı araçların muayene süreleri 1 bir yıl dır cevabı geldi. Trafik içişleri bakanlığına bağlı olduğu için Ulaştırma bakanlığının genelgesi onları bağlamıyormüş!!!.

o zaman tırmalamanın alemi yok. adamlarda genelge yoksa bizim yapabileceğimiz birşey de değil.

KLL' Alıntı:
o zaman tırmalamanın alemi yok. adamlarda genelge yoksa bizim yapabileceğimiz birşey de değil.
Lakin ruhsat ile ilgili herhangi bir işlem için trafik şubeye uğramaz isek tüvtürkün vermiş olduğu 2 yıllık muayene süresini trafik neden kabulleniyor?
Bu durumda çifte uygulamaya göz yumabiliyor.

Yoo aslında hiçbirşekilde kabullenmiyor emniyet . Yalnız ruhsata işleme hikayesi istasyoca apıldığından emniyetin müdahalesi sözkonusu değil .

Yolda görse ve bana başkomserin dediği bigi 2 sene olmaz yanlış yazmışlardır dese bağlasa olur . Tabi bu çetrefil işle hiçbir memur uğraşmak istemeyeceğinden böyle bir durumla karşılaşma ihtimali ayli dşük . Çünkü bağlama falan olursa mahkemlik olmak çok daha kolay hale gelir ...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,955
Kayıtlı Üye Sayımız
166,957
Kaydolan Son Üyemiz
aygut

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR